0 oy
873 göst.
Diğer kategorisinde (1,552 puan) tarafından

Benim kaynanamgil hayvancılık yapıyor.. Kaynanam ben hamileyken bana hiç acımadı..  Bana şu koyunu yakala da sağayım diyordu, kadın koşarken ayağı kayar düşerse ya da koyun hızla karnına falan çarparsa çocuğa bişey olur demiyordu

Ben hamile değilken bile küreğimde bi ağrı vardı, bunu kendisi de biliyordu.. Ama o, kadının normalde de küreği ağrıyordu, şimdi bi de hamile, yazık demedi koca bi leğen ekmeklik hamur yunurtturup akşama kadar hiç dinlendirmeden bazlama yazdırdı bana.. 

Yine koca bi leğen etin ucundan tutturup kaldırtmaya kalktı, ben ağır kaldırmak istemediğim için tutmayınca da tafralı tafralı yerde sürüdü leğeni  

Kurbanda hizmetlerine gitmedim diye laf etti

Kendi yardım etmeyi geç, eşimin bana hamileyken ettiği yardımlara laf etti, onu fazla şımartma temizliğin gerisini de o yapsın dedi

Doğum yapınca bile gelmedi, hayvanları bahane etti.. Torununu iki aylıkken, yayladan geldikleri gün akşam gördü ilk defa.. Eşim her pazar yardıma gider, o da her pazar torununu da istiyor.. Önceden çocuk düşsün diye uğraşır gibi bana eziyet ederken şimdi torunu kıymete bindi.. Ne var kadın torununu görsün diyecek olanlar çıkacak şimdi.. Ama çadırda oturuyorlar, oduna kıyamadıkları için sobayı yakmıyorlar.. Sobayı yaksalar bile kapıyı kapatınca içeri karanlık oluyor deyip kapatmıyorlar.. Bi de çocuğun kabız olduğunu duymuş, iki ay dört günlük çocuğa ballı ılık su içirecerek oluyor.. Hiç gitmek de götürmek de istemiyorum.. Ama böyle olunca da eşim benimle ailesinin arasında kalıyor ne yapacağımı şaşırdım.. Eşimin götüreceğini de biliyor, sen gidelim dersen o getirir, çocuğu getir diyor.. Çünkü biliyor oğlu yumuşak yüzlü, anası ne derse kıramaz yapar :angry: Sizce napim şimdi ben

