0 oy
550 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Şimdi benm kızım 6.ayın içinde ilk defa patates püresi vericem kabız yaparım? Bidr siz nasıl verdiniz ilk? Tuz kıyama gerek varmı. Zeytin yağı joycam başla neler koyuyorsunuz 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bebişine afiyet olsun şimdiden bir fikrim 
tarafından
Saolasn bide nasl vercemi bilsem :)  ilk denenen şeyler ne zor
-Reklam-
0 oy
(771 puan) tarafından
Kabız yapabilir    cnm  patatesi haşlayın ezdim kabız olmasın diye çok az  zeytinyağı koydum 
(771 puan) tarafından
Kusura bakama tuz koyama yazıçaktımyanlış yazdım ; (
tarafından
:) :) :) :) :)) :) :) :) :) :) :) :) :))
(771 puan) tarafından
Kabak oluyor ya  kabkata veriliyor bu aylarda bebege püre halinde kabak kabız yapmiyo
tarafından
Aaa onu bilmiyorum nasıl veriliyo
(771 puan) tarafından
Ben köyden yaşanan birinden bal kabağı ve normal yemekli kabak aldım  kabağı haslayıp  ezdim  verdim belki beğenmeye bilir ama bal kabağin da  haşlatip çok az ezdim zaten bebekler çok seviyor içinde kndine bi tadı oluyor  kızıma bal kabağı yedirdgkten sonra 20 dk sonra bez dolmuş oluyordu kızımı rahatliyordu
0 oy
tarafından
Ben patatesi başlıyordum bir parça alıp içinde tere yag eritiyordum ustunede sutumu sağıyordum saldira saldora yiyordu benim kız ")
tarafından
Bnde süt ki :D
0 oy
(3,141 puan) tarafından
1 yaşına kadar tuz koyma canım ilk patates ile başlayacaksan 3 gün kuralı ile başla ama yoğurtla başlasan daha iyi olur yutma refleksi açısından 
tarafından
Biz biz 4 aylıkken den beri yiyoruz mama kullandığımız için doktor dedi ama patates hiç vermedim ilk vercm
0 oy
tarafından
Hasla zeytnyagi az bseyde sütünü yada devam sütü katip ver
tarafından
Devam sütü vereyim Bn
0 oy
(627 puan) tarafından
Tuz için erken şuan ilerki aylarda çok az kaya tuzu koyabilirsiniz çorbalarına. Yavaştan artık sulu gıdalar verilebilir. Meyve püreside aralarda vermiştim. 7-8 aylıkken artık sulu çorba yapıyordum kavurmadan çiğden patates çok az kuru soğan, az pirinç, havuç bir tane küçük, varsa bir yaprak ıspanak bir güzel pişince blenderdan geçirip en son kaya tuzu ve zeytinyağı koyup iki gün yediriyordum. Aradada yoğurtlu kremalı çorba veriyordum. Netten bakın çok tarif var. 
tarafından
O saydıklrının hepsini aynı andamı veriyosun
(627 puan) tarafından
Yok canım oğluma 7. Aydan sonra bu çorbaları iki gün arayla yaptım yedirdim. Günde iki kezde meyve püresi yada suyunu içirdim. Ne pirinç unu nede hazır mama kullanmadım. 1 yaşından sonra güvendiğim yerden azda kıyma ekledim çorbalarına. Birde et suyu her defasında kullandım. Buzluk poşetine et suyunu kendin yap bir tane ile başlar sonra artırırsın 7. Aydan sonra.
0 oy
(1,138 puan) tarafından
Zaten amac tattrmak 1cay kasigi bile fazla tuz ve seker 1 yasina kadar yok catalla ez uyice zeytnyagi koy ve sonrasina su icir 
tarafından
Taddırmak ama hoşuna gitmiceği bileyi taddıramam dha önce verenlerin nasıl verdiğini öğrenmek istedim
0 oy
(771 puan) tarafından

Tarifi var bak burda cnm

image

tarafından
Saol kuzummmm
(771 puan) tarafından
Daha  yeni yeni alışıyor dışardan yemeğe ama bi çocuk büyütümm bildiklerinden sana söyleyebileceğim tek şey mevsimde olan her şeyden tattır havuç puresi   kabak    ıspanak  şuanda mevsimi olan bütün her şeyden yesin ilerde yemek şecmesin     her    şeyden vitamin alsın  ilerde bu dediğimı çok iyi anlarsın
0 oy
tarafından
Kakası katı ise patates den başlama canım 

Yoğurttan başla sebze çorbası sonra katı şeyler o zamana kdr da 7 ayına girer
tarafından
Kuzum bizm 4 aylıkken başladık
tarafından
Bnde ek gıdaya 4 aykik başladım canım bebeği kabız ise vermesin yani
tarafından
A yok kuzum yok edermi dedim

İlgili sorular

0 oy