0 oy
154 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,026 puan) tarafından

Kızlar düğünlerde yapılan irmik tatlısını biliyor musunuz bilen varsa benimle paylaşabilir mi :)

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

image

Tereyeginı erit ama yakma içine siviyagini irmik ve helvalik fıstığı ekle kısık ateşte sürekli karistirarak kavur irmigin rengi sarımsı olana kadar kavur zaten fistiklar biraz pembelestigi zaman  irmik kavrulma işlemi tamamlanmıştır sonra ayrı bir kapta isittigin sütü irmige dok onu iyice karistir sütu tamamen çektikten sonra ardından şekeri ilave et yine iyice 

karistir şekerin tamamen eridigindenbemin olduktan sonra ocağın altını kapat üzerine kağıt havlu kapat demlenmeye bırak ... Afiyet olsun 
(1,026 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm mutlaka deniycem :)
tarafından
Rica ederim canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Düğünlerde hiç yemedim ne özelliği var :))) 
(1,026 puan) tarafından
Bilmiyorum canm evde yapıyorum onun gibi değil içine ne katiyorlar acaba merak ettim suyla yaparım onlar süt filan mi katiyor bilemedim canm çekti malum düğünde yok belki bilen vardir dedim :)
0 oy
tarafından
Ben düğünde hiç yemedim ama Konyada irmik helvası yapılır düğünlerde onu biliyorum. pek de farklı değil diye biliyorum.
(1,026 puan) tarafından
Bende konyaliyim canm ama evde yapiyoruz hiç düğünde ki gibi olmuyor :)
tarafından
tereciye tere satıyorum desene : D o zaman bilemiciim. sen zaten işin içindesin en iyi sen bilirsin :)
(1,026 puan) tarafından
Hiç yapmadim ay bilmiyorum :))
0 oy
tarafından
Süt ve tereyağı ile yapılıyor çok güzel de oluyor 
(1,026 puan) tarafından
Nasıl yapılıyor canm tam yazabilir misin :)
tarafından
Resim attım canım  yapılışını da yazdım

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 243 göst.
5 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Yaso.yasemin (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 108 göst.
21 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde OgretmenAnnee (1,686 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
10 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Miracinannesi.34 (1,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 60 göst.
17 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,472 soru

24,184,119 cevap

336,506 kullanıcı

...