+1 oy
758 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Eski bı arkadaşım tanıştığımız da çok dindardi zaten dini bi ortamda tanışmıştık. O zamanlar herkese bildiğini anlatmaya çalışırdı. Çarşafa falan bile girmişti sonra ağır geldi onu çıkardı ama tesettürüne dikkat ederdi. Eşinden çalışmasını istediği için,kıyafetlerini daha modern giymesini istediği için gibi gerekçelerle ayrıldı. Bu arkadaşım bikac aydır sosyal medyada kendini paylaşır oldu. İlk başlarda kimse benim yaşadığımı yasamadii,kimse bana karışamaz,eleştiremez,sorgulayamaz,yargılayamaz gibi paylaşımlara başladı sonra da yeni tarzını. Şimdi dar pantolonlar başında bı sal ama eğreti yani bazen önünden saçlar gözüküyor makyaj falan yani artık taniyamiyorum. Duyduğum kadarıyla aslında açılmak da istiyormuş. Çok şaşırdım ama bişey de diyemedim tepkisinden çekindim. Nasıl yaklaşsam ki. Çevredeki insanlar bazen bana soruyor noldu diye. Ama bende bilmiyorum sosyal medyadan gördüm bende artık farklı şehirlerde yaşadığımızdan. Siz olsanız sorar mısınız noldu diye yada nasıl yaklaşırsınız

27 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Hic bir şey sormam akli başında bir insan sonuçta
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Niye soruyum ki banane kim hangi hayati yasamak istiyosa onu yasasin gercekten yakın arkadasimsa oldugu gibi seviyorumdur zaten
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Şeytan onu ele geçirmiş Allah bizide onu da affetsin hidayet versin ıslah etsin AMİN
tarafından
Amiin inşallah
(849 puan) tarafından
"Şeytan onu ele geçirmiş" öyle mi?ne kadar ağır..belki bizi daha çok geçirmiştir bunu bu arkadaşın mesajı ve o arkadaşın dış görünüşünün değişimiyle mi anladınız?büyük konuşmaktan Allaha sığınırım..
tarafından
Kuzu kozalagim o mânâda demedi❤️ .Yani şöyle ; hidayetteyken bir anda bu hâle gelmesinden , şeytanin onunla uğraşip tesettur konusunda onu kendine cekmesinden bahsetmis .Yani ele gecirmis derken tesettur konusunda Allah yolundayken kendi yoluna cekmis .
(12,271 puan) tarafından
Aynen öyle şerife beni öyle güzel anlamış ki
Okumuş kadının halı başka oluyor
Bizi de kattım Allah bizide hidayet etsin ıslah etsin belki ondan daha fazla günahlarımız var
0 oy
tarafından
Yani canim birsey sorsan ters cevap verse üzülürsün.  

