0 oy
1,182 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde tarafından
Slm kızlar ben kapalı biriyim 17 yasinda kapandım hani dort dortluk kapaliyim diyemem illaki kusurlarim vardır normalde kapandigimdan beri hic bi zamn pantolon giymedim etek ve elbise ama giyenlere de ozenyordum acikcasi yani demem oki ben bol paça vucut hatti beli etmeyen genis pantolonlar giymek istyorum tuniklerimin altina daha rahat olacagni dusunyorum ama bi yandan da içime sinmyor bunca yil giymemişim yeni mi giyecem diye millet pantolonun herturlusu haram diyor ama bu genis pantolon sonucta ustune tunik giyecm haram oldugunu dusunmyorum siz ne dusunyorsunuz

23 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Pantolonun hiç bir türlüsü geniş dar farketmez tesettüre uygun değil canım istersen uzun pardesu altına giy yine de uygun değil 
tarafından
Dogru diyosunuz
(336 puan) tarafından
Canım ben hep ikili takım giyerim acaba oda haram mı aklıma takıldı ya bu post sonrası
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende giyiyorum vücudumu belli etmeyen pantolonlar, ama makbulü etek sanırım 
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Ya aslinda erkek kıyafeti pantolon o yuzden giyilmemeli ama daha rahat oldugu için bende giyniyorum uzerine bol tunik giyniyorum genelde 
tarafından
Aynn rahat ben etekle rahat edemyorum
(7,470 puan) tarafından
Bacagin acildimi birseymi olmuyor bende oyle rahat ediyorum canim bide çocukla yere otur kalk oluyor zaten disarida pardesü kullaniyorum
(2,743 puan) tarafından
Peki size bir şey sölicem pantolon erkek kıyafeti ise neden Arap ülkelerinde erkekler boydan elbise giyiyor? Elbise kadın kıyafeti değil mi??? Neden biliyor musunuz çünkü coğrafyaları çok sıcak ve en rahat kıyafet o. Kıyafette asıl olan vucudu belli etmemesi. Lütfen mantıklı düşünün. Mesela kuran da yüzünüzü kapatın yazmıyor ama Arap ülkelerinde kadınlar peçeli... Çünkü coğrafya çöl coğrafyası ve sık sık kum fırtınaları oluyor. Kadınlarda gözlerini korumak için peçe takıyor.
(7,470 puan) tarafından
Çatacak yer arama canim erkeklerin kadınlara benzer giymemesi kadınlarında erkeklere benzer şeyler giymemesi gerekir boyle bi hadiste vardi sanırım zaten bende giyniyorum diye yazdim herseye muhalefet olmaya calismaniza gerek yok
0 oy
tarafından
Ben tayt bile giyiyorum üstüne giydiğin tuniğin boyu önemli uzun olursa birşey olmaz bence
(799 puan) tarafından
Tuniğin bileklere kadar olması lazım taytta
Hiç bi şekilde belli olmucak şekilde cnm
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Aynen giyilmemesi  gerekiyor ama bende giyiyorum rahatlık bakımından:/
0 oy
tarafından
Daracık vücut hatlarını belli eden etek giymek tense bol pantolon daha evlâ diye dusunuyorum ama dinen kadın erkek kıyafeti ayrımı olduğu icin dar olmayan etek yani kadın giysisi giymek gerekiyor 
tarafından
Dar etek sadece evde giyerim
0 oy
(303 puan) tarafından
Canım uygun olan giyilmemesi dinimizce de uygun değil ne güzel elbise etek giyiyomuşsun maşAllah bence hiiç bozma düzenini ♡
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Erkek kiyafeti oldugu icin herturlusu gunah deniyor erkege benzenildigi icin 
0 oy
(38 puan) tarafından
ben genelde dışarda ferace giyerdim hamilelikte karnım büyüdükçe bol ferace yani vücudum belli etmiyecek bi şey bulamadım o zaman pantolona geçtim bol pantolaon ve üzerinde tunik önemli olan vücudu göstermemesi bilmiyorum belki yanlistir ama dinimizde hatta kendim okuyorum kuranda tesettür var 
0 oy
(163,438 puan) tarafından
kapali degilim.cok bilgim yok
0 oy
(45 puan) tarafından
Ben pardesü giyiyorum normalde dışarda bizim dersaneye sordum pardesü altına giysem olurmu diye o dahi caiz degilmiş şöyle düşün pardesü altında kimse görmeyecekti 
0 oy
tarafından
Yani bol olursa olur ama ben bi cok kapali goruyom dar pantolon giyo benim ailemde cok giyolar beli oluyo giydikleri bazilari hic tunik bile giymiyo bu nasil kapalilik acik olun daha iyi demek istiyorum ama iste dar paca giyolar srn bol giy guzel olur
0 oy
(4,645 puan) tarafından
Canim efendimiz  erkekken kadina kadinken erkege benzeyene lanet etmiş.  Pantolon da hicbir sekilde tesetture uygun değil.  Erkek kiyafeti oldugu için  istersen bol giy ister ustune uzun giy... bosver sen yolundan  sasma etege pardesuye elbiseye devam :)
tarafından
En güzel yorumu sen yapmışsın bacım duygularıma tercüman sin ben günah olduğunu öğrendiğim anda bıraktım pantolonu eşim çok seviyor eteği bende bir kere makyaj yapmadım özel günlerde bazen düğumde kuaföre bile gitmedim herşeyimi kendim yaptım s
Çünkü ben sadece nikahlı esime helalim
(4,645 puan) tarafından
Bendensinnnnn:) böyle devam. Olmasi gereken o şekilde canım.  3 günlük dünya helal daire de her zaman keyfe kafi inanki
tarafından
Aynen canim
0 oy
tarafından
Ben hep etek giyerim banane modadan moda diye agiretimi karartamam madem giymimiain bundan sonrada giyme 

