0 oy
393 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Mart'ın 2sinde kızım 1 yaşına giricek ve dışarda olmasını istiyorum. Çünkü eşimin ailesi burda fazla yok ama benim ailem gelicek . Eve sigdiramam. Eşim salondaki koltukları başka odaya alırız diyor. Ne anladım o işten ozaman eşya olmadan kim nereye oturcak? Ayrıca evi dip bucak temizlemem lazım. Süslemeler yemesi içmesi derken hem çok yorulcam. Birde herkes gittikten sonra tekrar temizlik yapacam. Tahmin edersiniz ki çok yorucu ve yoğun geçecek. Herkes çocuklu ailede çocuklar durmayacak. Açıp bir şarkı oynayamiycaz. Ama bir cafede olsa hem evim temiz kalır . Evi nasıl dizayn edicez diye düşünmem. Salona herkes sığmaz. Yarısı mutfakta yarısı oturma odasında olur diyor eşim öyle ayrı gayrı olmaz bana göre. Birde kızımın İlk doğum günü. 

Eşimin banka hesabında 6 milyar vardı. 3-4 gün önce baktım 800-900tl kalmış. 3 milyarı bankanın kendi parası dedi. Ki hiç anlamam banka işinden kartım bile yok hiçte olmadı. Param varsa alır yaparım yoksa yok. Eşimde para varken bu şekilde bitirmesi çok agrima gitti. Bana diyor param yok disarda yapamam. Nereye harcadın diyorum. Bana hesap mı soruyorsun dedi. Bende bana aldığın sigaranın bile hesabını bana soruyorsun 3 günde bitirmeme rağmen ne çabuk bitirdin niye bu kadar çok içiyorsun diye sorabiliyorsan bende bu kadar paranın hesabını sorarım. Kızın için yapicaksin kendi doğum günüm için birşey istemedim. Dışarı götürüp bir çayı zor iciriyorsun hep param yok yok diyorsun yeter artık dedim. Adam halen şimdi telefonda yine evde yapacaz diyor. Hem emrivaki konuşması hem beni anlamaması beni çok yoruyor. Sinirlendiriyor. 6 milyardan 1 milyarı doğum gününe gitsin hadi 2 milyar olsun 1 kere yap tam yap. Balayı içinde demişti şimdi gitmeyelim seneye gidelim söz dedi. 4,5 yıl oldu halen balayina gidicez. Sonra yapacam diyip hiç yapmıyor. Bende sinirlenip hiç kutlamayalim dedim. Derdim illa dışarda olsun değil yanlış anlamayın evimde kalabalik misafir agirlayacak alanım yok. Hem kim istemez ki para varken dışarda güzel bir mekanda kutlamayı hem fotoğraflar daha güzel olur. Ambiyas süslemeler. Evde bu imkanda yok. Zaten evin her tarafında kızımın resimlerini çektim. Farklılık istiyorum. Bende hep evdeyim banada bir değişiklik olsun. Heyecanlanayim istiyorum . Haksizmiyim kızlar? Ben para var diye bu kadar hayal kurdum kafamdan. Ama paranın bittiğini görünce şaşkına döndüm. Bana diyor ki hergün birşey alıyorum bitiyor para. Hergün ne aliyorsun? Bir gün mama,birgun bebek bezi, birgun de ben tatlı istiyorum desek 6 bin biter mi? Zaten çalışıyorsun gelirin olmayıp ta herşeyi karttan alsan tamam anlarım. Sen prim kazandım ordan alıyorum diyorsun aldığında. Sonradanda hep karttan aldım param kalmadı diyorsun. 2-3 ayda neye harcadın aklım almıyor. Kızımın doğum gününü biliyorsun o güne kadar birşeyleri yoluna koysaydin. Anlayissin diye düşünmeyin beni. Eşim düğünde takılan küçük altınları sattı eski borçlarım var diye birşey demedim. Sonra 9 tane bileziğim vardı araba alacam diye gerdanlık setimide sattı. 4 ay arabayı kullandı sattı onuda eski borçlarım var diye. Ne bitmeyen bir borcmus. Hep sustum diye enayi yerine koydular beni. Annem el öpmeye gittigimizde eşimle bana altın bileklik aldı borç para alıp. Kendi bilekligini sattı benim bilekligimede satalım dedi sattirmadim. 1 tane doğum günü yapmak zor mu ? kafa.siz bir adam olduğu burdan belli değil mi ? Evlenince anladık beyin.siz olduğunu. Çok sinirliyim. Halen bizden parayı kısıp nereye harcıyor bilmiyorum. Her seferinde param yok demesinden bıktım. Bana gelince yok. :woot:

