+1 oy
759 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından
Merhaba hanımlar bnm oğlum 3 yaş iki aylık konuşmayı bilmiyor şuanda da 6 aylık hamileyim artık hamilelik hormonlariyla birlikte zihnim kötü kötü şeyler geliyor aklıma herşeyi anlayan bir çocuk ama bir o kadarda istedikleri olmayınca çok sinirli oluyor bu seneye kadar anne bile diyemiyordu şimdi ise bu yıl içinde 30 .40 kelimesi oldu psikiyatri götürdüm gelişim geriliği var dedi tlf tablet TV uzak tut onu çocukların arasında bulundur daima dedi bnm çevrem yok park çok uzakta kendi cabalarimla yapmaya öğretmeye çalışıyorum ama bazen canıma kiyasim geliyor kaynanam geçen ondaydik oğlum uykusunu düzgün almadığı için çok ağladı dizlerim de uyudu kaynım la eltim oraya geldiklerinde oğlum hala dizlerimde uyuyordu kaynima heme yaw bu çocuk deli bnce oğlum dedi bianda üzerime sanki kaynar su döküldü hep birileriyle kıyaslama hep bir aşağılama dayanamıyorum 

14 Cevaplar

+3 oy
(3,424 puan) tarafından
Sırf çocuğun konuşmuyor diyemi canına kiyacaksin 

Okadar çocuk var hastalığı olan çaresiz olan anneler var gözünün önünde eriyen evladlaei var bence otur şükür et haline rabbimin gücüne gider bu isyanıniz
tarafından
Katılıyorum . Dilsiz değilmiş sonuçta kelimesi varmış elbet konuşur yani o dönemler öyle oluyorlar rabbim canını sağ etsin
(10 puan) tarafından
Biliyorum  ben böyle biri degildim inanın artık etarftaki insan. Yoksunu kişilerden dolayı baskılarından bakışlarından dolayı bu hale geldim çok büyük bir şekilde iNsanin psikolojisiyle oynuyorlar
(3,546 puan) tarafından
Çocugumu ben bilirim. Etraftaki sahıslarrn dediklerini s. Kime bile takmam. Evladımı geliştirmek için elimden geleni yaparım.. Sürekli muhabbet et onla. Çocuk gibi değil yetişkinle konusur gibi
Cümleler uzun olsun yani. Şükret ölümcül bir hastalığı yok. Üstelik öbürünü dopurmadan evladının üstüne düşmen lazım. Öbürü doğunca cok üzülüp kıskanacak bir süre ama oda büyüyünce kanka olup seni takmayacaklar
(10 puan) tarafından
Elimden geleni yapıyorum artık daha fazlasını da insalahh öyle olurda bende yerlere göklere sigamam
-Reklam-
+3 oy
(684 puan) tarafından
Bak canm benm 9 yaşında otizmli bir oğlum var evladında yolunda gitmeyen birşeyler varsa insan çok üzülüyor ancak canına kıymak tabirini hoş bulmadım ne olursa olsun. Çok şükür ki düzelmeyecek birşey değil sanırım tv çok maruz kaldığı için gerilim geriliği konusma gecikmesi olmuş şuanda 30-40 kelimesi var diosn bu çok güzel sana tavsiyem kalan 3 ayını etrafın cahil sözlerine kulaklarını tıkayarak evladnla verimli geçirmen. Bol bol kitap oku. Hayali oyunlar kurun. İnatlaşmadan inadını kır dikkatini dağıtarak. Bebek doğdktan sonra bu kadar uzun ilgilenmezsin kalan zamanı ii değerlendir evladının sana ihtiyacı var şuan. Güçlü olmak zorundayız rabbim yardımcın olsn 
(10 puan) tarafından
İşte eşime anlatım defalarca  söylüyorum eğitici şeyler alalım die ama eşim gerek bulmuyor bunun yüzünden kavga ediyorum hep elimden geldikçe  günde en azından birşeyler öğrenmesini sağlıyorum  mesela hani bu diyorum burda diyor bu nedir diyince söylemiyor
(684 puan) tarafından
Eğitici şeylerden ziyade devamlı konuş. Sana su veriyorum evet hadi gidiyoruz işte geldik ne güzel yedin AA kırmızı araba evler ne kadar da büyük çişin mi geldi arabayı bana verr çok güzel verdin her hareketini anlatarak yaşarsan heran eğitim aslında. Mutfakda 2 elma 2 muz 2 portakal var mesela bunları karıştır ve eşleştirmesini iste. Çatal kaşık eşleştirin. Çocuk şarkıları söyleyip beraber basit hareketlerle dans edebilirsiniz. Doktorculuk öğretmencilik pazarcılık oynayabilirsiniz başlarda size katılmayıp anlamıyor gibi görünebilir siz model olarak kendi kendinize oynayın bir süre sonra göreceksiniz. Size katılmaya başlayacak ve keyif alacaksınız beraber zaman geçirmekden. Park şart değil yine de bir yürüyüş günlük iyi gelir. Enerjisini atması açısından.