Erkeğe pantolon kadına etek yakışır
0 oy
(12,271 puan) tarafından
Babam hep şey derdi kadınlara bol pantolon etekten daha sittar 

Diye 

Büyüyünce ne demek istediğini anladım 
tarafından
Ben anladim aç biraz yanlış mı yazdın
(12,271 puan) tarafından
Anladiysan niye açayım kız anlayan anlar ☺️☺️
0 oy
(194 puan) tarafından
Casnim pasntolun dinimizde kadinlara haram kılinmiş her cesidi haram evde erkek cocogunun onunde bile o tarz seyler uygun degil 
0 oy
tarafından
En uygun tesettür çarşaf canm ida hakkiyla tasimak lazım 
0 oy
(2,743 puan) tarafından
Bak bende öyleydim. Üniversite öğrencilik hayatımda bile giymedim. Ama son sene dayanamadım ve pantolona geçiş yaptım. Çünkü otobüse binerken vs bacakalrım açılıyordu. Sonra kendime bol bol pantolonlar aldım. Etek gibi üstüme yapışmıyordu ama aşırı rahattı. Bir de mesela öğretmenim ders anlatırken çok hareket ediyorum ve etek beni zorluyor o yüzden pantolonla kendimi çok rahat hissediyorum... Bol pantolonlar giyebilirsin. Ben mesela yazın defactofan aldım bi tane incecik tam yazlık aşırı bol etek gibi duruyor üstümde. Çok güzel.... Ha bu arada ben alıştım artık her çeşit pantolon giyiyorum öyle takmıyorum artık yani ama istersen çok bol etek gibi pantolonlar dan giyebilirisn. Cidden rahat
0 oy
(2,743 puan) tarafından
Peki size bir şey sölicem pantolon erkek kıyafeti ise neden Arap ülkelerinde erkekler boydan elbise giyiyor? Elbise kadın kıyafeti değil mi??? Neden biliyor musunuz çünkü coğrafyaları çok sıcak ve en rahat kıyafet o. Kıyafette asıl olan vucudu belli etmemesi. Lütfen mantıklı düşünün. Mesela kuran da yüzünüzü kapatın yazmıyor ama Arap ülkelerinde kadınlar peçeli... Çünkü coğrafya çöl coğrafyası ve sık sık kum fırtınaları oluyor. Kadınlarda gözlerini korumak için peçe takıyor. 
tarafından
Soylediginiz sey cok mantikli aslnda
(2,743 puan) tarafından
Öyle ama bizler İslam'ı yanlış anlıyoruz... Arap kültürü nü İslam sanıyoruz ne yazık ki... Kültür ve din başka şeyler...
0 oy
(519 puan) tarafından
Adı üstünde pantolon canım haram her türlüsü çünkü erkeğe göre kadına değil erkek bile dar giyemez dinimizce vücut hattı belli olmaması Lazım yani o yüzden sen böyle kalmaya devam et Allah hakkıyla giyinmenizi hepimize nasip etsin

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,206 göst.
29 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 29 göst.
0 oy
9 cevap 254 göst.
+4 oy
22 cevap 678 göst.
26 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde honki ponki toninok (4,792 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,274 soru

24,096,455 cevap

332,103 kullanıcı

...