+1 oy
1,295 göst.
Diğer kategorisinde (22,843 puan) tarafından
Çorba servisini önden yapıp çorbalar bitince ana  yemekle pilav mi koyarsınız yoksa corbayla birlikte ana yemek pilavı da tabaklara koyup corbayla birlikte yanyana mi koyarsınız?

Hepsini masaya koyup sofraya oturmak iyi olurdu. Çünkü servis bitmiyor bir türlü. Ben hiç bişey yiyemiyorum. Misafirden zevk almıyorum. Ama hepsini masaya koyup da otursam bu sefer de soğuyor yemekler. Siz nasıl yapıyorsunuz

42 Cevaplar

0 oy
(25,178 puan) tarafından
Konsola yemeklerimi koyarım mutfaga git gel yapmam servis hemen biter misafirden önce çorba mı bitiririm onlara servis yaparım kendime yaparım yemeği de onlardan önce bitiririm sonra rahatça servis yaparım ahahah:D 
(22,843 puan) tarafından
Baya hızlısın maşallah. Ben o kadar hızlı yiyemiyorum:))
(25,178 puan) tarafından
Sonra aç kalırım napayım :D
-Reklam-
0 oy
tarafından
Maalesef bizde öyleyiz . Bugün dayımlar geldi aparatif hazırladığım halde sofranın eksiği hiç bitmiyor
(22,843 puan) tarafından
En iyisi hepsini sofraya koymak sanırım
0 oy
(5,572 puan) tarafından

Hepsini birden indiririm yerde yiyoz da:D herjes çorba yi içer önce tabakları toplarım ana yemeğe geçeriz sonra

(22,843 puan) tarafından
Biz de kendi ailelerimiz geldiğinde yerde yiyoruz. Ama kalabalık oldu mu masada yeniyor. Hatta daha kalabalik oldugi zaman hem masa hem yerde sofra oluyor. O zaman hiç yetişmiyor.
(5,572 puan) tarafından
Evet ya kalabalık olunca bizde iki oda da indirilir
0 oy
(817 puan) tarafından
Mecbur once corba sonra yemegi koyuyorm canm koyunca dedıgın gibi soguyor mımrodalgada ısıtsam tabakları tek tek ayıp olr:) mecbur öyle yapıyorum tatlıyıda cayın yanında verıyorum
(22,843 puan) tarafından
Mikrodalga daha uzun sürer zaten o olmaz :) ben de tatlıyı çayla veririm
(817 puan) tarafından
Kalabalıkta zaten herkes yapıyo yardm edıyo az olnca da onlara kosturuyorm her sekılde ac kalıyorm valla ne zamna kı onlar gitti yemek ısıtıyorum cay ısıtıyorm kendıme yorgunlugumu atıyorm öyle yatıyorm o gğnden hıcbııs anlamam kosusturmaktan
(22,843 puan) tarafından
Benim de bazen öyle oluyo
(817 puan) tarafından
Aman severım ama ne bılım kosusturmaktan ne muhabbet exebılıyorm ne yiyip ıctımden anlıyorm o yĞden kalabalık sevmem :)
0 oy
(179 puan) tarafından
Hepsini ayrı ayrı sunum tabaklarına koyarım servis tabaklarını da bırakırım isteyen istediğini alır 
(22,843 puan) tarafından
Ben de öyle yapayım bundan sonra
(179 puan) tarafından
Hem yemekler ziyan olmaz hemde artık fln kalmaz öyle herkes yediği kadar tabaklarına aldığı için hem rahat hemde iyi oluyor kendinde rahat yemeğini yersin
0 oy
tarafından
İşte bu yüzden açık plan mutfağımı seviyorum. Hem herşey elimin altında hem sohbetten uzak kalmıyorum. ;)
(22,843 puan) tarafından
Bence de büyük rahatlik
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Yemege yabanci gelmez bana zaten gelene de her seyi koyarim zaten corba bi kase iciliyo tam yetcek sekil yaparim. Corva 5 dk da bitiyo diğerleri de sogumuyo onlarda masa da olur cnm. 
(22,843 puan) tarafından
Bize yabancı da gelir çok . Yabancı derken arkadaş akraba tanıdık falan filan
(7,786 puan) tarafından
Arkadas bana da gelir canim farketmez ki ha bide kim gelirse gelsin yardimci olurlar illa full erkek olsa esim yardimci olurdu yani.  
Ama ben hepsini koyuyorum öyle soguma vs olmadi acikcasi. Sofraya koynadan isitirim tamamdır.
0 oy
tarafından
Hepsini koyuyorum belki misafir önce ana yemek yicek ben şahsen o an ne yemek istersem onu yerim 

