0 oy
626 göst.
Diğer kategorisinde (6,074 puan) tarafından
1 kere degistirmistim elimden mi yoksa yerinde mi çiçeğim tutmadı

Şimdi 1 tane daha hediye geldi onunda saksını degistirecem ama diğeri gibi olur diye korkuyorum nasıl yapayım ne zaman yapayım tarif eder misiniz???

8 Cevaplar

+1 oy
(304 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Babam çiçekcin ordan biliyorum prkide saksısı değişmez onun yerine büyük porselen saksıların içine saksısıyla koyabilirsin
(6,074 puan) tarafından
Koyacagim saksının içine su doldurayim mi ve nereye koyayım bilgi verir misin?
(304 puan) tarafından
Doldur ama az yarısına kadar yarım saat beklet sonra dök su kalırsa çürür kökleri gün ışığı alan havadar yere koyabilirsin
-Reklam-
0 oy
(316 puan) tarafından
Niye değiştiriyorsun ki bırak kalsın öyle canım benim orkidem var ama normal çiçek gibi değiştirdim mecbur kaldığım için ama bence mecburiyeti yoksa değiştirme 
(6,074 puan) tarafından
Bacım altından su akıyor bide saksısı küçük
(316 puan) tarafından
Tamam da bırak biraz yerine alışsın küstürürsün altına bi tabak bi şey koy
0 oy
(659 puan) tarafından
Benım elım degık ayse anamızın elı de  saksının altına tas kot sonra az toprak orkıde sonra cam kozalagı can suyu ver tmm ama saksın seffaf olsun 
(6,074 puan) tarafından
Anam cam kozalagini nerden bulacam şeffaf cama benzer saksı aldim
0 oy
tarafından
Toptak koymuosun demi bebisim bide altinda su degmicek onun kokune curuo
tarafından
Toprakta yetismez bebisim nettende bakabilirsin hava alamaz kokleri yesil farkettiysen olurler hava almasi gerek
tarafından
Orkide topragi derler satarlar o zaten agac kabugu eger almak istemiosan agac diplerinden toplayabilirsin
(6,074 puan) tarafından
Toprağı var kuzum diğer çiçekten biraz kalmisti
tarafından
Bildigimiz topragi degdirme kuzucum onla ekersin
(6,074 puan) tarafından
Yok biliyorum orkide toprağı var ev taşıdım nerde bulacam bilmiyorum ama sonuçta toprağı var kesin eminim  :D
0 oy
tarafından

Değişme canım ya benim de vardı değiştim çürüdüm gitti çiçeğim :(

Onlar kendi saksısında kalsın 

(6,074 puan) tarafından
Bende degistirdim benimki de kurudu eşim sevgililer gününde almıştı çok üzüldüm 2 haftadır köklerine d3 vitamin damlası damlatiyorum azıcık suluyorum
0 oy
(6,074 puan) tarafından

Cicegimde saksımda bu:angel:3 dal

image

tarafından
Bende o şeffaf orkide saksısı aldım ve orkide toprağı aldım değiştik saksıyı ama çürüdü hiç bozma canım
(6,074 puan) tarafından
Tmm canim bilgilerin için teşekkür ederim haklisin degistirmeyeyim saksisiyla diğer saksının icine koydum tulledim şeritledim güneş görmeyen yerde ztn hava da kapalı inşallah yerini sever
tarafından
Direk güneş ışığı görmesin ama karanlığa da koyma yine ışık olsun yeri ben tv ünitenin üstüne koymuşum iyiydi orda saksıyı değişince gitti
0 oy
(407 puan) tarafından
Bana gelen hediye orkideleri değiştirdim ben şeffaf saksısı oluyor onların birde kavucuk toprak köklerini çıkarmadan içindeki kavucuk ile birlikte diğer saksıya aldım sulayıp suyunu süzdüm 2 ay geçti hala patlak vermedi bi abimiz vardı orkide ile ilgileniyor sadece ona sordum çok ilginç bişey söyledi. Orkidenin patlamasını istiyorsan 2 gece karanlık yerde tut sonra aydınlık yere koy güneş değmesin dedi yaptım 1 hafta sonra yan tarafından patlattı 3 ay sonra da çiçeklerini açtı canım şimdi bir tane daha patlatmış gaza geldi çiçek  :)) dene istersen değiştirdikten 1 2 ay sonra
0 oy
(407 puan) tarafından

Bana gelen hediye orkideleri değiştirdim ben şeffaf saksısı oluyor onların birde kavucuk toprak köklerini çıkarmadan içindeki kavucuk ile birlikte diğer saksıya aldım sulayıp suyunu süzdüm 2 ay geçti hala patlak vermedi bi abimiz vardı orkide ile ilgileniyor sadece ona sordum çok ilginç bişey söyledi. Orkidenin patlamasını istiyorsan 2 gece karanlık yerde tut sonra aydınlık yere koy güneş değmesin dedi yaptım 1 hafta sonra yan tarafından patlattı 3 ay sonra da çiçeklerini açtı canım şimdi bir tane daha patlatmış gaza geldi çiçek  :)dene istersen değiştirdikten 1 2 ay sonra

(6,074 puan) tarafından
Kuzum karanlık odayı nereden bulacam gündüz güneş görüyor:))) çanağı değiştirmeden dediğini yapsam olmaz mı ya
(407 puan) tarafından
Kız odaya gerek yok bende dolabın içine koymuştum açılmayan bir dolabın içine yatak odasında :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 125 göst.
12 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,612 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 279 göst.
7 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Yeni Dertli Gelin (884 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde 2kiz.anasi (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 549 göst.
12 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mevlanaa (4,848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,664 soru

24,101,655 cevap

332,448 kullanıcı

...