10 Cevaplar

0 oy
(1,260 puan) tarafından
Bunca şeyin üstüne birde sorma canım ya görmek sevmek isteyen gelsin evimde sevsin net 
(1,552 puan) tarafından
Bence de öyle ama hayvanları bırakıp gelemem diyor hep.. Eşim de mesafe koymuyor annesigile, her pazar gidiyor.. Diğer günler de çalışıyor zaten, iş olmadığı zaman haftaiçi de gidiyor.. Bana huzur vermediler, sıra çocuğuma geldi
-Reklam-
0 oy
(9,076 puan) tarafından
En zor şey bu. Bazı şeylere eşler için sabrediyoruz işte. 
(1,552 puan) tarafından
Aynen öyle ama ben sabretmek de istemiyorum artık, çünkü kendimle ilgili bisey değil, evladımla ilgili.. Ne yapacağımı şaşırdım
(33 puan) tarafından
6 aydan evvel umarım baldır süttür saçma sapan birşey vermemiştir o kaynanan çocuğa zarar Allah korusun çocuğunu da kendini de koru canım
0 oy
(163,546 puan) tarafından
sevmek istiyosa sana gelsin
(1,552 puan) tarafından
Bence de öyle ama hayvanları bırakıp gelemem diyor hep.. Eşim de mesafe koymuyor annesigile, her pazar gidiyor.. Diğer günler de çalışıyor zaten, iş olmadığı zaman haftaiçi de gidiyor.. Bana huzur vermediler, sıra çocuğuma geldi
anlamadim sey koyunlari olan insan neden cadirda yasiyo
(1,552 puan) tarafından
Koyunun yanında olmak için.. Çadırda oturuyorlar, çadırın önünde de ahılları var.. Tahtadan naylondan Yörük çadırı yani, öyle asortik çadırlardan değil :)
kiz bu sogukda kis gunu zor hayat yaa
(1,552 puan) tarafından
Aynen öyle de.. Hayatımız zor demiyor, bi de el kadar bebeyi götürmemi istiyor o şartlara
0 oy
tarafından
Valla isterse kendini tutsun balkondan atsın hiç umrumda olmaz kulağım bile duymaz. Ben yapmam şahsen,canım kıymetli benim,ne çektiğimi ben bilirim karşıdaki değil. 
(1,552 puan) tarafından
Aynen böyle olmak gerekiyor valla.. Yaranılmıyor çünkü.. Ben de böyle yapayım diyorum ama eşim arada kalınca üzülüyorum.. Bazen de o da hak ediyor, araya mesafe koymuyor diyorum.. Of bilmiyorum işte, yapmak istediklerimi yapamıyorum bi türlü
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Çok görmek istiyorsa kendi gelsin size oğlu size getirsin çadırda hasta olur o çocuk
(1,552 puan) tarafından
Bence de öyle ama ben öyle desem, ben çadırda dört tane çocuk büyüttüm diye başlar, dinlemez bile beni
(13,675 puan) tarafından
Gidince çok mu kalıyorsunuz
(1,552 puan) tarafından
Sabahtan akşama kadar kalıyorduk çocuk yokken, şimdi yine öyle olur büyük ihtimal.. Çünkü eşim bizi bırakıp koyun gütmeye gidecek.. Koyun da akşam geliyor.. Ben de araba sürmeyi bilmiyorum binip gelsem
0 oy
tarafından
Hamileyken seni insan yerine koyma mı şimdi de çocuk doğuyor gene kendi gelmiyor torununa ayağına bekliyor bilmiyorum ama ben olsaydım gitmezdim eşime de lafımı söylerdim arada kalırsa kalsın Yani sonuçta bu sıkıntıyı çileyi çeken sensin o sana anlayışlı değilse sen hiç anlayışlı olma
(1,552 puan) tarafından
Eşime söylediklerimi taşa söylesem çatlardı zaten, bütün sinirimi ondan çıkarıyorum, anasına söyleyemediklerimi de ona söylüyorum.. Ama adam gelip beni dinliyor, hiç ses etmiyor.. Anasına gidiyor, anasını da kıramıyor.. Annemgile mesafe koyayım, her hafta gitmeyeyim de demiyor, beni deli ediyor.. Yazın, bu kış yardım etmeyeceğim yoksa bana güvenip hayvanları satmayacaklar dedi, şimdi yine gidiyor, ben niye gidiyon deyince surat asıyor
0 oy
tarafından
Çok istiyorsa senin eve gelsin
(1,552 puan) tarafından
Ben de öyle diyorum ama hayvanları bahane edip gelmiyor
(545 puan) tarafından
Akşam hayvanla işi yokki glsin iki saat gitsin
(1,552 puan) tarafından
Aynen öyle ama onu bile yapmıyor.. Kayınbabama köpek kadar bile değer vermediği için.. O yapamaz, o edemez, ben gitsem o uyur, bütün hayvanlar çalınsa haberi bile olmaz bu salağın diyor.. Hiç bi yere gitmiyor
(545 puan) tarafından
Sen taviz verme hasta etme
(1,552 puan) tarafından