0 oy
(8,579 puan) tarafından
Hormonlar seni suan boyle düşündürüyor.  Canına kıymakda neyin nesi sırf cocugun konusamıyo diye.   Vakti zamanı var elbet biraz sabır yahuu 
(10 puan) tarafından
İnan bende bir baskasindan duysam senin soyledigini söylerdim ama düşünsene  başka bir şehre gelin geliyorsun ve gelin geldiğim  yer oğlumu nereye götürsem yada nebilim ondan küçükler hepsi konuştu onlrin ortamında kaş göz işaretlerini yakalıyorum  oğluma bakarken mesela bir örnek misafirlikteydim  ev sahibinin kızı oğlumu dövdü gelip yanıma ağladı ona kim seni dövdü diye sorduğumda cevap dai vermedi yani gözüm hep onda Allah korusun bir yerde canını yaksalar oğlum söylemiyor bana bunun kadar kötü bişe varmı ya
(14 puan) tarafından
Sen varken ,senin yanında oğlunu hor görüyorlarsa ,sen olmasan o çocuk ne yapar bunu düşün. Çocuğuna deli diyen kaynananın elinde ziyan mı olsun çocuğun.
0 oy
tarafından
Sen deli olan sensin deseydin ya cadaloz pislik takma kafana böyle cahilleri 
tarafından
Onun lafları dan dolayı mı uzaklaşıyorsun saçmala ya o senin evladın yapıştır laflarını suratına oğlunu al çık biri kızıma öyle diyecek evi yıkarım başlarına kızımdan niye uzaklasayim
(10 puan) tarafından
Çünkü gitigim heryerden kovuluyorum istenmiyorum halbuki ben oğlum çocukların arasında olsun hem yaşıtlarıyla biseyler paylaşsın die gidiyor ama onlar oğlun durmuyor senin oğlun anlamıyorlar bizim çocuklar kabul etmiyorlar nebilm  ağlıyor  böyle seyle r
(2,528 puan) tarafından
Oğlunun ne suçu var annesi ? Başkaları yüzünden ona kızıp travma yaratmayın. Belki ki pek ilgi olmamış üzerinde kitap okumak onunla bol bol konuşmak vs gibi bunlar geç konuşmayı tetikler. Ama her ne olursan olsun evladınıza sahip çıkın, ondan siz de uzaklaşırsanız ona kim bakacak kim yanında olacak ?
(10 puan) tarafından
Okadar haklisinki bazen bana bişe olsa bneden başka onun dilinden anliyan kimse yok diyorum babası dahi napar ne eder diye düşünüyorum
(2,528 puan) tarafından
Geç kalınmış değil bol bol ilgi verin çok konuşun TV uzak tutun başarıyı siz de farkedeceksiniz. Zekâ için pahalı oyuncaklar şart değil siz de başarabilirsiniz ona evinizi tanıtın aynada kendini anlatın kızım 3 aylıkken ona yüzünün uzuvlarını anlatmaya başladım bak anneciğim bu gözün deyip bırakmadım bu senin gözün bununla bizi görüyorsun anneciğim vs gibi bol bol konuşun kelime dağarcığı çoğalsın, siz de kendinize moral verin başkalarını da aldırış etmeyin çünkü kimseyi memnun edemezsiniz, evladınız çok konuşan biri olsaydı o zaman da sus artık çenesiz vs derlerdi yani kimseyi memnun etmek olmasın derdiniz bırakın sevmesinler sizin ve babasının sevgisi yeter ona yeter ki alması gereken ilgiyi şefkati verin.
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Ne saçma bi kelime yaa deli ne demek ne kadar cahilce . Bence bu kadar stres yapma benim de kayinvalidem çok derdi hu çocuk konusmuo diye doktora gittik 3.5 yaşına kadar vakti var demişti. Benimkide bu ay sonu 3 yaş bitio ama konuş o ben anlıyorum ole böle 
(10 puan) tarafından
Benimkide herşeyi anlıyor bir çok kelimesi var gelişme katediyor ama yavaş bir şekilde gel anlat bunu etrafındakilere
(1,453 puan) tarafından
Boşver etrafı sen oğluna odaklan rabbim başka dert vermesin canım .  Miller nasıl düşünmeden laf edio sende lafı çarp yüzlerine.  Insanlar ne kadar kolay kalp kırıp kelimeleri seçmeden ağızdan cikariolar hayret ediyorum.  Gerçekten umursama bende kayınvalidemi çok taktım sonra baktım hep konusuo kendini böyle mutlu sanio e bide dönüp oğluma baktım gün geçtikçe konusuo bıraktım takmayı yani
0 oy
(4,641 puan) tarafından
Ya yeminle şu  kuş beyinli insanlar beni deli ediyor. O ne bicim bir tepkidir.  Once kendine bakip elestirsin ahlak yoksunu kaynın. Çocuğuna  gelince de cook takıntı  haline getirme canım. Noce hastaliklara sorunlara çözümler  bulunuyor  ki çocuğunun  büyük  vir problemi yok. Sen oglunla ilgilenip arayı kapatmasina yardimci olmaya devam et. Unutma sen güçlü  olsukca o daha da güclenecek ve azmin zaferini yasayacaksın. Kimselere aldırma. 
