0 oy
333 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Yeni hamile olduğumu öğrendim henüz kadın doğuma gitmedim sağlık ocağındaki ebe 3 aya kadar emzirebilirsiniz dedi. Annemde eskiler öyle dermiş çocuğu zehirler sin bırak diyorlar. Çocuğa yaramamış süt zayıflamış kızım 13 aylık zehirler mi? 

14 Cevaplar

0 oy
(5,572 puan) tarafından
Yok ya niye zehirlesin. Öyle bişey olsa doktor sana derdi 
-Reklam-
0 oy
(163,302 puan) tarafından
zehirlemez ama dr dohuma 1 ay kala birakmayi tavsiye ediyo ki o 1 ayda vucudun diger bebek icin sut uretimine hazirlansin diye
0 oy
tarafından
Ben çocuk doktoruna sormuştum iyi değil emzirme demişti
0 oy
(277 puan) tarafından
Yok öyle bişey yaa bende kızım da 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim 16 aylık olana kadarda emzirdim bi sıkıntı olmadı.

Bi tanidigimizda hamile olduğunu öğrenmiş ama doğum yapana kadar emzirmis 
0 oy
(4,385 puan) tarafından
Annenizi dinleyin. zehirlemez ama iyi değil ne emzirdiginiz bebek icin ne de o karninizdaki bebek icin 
tarafından
Neden iyi değil
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Tandemi arastırın
0 oy
(1 puan) tarafından
Hayır. Sütünün tadı vs değişebilir. Bu dönemde bebeğinin kakasının rengi koyulaşabilir kıvamı değişebilir. O yüzden zehirlenir derler ama öyle değil. Doğuma kadar da emzirebilirsin senin tercihin. Düşük riski çok çok az. Ama bol vitamin almalısın. Çünkü hiç enerjin gücün kalmıyor ben 4. Ayımda kesmek zorunda kaldım çünkü yemek yapacak halim bile olmuyordu. Sofrayı bile zor topluyordum. 
0 oy
(1,522 puan) tarafından

Valla benim kızda ayın 1 ine 13 aylık olacak bende hamileyim ve emziriyorum kızıma kıyamadım doktor şimdilik sorun yok dedi annemler hile olduğumu bilmediği için sorun yok :D

0 oy
(320 puan) tarafından

Hiçbirşey olmaz merak etmeyin ben emzirmiştim kendim çok halsiz düşüyordum kansızlık vs vardı ama 6 aylıkken hamile olduğunu öğrenip 1 yaşına kadar emzirdim sonra doğum yapınca 2sini birden emzirdim olan bana oldu çok zayıfladım iskeletor  gibi oldum ama çocuklarım sağlıklı çok şükür emen zayıflamadı karnında olan da zayıf doğmadı dr istersen doğurama kadar emzir kendin bilirsin cocik emiyorsa emzir dedi emmek istemezse tadı değiştiğinden olabilir..

Allah yardımcınız olsun zor bir sürece girmiş bulunmaktasiniz.. :)

0 oy
tarafından
Hayır tabiki öyle birşey yok. O bebisinin hakkı emmek istiyorsa emzir, doğurduktan sonra ikisini de emzirebilirsin hatta sen bol bol vitamin almaya bak
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Niye hamile kalinca süte fare zehri mi giriyomus? 

Bi arkadasim emzirdi baya bi ipmadi bi sey. Süt acir derler uzun 4-5 aydan uzun sure emziremezdin ama zaten tadi acirsa cocuk icmeyi birakir
0 oy
tarafından
Zehirlemez, belli bir haftadan sonra süt  "agiz sutu" denen kolostruma donusuyor, bebekler onu tadini farkli buldugu icin istemeyebilir belki. Dusuk riski yoksa emzirebilirsiniz.
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Eskiler oyle diyorda doguma kadar bile emzire bikirsin kimi bebek emmiyor aciyor diye bendr emzirdim 4 aylikken kalmisim 7 ayda biraktrdim 
0 oy
(13,671 puan) tarafından
Yok artık daha neler 34 haftalık oluncaya kadar emzirmeye devam edebilirsin canım :)

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 171 göst.
31 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde duygumiray (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
15 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
13 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Doruk2019 (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 342 göst.
8 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 12345678 (139 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,749 cevap

328,960 kullanıcı

...