Öyle yapcam artık.. Ya hiç götürmesin ya başımızda durup sobayı yaksın.. Ben onun dağın odununu bile kıskananan annesi için çocuğumu hasta edemem
0 oy
(1,466 puan) tarafından
El kadar bebek o soğuğun içine götürülür mü çok büyük vicdansızlik . Esinizinde gitmeyip sizin yaninizda durmasi lazım zten diğer günler çalışıyor bebekle sizle ilgilenmesi lazım eşinize bunu güzellikle söyleyin yavaşça kafasına yerleştirin oda farkına varacaktır . Ayrıca istemediğim bir yere gitmem kızım herşeyden değerli onu düşünürüm
(1,552 puan) tarafından
Ben de öyle diyorum.. Zaten kabız bu aralar.. Acıyı çocuk çekiyor, derdini ben çekiyorum, bak başka kimse var mı yok.. Gitsek çocuk hastalansa yine çocukla ikimiz çekecez diyorum
(1,466 puan) tarafından
Bastırın gitmeyin biz 2 ay ne gittik ne kabul ettik valla bebek için herşey hastalık geldi mi gitmiyor
(1,552 puan) tarafından
Eşim gitmese keşke.. O her pazar gidiyor, bu sefer gelirken çocuğu da getir diyorlar.. Evlendiğim günden beri pazarların yüzde doksanında ordaydık.. Haftaiçi gelin yardım edin dediklerinde yine gittik.. Ama ben çektim, el kadar çocuğum çekmesin istiyorum
(1,466 puan) tarafından
Dayanilcak şey değil valla insan bir pazar opsun eşiyle olmak ister :///
(1,552 puan) tarafından
Aynen öyle.. Balayıymış şuymuş buymuş hiç bişey anlamadım.. Bırak başkaları gibi gezmeye gidip otelde kalmaları falan, daha yeni evliyiz deyip de el ele verip bi sahile bile inmedik doğru düzgün.. Bir iki defa bi denize götürdü, onun da birinde eşim kaynımgili de çağırmış benden habersiz.. Bi de kaynımın arkadaşı gelmiş ailesiyle.. Başbaşa olmak varken Suriyeli mülteciler gibi takıldık.. Çocuk oldu, bi pazar evde kalsın üçümüz birlikte olalım, hava güzel olursa beş dakika da dışarı çıkalım diyorum ama adam yine yok
0 oy
(545 puan) tarafından
Oğlu bunları gördü sustu. Bnce anne karim yapmaz deseydi yanında olsa bunlari sana yapmazdı. Kendimizden çok taviz veriyoruz. Görmek isterse  evine glsin  görsun hava soğuk üşütme yavrucuği
(1,552 puan) tarafından
Hamur yunurtturduğunu gördü, hiç git dinlen demeden bazlama yazdırdığını gördü.. Hatta küreğimin ağrısına dayanamadığım için geldi ovaladı ama git dinlen bile demedi.. Bazen dünyanın en iyi insanı gibi ama bazen bu kadar  çok düşüncesiz.. Koyun yakalama konusunda da eşimi kenara çekip koyunu yakala da annen sağsın, bana yakala diyor, ben nasıl koşayım bu halimle dedim o gitti.. Leğen kaldırma konusunu görmedi bile.. Beni annesinin yanına bırakıp, ne yaptığımızdan haberi olmadan başka işlere baktığı için
(545 puan) tarafından
Zor senin için canım birazda bizi çaresiz görüyorlar herlade herşeye tamam dediğimiz için
(1,552 puan) tarafından
Eşim çok yumuşak yüzlü.. Kendini de beni de biraz korusa böyle şeyler yaşanmayacak ama yapmıyor.. Hep hiç kimseyi kırmayacağım diye uğraşıyor.. Ama bu çocuk oyuncak değil, eşya değil ki getir dediklerinde istedikleri yere götürelim, maskotluk yapsın.. Bu da insan, götürsem üşüyecek, bal verse zarar görecek
(545 puan) tarafından
Keşke gerçekleri görmek görse
(1,552 puan) tarafından
Keşke..
0 oy
tarafından
Eşine uygun dille anlat doguk olduğunu söyle bubona yeter buraya gelsinler de
(1,552 puan) tarafından
Kayınbabama köpek kadar bile değer vermediği için.. O yapamaz, o edemez, ben gitsem o uyur, bütün hayvanlar çalınsa haberi bile olmaz bu salağın diyor.. Hiç bi yere gitmiyor.. Köpekler bile bekliyor, kocaman adam niye bekleyemeyecekse

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 552 göst.
14 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayatnur (357 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 780 göst.
6 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde nur120302 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 228 göst.
0 oy
3 cevap 269 göst.

Kategoriler