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yavrum kısaca yazsan :D ama nasıl istersen öyle yap içine sinsin
tarafından
Çok doluyum canım yazdıkça başka konular geliyor aklıma beni tam anlayın diye uzun yazıyorum. Kadina bak illa dışarda olsun diye eşiyle tartışıyor diye düşünülür kısa yazınca.
tarafından
Allahim dertleşecek bir insan :) bende aynı yazdıkça yazasım geliyor bazen
tarafından
Evet :)) kısa yazınca herkes lincliyor. Ay tek derdin bumu deniliyor :D oysaki postu tam okuyan Allah sabır versin der hele eski postlarimida bilen biriyse iyi dayanıyor bu kocaya der :D
tarafından
Seni sevdim beybi aynı durumları paylaşıyoruz:)
tarafından
En iyi birbirimizi anlarız canım :))
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tamam güzel olsun istiyosun ama kalabalığa inan gerek yok senin cebimden çıkıyor çok istiyosan anne baba çağır bide siz tamamdir
tarafından
Hm anladım cnm ozaman haklisin . Yanlış anlama ama ne kadar verirsen o kadar alır bazen yok demeyi bil sakla gerekirse o sana yok diyosa sen 1 1 biriktir ilerde onu ne çıkar
tarafından
700-800tl biriktirdim. Para biriktirdigimi hep bilir en başından beri oyleyim. Kötü günler için hep açarım kenara. Ama miktarını bilmez.
tarafından
Tamam canım böyle çok tutumlu olma inan tutumlu olduğun için öyle alisiyo ve sonradan bişey istediğin zaman fazlalık gibi görünürsün. Bazen bireylerden kısıtlama yapma kendine
tarafından
Hiç öyle düşünmemiştim canım haklısın
tarafından
Rica ederim cnm
0 oy
tarafından
Haklısın canım sonuna kadar okudum ama eşin yok diyorsa yapacak bir şey yok ne yapacaksın evde de çok zor olur vallahi kalabalık olunca
tarafından
Kutlamiycam ozaman. Yüzüne bile bakmayacam. Bu kız bi tek benim değil. Zaten mutsuz bir evlilik geçiriyorum. Kendi kafasına göre annesinin akliyla hareket ettigi için. Kesin parayı annesine vermiştir.
tarafından
Ahhh canım benim yaa Rabbım yardımcın olsun inşallah
tarafından
İnşallah canım aminnn ❤️❤️❤️
0 oy
(15,063 puan) tarafından
Bu adam parayı napıyor anlamadım 
tarafından
Annesine veriyor bence. Annesi aldığı hediyenin bile fiyatını söyleyen biri. Ki bizde ayıptır bu. Onlarda değil. Kadının 2 lafından biri para. Eşim verse para yok demez. Ama vermeye gelince ayy yetistiremiyorum para yetmiyor der.
(15,063 puan) tarafından
Herkese yetmiyor sırf onun istekleri için 6000 kolay değil canım bı birikim yaparsın veya istediğin şeyleri yaparsın sen boğazından kısıp çocuğunun rızkını kalkıp ona yedirmesi saçma
tarafından
Evet eskiden bana hep param yok diyordu hadii sineye çekiyordum. Hiç birseyimi karsilayamiyordu. Afedersin ama ağdaya bile 3 ayda bir gidiyordum. Kızına yapma bari.
(15,063 puan) tarafından
Valla alacaksın canım zorla gerekirse verecek parası kalmasın
tarafından
Benim tahminimce kaynanama verdi diye düşünüyorum ortada hiç delilde yok. Bakalım Allah büyük ❤️❤️❤️
0 oy
tarafından
Nereye gitmiş 6 milyar yazık yaaaa benim kocada 2 çeyreği yok etti helal etmiyorum ailesinemi verdi acaba o parayı:/ 
tarafından
Bende helal etmiyorum canım. Her defasında da söylüyorum helal etmediğimi. Altın fiyatları artmisken o sattıklarını şimdi satsaydi elimizde avcumuzda bir birikim olurdu üstüne para koyup ev alırdı. Ama kafa yok benim eşimde
tarafından
Çocukların hakkını yiyiyor lar işte !
tarafından
Sonrada bana para yok diyince deliriyorum. Gerçekten hiç para olmasaydi tamam derdim. Bazı yorumlarda yazmışlar çok masraf yazık eşinde haklı diye. 6 milyarı vardı zaten git kredi çek borca gir ne yap ne et parayı bul yap doğum gününü demedim ki... Olan parayla yapacaktık. Bilerek harcadı ben biliyorum. Anası demiştir ayy oğlum yazık paraya borçlarımı öderim beb olsam o parayla yiyecek ekmek yok evde diyip abartmistir duygu sömürüsü yapmıştır eşimde harçlık vermiştir. 500 tl 800 tl diye. 4 bin çekmiş sordum ne yaptın bu kadar nakit çekip dedim blmiyorum hatırlamıyorum paranın hesabını mı soruyorsun bana diyor. Böyle diyen birine vicdan yapmam insaf eylemem. Zamanında yaptım yapacağımı anlamadılar. Şimdi kendileri düşünsün bıktım valla yasamayan bilmez.
tarafından
Neden soruyorsun dedikleri zaman ben çıldırıyorum ya arkadaş biz eşiniz değil miyiz tabiki sorucaz.. Allah yardımcın olsun
tarafından
Sağol canım benim cümlemizin yardımcısı olsun .
0 oy
(4,148 puan) tarafından
Canm boyleleeine anlayisli oldukca fazlasini istiyorlar afedersin edeceksin agzina o zamn kiymetli olursun kendimden biliyorum
tarafından
Evet canım bende ağzına şimdiye kadar etmediğime yanıyorum
0 oy
(1,005 puan) tarafından
Aynı gün doğurmusuz :);bnde ewde yapcam kendi imkanlarımla canım 
tarafından
Şimdiden mutlu güzel yılları olsun bebeğinin canım ❤️❤️
(1,005 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim sizinde bebeğinizin mutlu sağlıklı güzel yillari olsun
(1,005 puan) tarafından
♥️♥️♥️
tarafından
Amin teşekkür ederim canimm ❤️
0 oy
(28,652 puan) tarafından
:) bu kadar uzun yazma gı özet geçeydin 
tarafından
Kısa anlatınca herkes niye kocanın üstüne gidiyorsun kocan haklı diyecekler. O yüzden detay verdim canım.
0 oy
(7,817 puan) tarafından
Bir yaş doğum gününü abartmaya gerek yokki cağır en yakınlarını kes evinde bir pasta heveslenmişsin seni anlıyorum ama şu ara herşey o kadar zamlandıki eşinde haklı beş altı bin lira para değil bir evin iki aylık geçimi ben tek başıma ev geçindirdiğim için eşini anlıyorum evin eksiği bitmiyor onu al bunu al derken bende anlamıyorum bu para nereye uçuyor çok zorlaştı artık ev geçindirmek.
tarafından
İlk yaş günü diye zaten abartmak istiyorum. Ben para biriktirip hep eşime destek oldum. Elektrikli supurgem bozuldu onu bile annem aldı eşime masraf olmasın diye. Kiyafetime kadar annem alır ayakkabimi bile kaç kere annem aldı. Sırf eşimi düşündüğü için. O ise parayı nereye harcıyor belli değil. O yüzden bilerek abartmak istiyorum. Anneme yemeğe gitmiştik eşim sonradan geldi. Yemek yap sofrayı hazırla derken ekmek almayı unutmusuz eşim gelince fark ettik. Annem kağıt para getirdi bozuk yok diye 2 ekmek alacaktı. Onun bile parasını annemden aldı. Demedi ki anne bende bozuk var ben alırım diye. Kendi ailesine yaptıklarını görüyorum kaç yıldır. Annesini arar ne eksik gelirken alayım der. Oglum limon al ayy pirincim bitmiş salcam bitmiş diyip hepsini aldırır ve eşim parasını almaz. Böyle adaletsizliğe hep sustum. Ailesine yedirdi benim hakkımı şimdi sussam kızımın hakkinida yedircek. Funda yine susar istediğimi yaptiririm diye düşünüyor eşimde kaynanamda.
0 oy
tarafından
Canım eşinin tutumsuz davranması tabiki hoş değil ben zaten kadından altın alınmasına çok sinirlenen biriyim bende mağdurum. Haklısın