Vede dediğin gibi bir anlamı kalmıyor 
(22,843 puan) tarafından
Ben de öyle deneyeceğim bundan sonra
0 oy
(14,957 puan) tarafından
20 kişi geldiğini biliyorum hiç yemeden direk serviste durdum herkes yedi en son ben yedim ilk çorba koyarım sonra ana yemekle pilav vs. Koyarım 
(22,843 puan) tarafından
Ben de hep öyle yapıyorum. Herkes yemeğini yiyor. Sonra ben yerken herkes bana bakıyor ahahaha
(14,957 puan) tarafından
E napalim :D onları düşünüyoruz sonuçta :D
Kız bide bazen oluyor yemek kalmıyor hadi kaldı onlar yedikten sonra çay bekliyor onu ver derken misafir varsa yemek yemek zor oluyor
0 oy
(6,721 puan) tarafından
Ben ailden öyle görmedim vala  cnm yerde masada da yesek hepsi bir yenilir kim ne yemek isterse 
(22,843 puan) tarafından
Ben de öyle yaparım artik
0 oy
(337 puan) tarafından
Önce çorba sonra ara sıcak sulu yemek tarzı sonra ana yemek pilav köfte vs ortaya koymuyorum mutfaktan masaya servis ediyorum 
(22,843 puan) tarafından
Ben de öyle yapıyorum. Ama biraz zor oluyor. Uzun sürüyor kalabalıkta . Az kişi olunca sorun olmuyor da .
(337 puan) tarafından
Genelde yardım ediyorlar yada bir yere gidince bende yardım ediyorum kimse sana yardımcı olmuyor mu
(22,843 puan) tarafından
Pek değil. Kardesim ya da annem varsa yardımcı olur. Ama misafir geldiği zaman ayıp olmasın diye ben getiririm falan diyorum
0 oy
(8,579 puan) tarafından
Once corbayı çekerim.  Sonra sulu yemek.. sonrada servis tabağı yaparım 
(22,843 puan) tarafından
benim gibi
0 oy
(5,287 puan) tarafından
Ben masada olsa yer sofrasida kursam corba ana yrmek ayri tabakta pilavi ayri salata cacik herkese ayri ayri koyarim sofrayi koyar herkesi sofraya buyururm hic te sogumaz yemekler cnm 
(22,843 puan) tarafından
Anladım. Ben de öyle yaparım artik ya
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Cok  gelenim olmaz ama annemler yada ablam geldiği zaman masaya kurarım ortaya konulacak şeyleri ortaya koyarım herkes tabağına alır onun harici diğer servis tabağına falan hızlı hızlı tencereden alınacak edecek şeyleri koyarım hizliyimdir  o konuda bide paniğim  evde 20 kişi var havası olduğu için uzun sürmez:)
(22,843 puan) tarafından
Ben pek panik olmam . Da işte pilavı ters çevir yanına tepsiden yemeği koy falan uzun sürüyor tabi
(1,208 puan) tarafından
Canım illaki yardim eden biri çıkar zaten bi anda herkes uzatmiyo ki tabak biri bitiriyo biri dsha yeni ortaya gelmiş oluyo çorbanın onu verene kadar öteki bitirir
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Hepsini bir kere de katıyorum gittiğm her yerde de öyle gördüm önce çorba içerler genelde sonra isteyen istediğini bazende çorbayla yemek beraber tüketirler 
0 oy
tarafından
Kim hortlatti bunu
0 oy
(3,158 puan) tarafından
Çorba önden sonra yemek corba bitince. Ama ablamın kayinvalidesi hiç sulu yemek yapmaz yaptıklarını ortaya koyar servis yapar çok rahat oluyor öyle 
0 oy
tarafından
Hepsini koyarım sonra eksiği olan kalkar kendi alır afiyetle yemeğimi yerim 
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Yan yana sevmiyorum ben ilk çorbaları koyup yerin varsa ayri bir yere ana yemek pilav i koyarsiniz corbasi bitenin tabagini hemen verirsin 
0 oy
(1,522 puan) tarafından
Herşeyi koyuyorum ortaya ama biz misafir gelse de yerde yiyoruz bide servis olarak pilavla fırın yemeği varsa büyük servislere koyuyorum kişi başı geri kalan mezeler biz ortadan hepimiz bir yiyoruz genel de eşim tarafı da öyle mezeleri üçe filan bölüp uzanacaklari şekilde koyuyoruz çorbaları da dolduruyoruz isteyen olursa ekleme yapıyoruz 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 276 göst.
24 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Ecenin annesiii (1,103 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,182 göst.
11 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Tugbaank (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 451 göst.
10 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Dilaray1404 (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 938 göst.

Kategoriler

1,469,050 soru

24,067,161 cevap

330,441 kullanıcı