0 oy
231 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

2. Dogumum 3 ay oldu yine çatlak problemim var hemoroidim de var kabız değilim hergun tuvalete çıkıyorum artık çıkmak istemiyorum canım çok yanıyor Anestol pomad kullanıyorum ilk dogumumda da olmuştu kremler fayda etmedi doğal ne iyi gelir bilen yardımcı olabilecek olan varmi ?:(

7 Cevaplar

0 oy
(3,101 puan) tarafından
Kantaron sur canm bide anestol ve fito kremi karistirp sur.ilik suya otur.
tarafından
Kantaronu deneyeceğim evde yok fitoyla anestol var omu deneyim bi kaç gün bakalım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(163,555 puan) tarafından
baci bu catlagin basurda  farki nedir
tarafından
Sevda çatlak kadar berbat bise yok. Hemoroid sadece kabız olunca şişer veya kanama yapar. Ama catlakta üstüne bile otururken sızlar. Ayıp olacak ama osurmazsin bile acıdan çıkmaz resmen :D
(163,555 puan) tarafından
aboo basurdan beter haa ben basurda neler cektiydim feciydi
tarafından
Valla basur etkilemiyor benide kendimi bildim bileli var bende ama bu çatlak mahvetti
0 oy
tarafından
Ben kendi yöntemleriyle iyileştim. Doktora gitmeye korktuğum için. Araştırdım buldum kremleri. Gerçi kremler bir yere kadar. Önemli olan beslenme ve lavabo ihtiyacını hergun düzenli olarak yapmak. Yaparken zorlama ıkınma olmayacak. Klozet tercih etmen gerek. Ve yaparken afedersin bacaklarını kapatıyormua gibi yap ki gerilme olması yoksa daha fena olur. Kantaron yağı sürebilirsin. Anestol pomad uyuşukluk yapar çıkmadan önce ondan az sür. Procto gyvenol kullandım. Duphalac aldık kabız olmamak için. Sıcak su oturması. Sabah aç karnına incir yiyip su içtim kabız olmayayım diye. 
tarafından
İlk dogumumda olduğumda bende anestol le procto gyvenol kullandım ama etki etmedi oturma banyosu da yaptım canı isteyince aylar sonra geçti şimdi yine dogum yine kabus  . Kabız değilim hergun çıkıyorum ama kendimi sıkıyorum çıkmak istemediğim için,  sıkarak çıkıyorum lavaboya çok acıyor:(
0 oy
(308 puan) tarafından
Her gün aynı saatte tuvalete çıkmak korkmayacaksn ama mutlaka ayni vakitte oturacaksin tuvalete 

Fazla ıkınma yaparken

Tuvalete oturmadan bolca zeytinyağı sür fazla acımaz

Bitince de vaktin varsa 10 15 dk sıcak suya otur

Sonra da kortos fitil emzirenler gebeler kullanıyor sorun yok

İyilesen kadar kabız olmamaya çalış 

Baharatlı şeyler yeme domates patlıcan da dokunur ama iyilesene kadar sonra abartmadan acı baharatlı yersin bisey olmaz

Bide gün icinde aklına geldikçe sarı kantaron yağı sür ama iyice içeri süreceksin

Günde en az 3lt su

Sabah ac karna 3 4 kuru kayısı

Çok ağrın oldugu zaman da parol icebilirsin birraz hafifletiyor

Cok gecmis olsun ben agridan sabahladigm geceleri bilirim sanki icimde bi cam varmışda kipirdadikca batıyor gibi olurdu koca kadın ağlardım inan. dogumdan sonra da olmuştu bu şekilde kurtuldum sende kurtulursun inşallah
tarafından
Çok teşekkür ederim gerçekten öyle ağlatan bir acı hayatımda böyle bi acı çekmedim herhalde kabız değilim hergun çıkıyorum hatta çıkmamak istiyorum:(
(308 puan) tarafından
Ama çıkmasan kabız olursun sertlesir basa donersin o zaman hergün mutlaka çıkman lazım
tarafından
Çıkıyorum ama kendimi kasarak canım çok yandığı için
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Doğumdan sonra ikiside oldu bende üstüne bide kabızlık tuvalete gitmeye korkuyodm ağlayarak cikiyodm ama sen kabız da değilsin o çatlakların geçmesi lazım çünkü kendini zorladikca kabız oldukça daha çok yırtılır ve kanama olur bence sen bı doktora git 
tarafından
Geçmiş olsun canım evet kabız değilim ama yaparken acıyor sürekli hergun çıktıkca da aşıniyor mu bilmiyorum çok zor hastaneye de gidemiyorum bulunduğum yerde poliklinik hizmeti yok küçük bebrgim var olmadı sağlık ocağına gozukucem teşekkür ederim
(1,784 puan) tarafından
Sağlık ocağında bakmiyolar gittim genel cerrahi ye yönlendirdi
tarafından
Evet biliyorum ilk dogumumda gitmiştim krem vermişti  fayda etmemişti aylarca geçmedi işte şimdi 2 çocuk gidemiyorum :/
0 oy
(4,654 puan) tarafından
Bol bol sıcak su oturması yap birde anestol değilde redakain diye bir merhem var lavaboya çıkmadan önce ondan sür ayrıca osmolak şurup kullan bunun yanında lavman yapıp belli bir süre yumusatabilirsin içerdekini ki iyileşme sürecin artsin
tarafından
Teşekkür ederim , kremi emziren ler kullanabiliyor mu?
(4,654 puan) tarafından
Onu bilmiyorum canım internetten bak reçetesine

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 298 göst.
0 oy
12 cevap 148 göst.
14 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Damla berna (2,672 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 43 göst.

Kategoriler

1,476,971 soru

24,176,625 cevap

336,135 kullanıcı

...