(10 puan) tarafından
İnsllah kuzum kelimeler boğazımda düğümleniyor artık
0 oy
(1,736 puan) tarafından
Endişe etmeyin,30,40 kelime konuşabiliyor sonuçta. Benim yeğenim evde 3 ablası olmasına rağmen 4 yaşından sonra konuştu. Ablalarda bıcır bıcır konuşuyordu. Kayınvalidenize Allah akıl fikir versin, çok ayıp yaptığı. Çok sinir oldum gerçekten. 
(10 puan) tarafından
İnslahh kuzum konuşur oğluma engeli gözüyle bakmaları çok dokunuyor bana
(1,736 puan) tarafından
Allah göstermesin konuşma engeli olmuş olsa bile benim çocuğuma kimse öyle davranamaz diyemez.  Çocuk konuşamıyor diye deli demek te nedir. Kayınvaliden çok konuşuyor ama asıl kimde sorun olduğu çok belli. Sen üzme canını annesi, o senin yavrun canın, kanın. İster konuşsun ister konuşmasın sana gülümsemesi, sarılması, bişey olunca koşup sana sığınması dünyaya bedel değil mi?
(10 puan) tarafından
Aynn öyle gerçekten uzun zamandır gece yatmadan önce ona bni öpüp uyuması gerektigini öğretiyordum ama karşılık vermemişti hiç   geçen gün opmedigim gün baktım gelip bni öptüğünde dünyalar bnim olmustu
0 oy
tarafından
Bence sen artık koruma yetkisini eline al akraban olacak öküz çocuğuna laf söylüyor sende birşey demedin mi 
(10 puan) tarafından
Okadar cevaplar verdim ki tavrıimi ortaya koydum ki inanın yani artık cevap vermeye mecali kapıyor böylelerine
0 oy
(385 puan) tarafından
Benim bir arkadaşımın oğlu vardı oğlumla aynı yaş, 3 yaşında anne bile diyemiyordu benim oğlum konuşurken, kreşe gittikten sonra düzeldi hatta ilkokulda da aynı sınıftalar maşallah ne derler canavar gibi, zekası da iyi matematik falan on numara. Korkma içini ferah tut kulak doktoruna götürdün mü hiç belki iyi duyamıyor da olabilir
(10 puan) tarafından
Götürdüm duyuyor gayet  yani nasıl desem elbisesi kirlenince hemen çıkarıp makinaya atar tuvalti bile anne baba kelimesi yoktu bir günde öğrendi hem büyük hem Küçük tek başına ayakabisini giyer  tlf yapozlar indirdim hepsini yapıyor  ona şarkılar söylediğimde biliyorum o şarkıyı söylüyor ama ağzının içinde tam çıkarmıyor onun dışında bu nerde dediğimde burda orda diyor bu ne diyor hayvanların seslerini çıkarıyor biti giti. İyiki doğdun baba diyor ama  bak oğlum araban nerde dedigimde burda diyor peki bu nedir dedigimde arabayı gosterdigimde adını söylemiyor sorunda orda
(385 puan) tarafından
Anladım belki tam telaffuz edemediği için bunun farkında o yüzden konuşmuyor ben anlamıyorum ismini söylemen lazım de birşeyler falan isterken okul çare olabilir bence diğer yorumları okumadım diğer tavsiyeleri de değerlendir canım konulur yakında sus bile dersin
0 oy
tarafından
Canim ben sana Bi anlatsam kizimla prpblemlerimi konuşmamasına şükredersin 
(10 puan) tarafından
Hamilelik psikolojisi ve kimsemin olmamayisi insanı nelere sukredecegini şaşırtıyor bazen.
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Bu söylemlere, konuşamıyor vs gibi söylemlere yani oğlun şahit oluyor mu,eğer duyuyorsa bunları kesinlikle bu yüzden konuşmuyordur buna emin ol,bu söylemlerin tam tersini oğluna hissettir bence canım, bunları duydukça çocukta içene kapanma özgüvensizlik oluşur çocuk kendini dışarıya veremez 
(10 puan) tarafından
Hepsi onun önünde oluyor zaten bu yüzden daha çok hircinlasiyor
0 oy
(42 puan) tarafından
Kız benim oğlan da öyle çok şükür sağlıklı çok şükür beni anlıyo yavaş yavaş dili dönüyor başka bi problem yok bende hep kendimi kötü hissederdim ama insan bebeğinin gözünden anlar iyi mi kötü mü olduğunu bu yüzden sana çok üzerine düşme derim bizde tekiz arkadaş ortamı yok olsa da biz gitmiyoruz bana kreşe yada dil terapisine götür dedi ona da maddiyat yok Rabbime sığınırım ama erkek çocukları birde ilk ve tek çocuklar genelde geç konuşurlarmış 