Ama sende şöyle düşün hastalıklar bu kadar yayılmışken ve artmışken kalabalığa ne gerek var ki zaten ben doğru bulmuyorum. Kızıma güzel bir masa hazırlarım kendi aramızda kutlarım en kötü. Benim düşüncem bu 
tarafından
Canım hastalık var diye evede cagirmamam lazım ona kalırsa. Belki koronalar biz bilmiyoruz aynı ortamda durmak yada temas halinde olmak. Ayrıca eşim öyle şeylerde düşüncesizdr. Kayınbabam öleli 2 ay oldu koronadan. Hastaneye kaldırılmıştı o zaman korona olmuş. Eşim tutturdu babama geçmiş olsuna gidelim diye. Dedim ki hastaneden belki birşey olmuştur. 2 hafta duralım öyle gideriz dedim yok yaa ne olacak sacmalama gelmek istemiyorsan söyle dedi. Lafı nereye çekti. Ve adamda ozaman koronaymis biz bilmiyorduk. Allahtan bize bulaşmadi. Hastalık her yerde var canım. Mecburen dışarı da cikiyoruz toplu tasita da biniyoruz. Ne kadar korusakta kendimizi. Evden dışarı çıkmadığım halde eşim iş yerinden yakalanmıştı sonra banada geçmişti. Olacağı varsa ne kadar tedbir alsanda yinede oluyor malesef. Allah hepimizi korusun ❤️❤️
tarafından
Amin inşallah hepimizi korusun o zaman yapma hiç bence

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 266 göst.
12 Temmuz 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Neslis (861 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 259 göst.
22 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Eylul & Erva (3,159 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 152 göst.
2 Aralık 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sukufe (8,531 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 129 göst.
30 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Docentpapagan (511 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,573 soru

24,402,566 cevap

350,270 kullanıcı

...