Belli.bir yasda dinin boyutlarını biliyor evet dinen uyarmak.gerek ama öncesinde  yazılar.paylasmis kime ne yargılayamaz gibilerin bu kafada birine şuan ne söylesen seni yanlış anlar savunma psikolojisi ile seni kırabilir 
tarafından
Aynen bende bu yüzden soramadım da bişey diyemedim de ama üzülüyorum doğrusu
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Beni alakadar etmez kimseyi de alakadar etmez. Koca aklı başında insan. İsterse k.ıçını açsın asla sorgulamam. Sormam da arkadasıma. 
tarafından
Yani üzülmez misin. Nefsine uyup cehenneme gitmesini karşıdan seyretmek gibi bişey susmak
(9,076 puan) tarafından
Üzülürüm tabi ki ama bilmiyorum insanlara karışmayı seven birisi değilim. Bunları bilen birisi kendisi yani ben ne desem boş gelir gibi.
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Sormam herkesin kendi hayatı kendi günahı Rabb'im Akıl vermiş boş dursun diye değil kendisi kendisini düşünseydi böyle olmazdı zaten 
tarafından
Orası öyle de anlatmak da bizim vazifemiz yani benim görüşüm bu tabi
(3,679 puan) tarafından
Öyle insanların cevabı hazırdır canım benimde bir arkadaşım öyle oldu insan laf söyletmiyor kendine o yüzden karismiyorum kimseye
0 oy
(611 puan) tarafından
Sorduğun zaman ters tepki alacaksın. Sormazdim 
tarafından
Bende ondan soramiyom zaten
0 oy
(2,080 puan) tarafından
Hafız bir arkadaşım  vardı  aslında  hep içinde vardı zaten  dar paça  giyerdi  makyajda yapardı hafifte olsa  derken  arkasım 3 yıl önce Trakyali  biriyle  tanıştı ailesinin  istemeye  gittiği  gün kızın ailesi  vermediği  için  arkasımda  gerisinde  o kapıdan  o gün  çıkıp  gitti  eşiyle  ve de eşinin ailesiyle derken  arkadaşım zaten  boyunu açık  sal  yapardı ya da bone  ilk  zamanlarda bu yazda  açıldı  eşide  içen  birileri  yani  anlayacağın herkes  şaşabilir bence  bunu  yaparken  herşeyin farkındalar  ama  nefisleri artık öyle bir ellerine geçmişki  içinden  gelen  merak ettiklerini  yapıyorlar  sen ben o bu şu ne derse  desinler  fayda etmez gibi 
tarafından
Öyle Allah hidayeti kalplerimize yerleştirsin :( öyle bı zamandayiz ki zemin çok kaygan
(2,080 puan) tarafından
Aslında zeminden  ziyade  insanın  iradesi  önemli  dikkat edersen  baskıyla ya da laylaylom  ya da kapanmak  için kapananlarin çoğunluğu  böyle oluyor  sonuç  olarak
0 oy
tarafından
Açılması da kapanması da beni ilgilendiren bir konu olmadığı için sormazdım. Gerek yok 
0 oy
(8,237 puan) tarafından
Hic karışmam valla herkesin kendi hayatı
0 oy
(6,155 puan) tarafından
Karışma  öğrenmek zorunda degilsin herkesin kendi özel hayatı söylemek istese zaten size anlatır neden cok öğrenmek istiyorsun ki onun hayatı
tarafından
Canım öğrenmek istemiyorum. Bu duruma üzülüyorum
(6,155 puan) tarafından
Üzülmem şahsen allah akıl fikir vermiş neden onun işlediği gunaha üzüleyim allah yolundan ciksrtmadin kimseyi der geçerim  dostumda olsa böyle yanlışa üzülmem
0 oy
(765 puan) tarafından
Uzun yazı okuyamadım ben yolumu ayırdım ya
tarafından
Neden yolumu ayırayım ki benle hiç bir sorunu olmadı
0 oy
(7,786 puan) tarafından
O laf atmadikca laf dahi atmazdim sonra her işe burnunu sokan sen olursun . 
tarafından
Bende hiç konuyu acmiyom zaten bişey yokmuş gibi devam ediyom
0 oy
(693 puan) tarafından
Kimsenin hayatı beni ilgilendrmez we yargılamam da herksn günahı sewabı kendine 
0 oy
tarafından
herkesin dini kendine herkes kendinden sorumlu. bu kadar düşünüp kendini sıkma. onla konuşurken de arkadaşlığınızı korumak istiyorsan arkadaşı gibi konuş, kuralcı anne gibi değil ama bence hiç o konulara girme yine
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Ne konuşursanız konuşun değişmez öncesinde yargı dağıttığı için..

Hiç yorma kendini ailemden biri var o da çok güzel örtülüydü açıldı hiçbirimiz ne sorduk ne yorduk kendimizi. 
0 oy
(631 puan) tarafından
Hiçbir şey sormam. Aklı başında koca insan. Hayata bakışı değişmiştir kimseyi de ilgilendirmez. Nasıl açıkken tesettüre girmek normalse kimseyi ilgilendirmez kendi kararı ise açılmak da kendi kararı. O dönem düşünce yapısı farklıymıştır eşinden ayrılmasına sebep olacak kadar,. Şimdi farklı düşünüyordur saygı duymak lazım
0 oy
(53,896 puan) tarafından
Hic karismam herkesin kendi kararı ha seytan rahat vermez kendi kendime aa bak acilmis derim ama ona bisey demem
0 oy
tarafından
Herkesin kendi hayatı tatlim soracak ne var ki istediği gibi giyinir 
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Hiç birşey sormam karışmamda o onun hayatı ben onun arkadasiysam bana yanlış yapmadığı sürece her zaman yanında olurum. Kendisi anlatırsa dinlerim o kadar

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,507 göst.
15 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Pyr (129 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 331 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde asminim09 (329 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 255 göst.
18 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,494 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 207 göst.