0 oy
368 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (176 puan) tarafından

Kızlar Şöyle gerçekten parmak yedirtecek lezzetli bir mercimek çorbası tarifi verecek olan varmı :)

9 Cevaplar

0 oy
(12,271 puan) tarafından

Google ye yaz şimdi sen parmak yediren deyince ben şimdi ye Kadar oyor bir mercimege denk gelmedim :D

-Reklam-
0 oy
tarafından
Vala dün yaptım klasikti ama çok güzel ikidir eşim istiyor sabah işe giderken bile ısıtıyorum içip gidiyor soğan az kavurdum yağda tüm iki parçaya falan böldüm un koydum bir kaşık onuda kavurdum bir patates koydum iyice karıştırıp unun kokusuda gitti üstüne mercimek ve su çok güzel oldu nane ve toz biber de zeytinyağında kızarttım döktüm üstüne:)
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Sıvı yağda soğanları kavur canım üzerine mercimeği koy, 1 havuç koy ve su ekle su kaynadıktan sonra 2 orta boy patates kat içine tuz,pul biber ekle patates ve havuç da  içinde pişince blenderdan geçer enfes güzel olur
tarafından
Evvvett tam bende yazacaktim bu tarifi mutlaka yap gercekten enfes oluyor baya güzell :)
(1,965 puan) tarafından
Gazlı bebeğim olmasa hergun yaparım çok seviyoruz
tarafından
Tadına doyum olmuyor
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Canim bi patates havuç sogan sarımsak kırmızı mercimek bunları haşlayıp blenderden  geçiriyorum sonra nane pulbjber karabiber leplezzetli oluyo bide soğanı yada kavur sırasıyla patates havuç kat sonra mercimek bunlar iyice pişkin ayrı yerde nane pul biber kızdır dök mis gibi oliyo her iki türlü de çok lezzetli 
0 oy
(1,345 puan) tarafından
Mercimeği yıka içine bir soğan  bir patates doğra pişir canm sonra ayrı bi tavada biraz salça kavur margarin koy nane pul biber blendir da çek enfes oluyo herkes benim çorbamı çok begenir
(176 puan) tarafından
Salçayı sadce margarinlemi yoksa sıvı yağdamı katıp kavurayım birde sosu çorbayaa ekledikten sonra mı yoksa öncemi blendırdan geçireyim
(1,345 puan) tarafından
Sıvı yağ koy canm salçayı kavur sonra margarin koy  tadımlık nane pul biber ekle sosu dök sonra blendırda geçir canm
0 oy
(88 puan) tarafından
1 orta boy patates

1 orta boy soğan 

1 orta boy havuç 

1 et suyu 

2 su bardağı mercimek.  

Patatesi , soğanı,havucu soy küp küp doğra tencereye koy . Mercimegini güzelce yıkayıp onuda koy . Et suyunuda at tencereye . Tenceren yarı olacak şekilde su koy  sıvı istersen biraz daha su koyabilirsin.  Koy ocaga güzelce kaynasın . Mercimeklerin pisince bak patatesle havuç ta pişmiş mi . Zaten bu yöntemle yarım saatte pişiyor.  Sonra blender geçir.  Ayri bi  sosluk tavada yağını kizdir salçani koy kavur üzerine bir tatlı kaşığı kadar nane ekle bir iki tur onuda kavur . Sonra corbanin suyundan ekle salçalı sosuna aç iyice boşalt çorbanın içine.  Bir iki taşım kaynasin kapat . Şahane oluyor yiyen lokantadakiler gibi çok güzel diyor 
0 oy
(3 puan) tarafından
Ben 1 tane  soğan 1tane küçük patates 1 tane havuç bunları kavuruyorum  5 dk içine 1 bardak mercimek döküyorum içine et su tuz birazcık zerdeçal ve suyunu ekşiyip düdüklüde 30 dk pişiriyorum yemeye yakın blendırdan çekiyorum üzerine nanece kırmızıpulbiberli sos hazırlıyorum limonla çok güzel oluyor çocuklarım çok seviyor şimdiden kolay gelsin sana canım
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Restoran tarifi vereyim ve lezzetli oluyor. Yag olarak mutlaka tereyag olsun yoksa tadi olmuyor. Kaynar suya mercimegini sogani sarimsagi at istersen patates havuc ta koyabilirsin ama ben sade yapiyorum pisince blendir yap teteyagini erit istersen az bi salca katabilrsn dok corbaya 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 308 göst.
1 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 197 göst.
1 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 910 göst.
6 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 112 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (1,514 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,675 soru

24,062,135 cevap

330,172 kullanıcı

...