+1 oy
153 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,130 puan) tarafından
buzluğa atmak için akşamdan nohut islattim.ilk kez haşlayacağım için bilmiyorum sonraki aşama nasıl olmalı ne kadar haşlanmali nohutlar iyice yumuşamali mi yoksa hafif kitirti kalmalı mi.normal tencerede kontrollü şekilde haşlamak istiyorum duduklude ayarını tutturamam diye korkuyorum

9 Cevaplar

0 oy
(1,206 puan) tarafından
Zaten suya koymuşsun düdüklüye koy fışlayınca 10dakka sonra kapat canım az diri kalsınki daha iy olur 
-Reklam-
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Koyacan dudukliye sonra suyunu koy bolca yak altını tencerede zor pişer saatlerce
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Nohut yemegi yapacaksam hafif kitir kaliyo ama pilav da kulanacaksam tam pişiriyorum canim
0 oy
tarafından
Normal tencerede olmaz kız zor haşlanıyor ben iyi pişiriyorum çorbalara yemeklere ekleyip bı taşım kaynatıp kapattığım için kolay oluyor benim düdüklüye koyuyorum öttükten 20 dakika sonra altını kapatıyorum kapağı suya tutmuyorm bırakıyorm kendi sıcağı havası indimi açıyorm genelde pişmiş oluyor
(1,130 puan) tarafından
haşlanan nohutu bi daha yıkıyormusun yoksa süzüp posetliyon mu
tarafından
Ben yıkıyorm
0 oy
(18,489 puan) tarafından
Aslında tencerede kaynaması lazim eger soban varsa tencerede yap çünkü üstünde köpük oluşuyor köpüğünü ala ala kaynat. Duduklu de yapınca köpüğünden dolayı bazen taşma olabiliyor 
0 oy
(669 puan) tarafından
Ben iyice kaynatıyorum yumuşak olunca kolay pişiyo kaynadıkça köpük oluyo onu alıyorum gazı gitsin diye posetleyip dolaba atiyorum cabuk pisiyo 
0 oy
(1,008 puan) tarafından
Düdüklü asla kullanmayan ben :)) 

Nohutu ıslarım geceden sabah da nohutu normal tencerede yaparım icine yarım cay kasıgı karbonat atarım hem hızlı pişiyor hemde lokum gibi oluyor. Asla düdklü kullanamam evimde de yoktur :)
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Dudukluye koy 15 dk öle hasla 
0 oy
(163,379 puan) tarafından
yumusayana kadar kaynat

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 152 göst.
8 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 150 göst.
+1 oy
1 cevap 93 göst.
7 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Kizmaaskim (281 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 296 göst.

Kategoriler

1,470,216 soru

24,083,226 cevap

331,311 kullanıcı

...