0 oy
592 göst.
Diğer kategorisinde (603 puan) tarafından
Kızlar zar zor birikim yapmaya çalışıyorum bir tane gram altın aldım geçen gün oğlana gelen hediyelerle bir de 250tl si var keşke grama çevirebilsem ama yakın zamanda sanmıyorum az miktar ama dolar alırım muhtemelen  siz nasıl birikim yapıyorsunuz birikim yapmak için ne tavsiye edersiniz

25 Cevaplar

0 oy
(25,178 puan) tarafından
Oğlumun hesabına para atıyoruz her hafta damlaya damlaya göl olur 
(25,178 puan) tarafından
Garanti hesabı vardı eşimin canım onun üzerinden ek hesap açtık. Yani hesaba girince 2 hesap çıkıyo işte biri eşimin diğeri oğlumun adıyla 1 kartla iki hesap yönetiyoruz yani telefondan da aktarma yapabiliyosun
(14,190 puan) tarafından
Alt limit falan belirlediniz mı ya da mesela istediğiniz zaman cekebiliyor musunuz banka faiz koyuyor mu yoksa oda normal bir hesap gibi mi yani ekstra bir özelliği var mı
(25,178 puan) tarafından
Yok canım faizsiz istediğim kadar koyuyorum istediğimde çekiyorum. Geçen elimde para yoktu mesela nakit lazım oldu 100 tl çektim hafta sonu 100 de biz ekleyip 200 koyucaz mesela. Şuan o hesapta 1500 tl var paraya sıkışınca çekiyoruz biraz hafta sonu eşim alınca haftalıgını hemen geri koyuyoruz üstüne 100 daha ekleyip. Hem zor durumda kalınca iyi oluyo kullanmak hemde oğluma yavaş yavaş birikmiş oluyo.
(14,190 puan) tarafından
Çok mantıklı hemde faiz olmaması çok iyi Rabbim bereket versin inşallah
(25,178 puan) tarafından
Amin canım sağolasın. Evet faizsiz özellikle yaptırdık bizde
-Reklam-
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Bireyde emeklilik yaptırıyoruz. 
0 oy
tarafından
Birikim yapiyorum dayanamayıp o birikimi yiyorum
(603 puan) tarafından
Oğlum 7 aylık bende bu zamana kadar öyle yaptım canım ama şimdi bakıyorum bunun sonu yok bebeğim için birikim yapmak zorundayım
(511 puan) tarafından
Canım yaptgin birikimi  gram altın hesabı aç oraya koy hem altın yükseldikçe paranda katlar hemde harcamamis olursun
0 oy
(5,694 puan) tarafından
Oğlumun bireysel emekliliği var, arttırabildigimiz 5 kuruşu oraya atıyoruz. Başka da yok.
(603 puan) tarafından
Bende düşünüyorum canım bes ama anca seneye eylül de başlarız şimdilik gelen harçlıklar vs biriktirmeye bakıyorum
0 oy
(214 puan) tarafından
Hiç bir şekilde birikim yapamıyoruz çünkü evimiz kira borç da ödüyoruz bebişimizde var o yüzden olmuyor eksilerden kurtulursak iyi diyoruz :)
(603 puan) tarafından
Aha bu ben sksksks bende yapamıyordum ama bu ay annemlerin yanına geldim harçlıklarını vs biriktirdim babaannesinin verdiklerine de gram aldım
(214 puan) tarafından
Valla bende öyleydim gelenleri saklardım bişiler yapardım ama baktım hiç durmuyor hemen gidiyor şimdi bıraktım bişi yapmıyorum. Bu pahalılıkta zor ya borç kira derdi olmayacak anca öyle yapılır herhalde
0 oy
(1,576 puan) tarafından
TLde tutmayın da dolar altın ne alabiliyorsanız öyle yapın yatırımı. Tek tavsiyem bu.
(603 puan) tarafından
Aynen 3 5 demeyip dolar almak daa mantıklı
(1,576 puan) tarafından
Aynen öyle, ben senelerdir öyle yapıyorum TL'de para tutmamak yaptığım en doğru şey.
0 oy
(6,155 puan) tarafından
Şükür altin Yatırımi yapıyorduk altin cikdi almiyoruz euro olarak duruyo hesapta oglumun dogum hediyeleri var evde ek parasiyla onlarida altinlara katicaz be yapiyorsak onun geleceği hepsi evde arabada hersey onun icin babamiza sağlık versin kazandan beladan korusun tum şoförleri  
(603 puan) tarafından
Maşallah canım Allah hepinize sağlıklı bol kazançlı ömürler versin
(6,155 puan) tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
tarafından
Kenariya koyuyorum üç beş kuruş 2 ay önce olsa çeyrek alırdım ama şimdi zor 
(603 puan) tarafından
3 5 demeden dolar al canım bence ben 250 tl ye dolar alıcam da 14 lira olmuş gene
tarafından
Yaa yükselir mı yine acaba, yada düşer mı düşerse alsam
(603 puan) tarafından
Ben bir ara yine müdahele edip düşüreceklerini düşünüyorum ama onun haricinde hep yükselişte olur zannetmiyorum ki dolar alıp zarar eden olmaz
0 oy
(4,655 puan) tarafından
Ev aldık taksit ödüyoruz valla kuzum zorgercekten herşey pahali
(603 puan) tarafından
Siz maşallah gene ev almışsınız canım ben evleneli 1.5 sene oldu hemen hamile kaldım bebeğim oldu borçtan harçtan başımızı kaldıramıyoruz iyi kötü bir arabamız var şükür ama yine de ufak tefek birikim yapmaya çalışıyorum
(4,655 puan) tarafından
Çok şükür aldık canım 10 yıllık evliyiz 3cocugumuz var okula giden var masrafları çok ooluyor şükür saglikligimiz yerinde olsun ben ihtiyacım oldukça alışveriş yapıyoruz eskiden 3 4 kilo aldığımız portakal falan şimdi ise 2 1 kilo alıyoruz malesef öyle öyle ayda bin iki bin atıyorum kenara
0 oy
tarafından
Oğluma BES açtık Allah'ın izniyle eğitimi için yapıyoruz
(603 puan) tarafından
Maşallah canım en güzeli darısı bana
0 oy
(548 puan) tarafından
Ben birikim felan yapamiorm yaaa elime para geçsin hemen harcarım:)))))
(603 puan) tarafından
İlerde pişman olursun valla canım yap bence
0 oy
(2,558 puan) tarafından