Benim oğlan bütün harfleri sayıları hem ingilizce hem türkçe bilir okur nerde görse geçen baktım yazmaya bile başlamış maşallah Allah'ım devamını getirsin 

Bende 5. Ayimdayim valla daha tuvalete gitmiyoruz emzik biberon kullanıyoruz ama vardır herşeyin bi zamanı 

Boşverin üzülmeyin bol bol opun sarılın en güzel ilaç bu çocuklar icin☺❤
(10 puan) tarafından
Sizinki kaç yaşında kuzum
(42 puan) tarafından
Aynı 3 yaş 2 aylık kasımın 25 inde doğdu bende 20 haftalik gebeyim kısmetse bu da oğlan olacak
(10 puan) tarafından
Aynı  benim oğlumda ekimin 28 doğdu bende 26 haftalık hamileyim kızım olucak Allah  nasip ederse yok oğlum Allah'a şükür 6 ay önce öğrendi bir günde tuvaleti kendi gidip yapar bir yerde olduğumuzda şöyler çiş die yani
0 oy
tarafından
İlgi çok önemli canım komşumun oğlu 4 yaşında konuşamıyordu özel eğitime başladı TV tablet kesildi. Kartlar,cırtlı kitaplar alındı eğitici oyuncaklar vs derken şimdi baya kelime biliyor
(10 puan) tarafından
Doktorda bana bunları önerdi  tlf TV uzak olunmasi gerek dedi
tarafından
Aynen eğer ilgilenirsen ekrandan uzak tutarsan. Sürekli konuşursan bu ne falan diye sorarsan çabuk toparlar. Mesela magnet oyuncaklar var hayvanlar meyveler onlardan al oynarken öğrensin
0 oy
(53,949 puan) tarafından
Kendisi deli.mal kadın esine soyle bi dahada gitmeyin sinir etti gece gece
(10 puan) tarafından
Eşime söyledim zaten  oda bana yok ya lafın gelişi durmadigi için öyle söylemiştir kötü niyetle değil ynai dedi
(53,949 puan) tarafından
Hicte masum degil cocuk zaten.uyuyomus anasi deli toz kondurmuyo kiyamam melek o daha cok masum ezdirmesene sende ne bicim laf deli ne demek desene

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 296 göst.
5 Mart 2021 Diğer kategorisinde Skrnnnn (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 530 göst.
10 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Paptyaa (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 274 göst.
19 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 414 göst.