+1 oy
669 göst.
Diğer kategorisinde (1,848 puan) tarafından

Kizim 2 bucuk yasini gecti su an bile hamile kalsam aralari 3 yastan fazla olacakti 3 bucuk yas araliginda olacakti ama dun bime gittik bim ucuz diye ordan aldigimiz bez bile 60 tl olmus icinde de 30 tane var tanesi 2 liraya geliyor yazik gunah ya valla :( mama fiyatlari bez fiyatlari hersey tavan yapmis millet sütü bile az verir oldu cocuguna hatta kimisi hic veremiyor. Dururmuz da col kotu degil aslinda ama ya daha da pahalanirsa diye cocuk yapmaya bile cesaretim istegim kalmadi benim gibi olan var mi?

22 Cevaplar

+2 oy
(15,022 puan) tarafından
Herkes maddi durumuna göre ayarlamalı kendini 
(1,848 puan) tarafından
aslinda maddi dururmm iyi Allaha sukur evimiz kendimizizn esimde calsiiyor ama bu ekenomik kriz daha da kotu olursa diye korkar olduk
(15,022 puan) tarafından
Haklısın canım işte bende bezden mamadan kesilsin öyle istiyorum şuan birisine bakmaya gücüm yeter.
(1,848 puan) tarafından
bemimki zaten mama falan icmiyor buyudugu icin canim bezden de yazin kesicem insallah 3 yasina girecek insallah alisir yazin diye dusunuyorum
(15,022 puan) tarafından
İnşAllah bizimki de 2 yi geçecek alıştırmaya çalışacağım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Hayır deli gibi istiyorum bebek yeniden Allah'ım onun rızkını verir 
tarafından
Onu bilemiyorum herkes yardım ederse çok ta iyi olur eksikleirni alırsınız mesela benim abim beşik bebek arabası uyku seti kıyafet aldı ilk oğluma ama oğlum büyüdü anca getire bildi uzaktaydı herşey var şuan elimde çok şükür o rızkı ile gelir
(1,848 puan) tarafından
oyle vallahi canim hersey hallolur aslinda biizm durumumuz da iyi cok sukur ama esim herseyi cok planli yapar cok tutumlu herseyi hesap ediyor bende sinirleniyorum bazen
tarafından
Oda fazla iyi değil benim eşimde eli çok bol ben  im elim tutumlu bebek için harcama aranmaz bacım ama gereksiz şeyler için aranır örnek bardak varsa moda diye alırsan o aranır mesela onun yerine üzerine koyup çay alına bilir
(1,848 puan) tarafından
hallisin canim ama zaten inan bende hic bir harcama yapmam bosa evleneli 4 sene oldu daha hic kuafore bile gitmem herseyimi kendim hallaederim
tarafından
Bende kız ben gelin olurken turbanimi kendim yaptım modada neymiş modaya uyacagim diye ifraf edip gunahami gireceğim
+1 oy
(1,517 puan) tarafından
Durumunuz kötü değilmiş eğer istiyorsan ertelememelisin bence. 
(1,848 puan) tarafından
ben istiyorum canim ama esim korkuyor sanki
+1 oy
tarafından
Maneviyat tamam ama maddiyatta önemli bir ebeveyn çocuk yapacağı zaman maddi, manevi, sosyal her açıdan hazır olmalı 
0 oy
tarafından
Herseye zam geldi bitanem 

Allah yardım etsin kalabalık ailelere durumu olmayanlara 
(1,848 puan) tarafından
aynen oyle canim dururm da iyi Allaha sukur ama yarin nolucamizi kimse bilemiyor demi
0 oy
tarafından

Ayy benm.esim sen getir ben 7 24 çalışırım bez alırım diyor ben getiriyorum ilk fogumum çok kötü geçti korkuyorum getirmeye :(