Ben yapiyordum onceden simdi kizim yapiyor bana vermiyo babasindan alip hemen kumbaraya atiyor 4 ceyregi 2000 tl den fazla parasi vardir cadinin daha 1000 tl sini felan harcadik kiyafet aldik babasi harcatmazdi ama cocuk zengin olunca ben harcattim :D

(603 puan) tarafından
Ayy maşallaah kız annesi sen gene de harcatma ilerde güzel yatırım yaparsınız
(2,558 puan) tarafından
Ayy bi gorsen sok olursun daha 3.5 yasinda baya tutumlu bisey istese bile babasina aldirtiyo kendi parasina dokumuyor :)
0 oy
(511 puan) tarafından
Canım  annem  veriyor her ay bir miktar onu koyuyorum kenara kendi çalışmamızda koyamıyoruz
(603 puan) tarafından
Aynen gerçekten desteksiz olmuyor
(511 puan) tarafından
Evimizde kira ev almak istiyoruz peşinat da yok bence bu devirde evin araban varsa birikim le uğraşmayacan ev için uğraşıyoz bizde
(603 puan) tarafından
Bizim iyi kötü arabamız var da ev yok daha yeni evliyiz bebekte hemen oldu borçtan başımızı kaldıramıyoruz inan ama bu günlerde geçer inşallah diyip sabrediyorum napalım ufak tefek biriktiririm mutlaka işe yarar
(511 puan) tarafından
İnşallah  canım Allah  gönlüne göre versin tek cocukla az çok birikim yapmaya bak ikileyince  masraftan   hic koyamıyor kenara inssn
0 oy
tarafından
Bireysel emeklilik var bizim 2 hesap oğlanlar için açtırdık birikiyor öyle 
0 oy
(6,675 puan) tarafından
Elimizden geldigince altına yada biseyoere yatırıyoruz
0 oy
(2,594 puan) tarafından
bozuk paraları kumbaraya atıyoruz birde oğluma doğmadan önce bireysel emeklilik hesabı açtırdık her ay düzenli olarak yatırıyoruz 
0 oy
(163,325 puan) tarafından
kendi capimizda yapiyoz bisiler
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Hiç birikim yik canım ama bir hesap açıp içine atabilirisn onuda ihtiyaç olunca harcanmasa
0 oy
(30,101 puan) tarafından

Birikim mi oda ne sjshshhs

0 oy
(274 puan) tarafından
Birikim mi o ne demek kıııı

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 470 göst.
0 oy
4 cevap 89 göst.
21 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde vesile.ates (14 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 149 göst.
0 oy
3 cevap 127 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Elif55eee (5 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,388 soru

24,057,610 cevap

329,983 kullanıcı

...