(1,848 puan) tarafından
benim esim oyle demiyor iste canim ben aslinda cok istiyorum 2.ama esimde h erseye yetisemezsem haydi diyor
tarafından
Keşke eşim öyle düşünse hep söyleniyor ama istiyorsa ben istemiyorum hem kızım küçük 6 aylık
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Bunlar iyi günler yükselen hiç birseyin fiyatı düşmez malesef:( bebekte gelirse bereketiyle gelir inşallah 
(1,848 puan) tarafından
aynen bende oyle dusunuyorum canim ama esim ya herseye yetisemezsem diyor
0 oy
tarafından
Benim hiç çocuğum yok benim bile gözüm korktu 
(1,848 puan) tarafından
haklisin valahi  canim yasam cok zorlasti
0 oy
(1,851 puan) tarafından
Benzden kesmek için iki yaş tam ideal buna çişini öğret yap ikinciyi bı haftada öğreniyor genlde iki yaşındaki çocuk çişini
(1,848 puan) tarafından
aynen canim yazin ogreticem yada nisan gibi baslicam simdi hava soguk
 hasta olmasin diye bekliyorum
0 oy
(1,953 puan) tarafından
Benim oğlum 17 aylık bende istiyorum şuan eşimde bi ara istiyordu ama şuan istemiyor ekonomiden dolayı bizim dururmumuzda kötü değil çok şükür ama ilerde ne olur bilinmez Allah büyük:)
(1,848 puan) tarafından
benim bebe seninkinden de baya buyukmus ama canim benim zamanlara gelince sende tejrar isteyebilirsin☺
0 oy
tarafından
Sırf kardeş olsun diye çocuk yapılmamalı bana göre sonra iki çocukta da istediğini yapamıyorsun. İmkanlar el veriyorsa tabi isteyen yapar ama sadce bezle mamayla bitmiyor ki  okula başladığında ilerde kursa gittiğini üniye  gittiğini evlendiğini düşününce ohoo büyüdukce artıyor masraflar. Ve tek maaşla çok zor şuan hele maaşın yüksek değilse. Coğrafya keder gerçekten. Bir yurt dışındakilere bak bide bizim bebeklere. 
(1,848 puan) tarafından
cok dogru valla bide 3 cocuk yapin diyor devletimiz 3ü gectim millet 1 den sonra korkar oldu ya
tarafından
Çevremde nerde okumuş etmiş ikisi de memur olan var tek çocuk yeter diyorlar şuan. Ama başkalarına bakıyorum üçer beşer yapıp Allah rızkını verir diyorlar. Madem veriyor niye market market gezip ucuz bez,mama arıyoruz . Allah tabiki verir ama mantıklı da olmaz lazım. Sen yap yap verir de . Afrikadakiker niye açlıktan.oluyor o zman. Her çocuğun hakkı güzel ve sağlıklı şekilde büyümek
(8,257 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Gökten para yağmıyor ya. Rızkı da sadece karnını doyurmak mı. Başka ihtiyacı olmayacak mı bu çocuğun büyüdüğünde canı bir şey istemeyecek mi. Her isteğini kıt kanaat yapmak mı daha iyi rahatça yapmak mı. Bebe yap rızkını Allah verir mantığı bana yanlış geliyo.  Tabi Allahım kimseye muhtaç etmesin konu o değil de imkan olmayıp ama habire çocuk dogurmakta olmaz. gecen biri paylaşmıştı 1 yaşındaki bebegi 6 kg ymis yorumda ölecek diye korkuyorum yazmıştı. Bakımsızlıktan yokluktan öyleymiş Allah olmayana cok cok versin
tarafından
Katılıyorum size sonuna kadar.
0 oy
(603 puan) tarafından
Durumunuz iyiyse düşün tabi canım birikimini yap bebek için bereketiyle gelir derler ama önce hazırlık yapmak gerek tutumlu olup birikim yapmak gerek
0 oy
(214 puan) tarafından
Benim bebeğimde 4 buçuk aylık mama içiyor anne sütü almıyor ayda sadece 550 600 lira mamaya gidiyor oda indirim de ucuz olanı bulmaya çalışıyoruz devamlı bezler zaten uçmuş nerdeyse 800 1000 lira sadece bez ve mamaya gidiyor 
0 oy
(1,453 puan) tarafından
Böyle düşünmen yanlış olmuş bebek rizki ile gelir . Belki gitgide daha kötü olacak nerden bileceksin ki ozaman hiç mi yapmican ikinci bebeği 
0 oy
tarafından
Bu benim düşüncem isteyen saygı duyar isteyen elestirir ben bi şey diyemem ama bende şuan ikinci çocuğu istiyorum kızım 2 bucuk yasinda biz 5 kardeş büyüdük inan bana biz hep elin eskilerini giyerdik ben istemem de bile başkasının kıyafetini giydim ama şuan geriye baktığımda ay sunum olsaydı ay bunun olsaydı demiyorum şuan elahmdulillah maddi olarak daha iyiyiz evliyim çünkü ama inan geriye dönüp baktığımda keşke bekar kalıp kardeşlerimle daha fazla vakit gecirseydim diyorum kardes bu dünyadaki en büyük nimet evet dünya kotuye gidiyor evet her şey pahalilasiyor o zaman İmrenin suçu neydi o niye bu pis dünyada yaşamak zorunda ve bu pis dünyada kimin başına ne gelicek belli değil Allah göstermesin size bir şey olsa onun en büyük destekçisi kardeşi olacak yarın öbür gün evlenecek insallaj doğumu olacak ben doğum yaptım üstümü kardeşim değiştirdi bana baktı bebek gibi aynı şekilde bende ama görümcem yada kaynanam olsaydı bu kadar rahat olamazdim bu yönlerden düşün kuzum çünkü durumun Allah etmesin çok kötü değilmiş ya daha kötü olursa diyorsun neden olumsuz düşünüyorsun ki ya daha iyi olursa Allah diyordu kafir topluluğundan baskasi Allahtan ümidini kesmez o yüzden Alalhtan ümidimizi kesmkycez belki senin doğuracağın çocuk çok iyi bir bilim adamı olacak belki çok iyi bir başbakan ülke yöneticisi bilemeyiz ko❤
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Valla her bebek rızkıyla kısmetiyle geliyor bez pahalı diye çocuk mu yapmıcam :D 
0 oy
(163,553 puan) tarafından
bizde yedik naneyi sultanim
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Kiz 1 sene erteleseniz bile o sene daha zamli olucak bez fiyatlari 1 yil sonra dusmucegine gore fiyatlar yap gitsin ama kizin bence kucuk pahaliliktan degilde kucuk oldugu icin bekle biraz
0 oy
(511 puan) tarafından
Canım öyle ama çocukta nasibiyle geliyor
0 oy
tarafından
Benım ıcın oncelıklı olan ılk çocuğum onun herseyı dört dortlukse 2. Olur, ılk yavrumdan kısıp kardeş yapamam onun hakkı var o yüzden herseyı hesaplar 2. Cocugu yaparım

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 739 göst.
14 Aralık 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Nur ela (3,799 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 906 göst.
23 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Mini_k Kelebe_k (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 351 göst.
0 oy
1 cevap 145 göst.
10 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Morchella (165 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,958 soru

24,176,437 cevap

336,131 kullanıcı

...