Bazi hocalar israrci olun der bende israrciyim hep hayırlısı olani nasip et derim rabbime ilk once oyle dua ederim ama olmuyor Rabbimin gicune gitmesin asla isyan etmiyorum asla haşa haddim bile degil.. ama bakiyorum en yakinimda 2 yüzlü sahtekar kötü insanlara onlar ne dilese ne dua etse oluyor insanlari kiskandiriyolar hava atiyorlar ona ragmen ne isterseler oluyor buna çok üzülüyorum kimseyi kirmiyorum kimseye kötü davranmiyorum bana kötülük yapanlari bile hemen affedip onlara hep iyilik yapiyorum vicdanim kabul etmiyor çünkü kotulukten kimse bişey kazanmaz Allah da sevmez zaten ama iste niye kotuler hep kazaniyor buna çok üzülüyorum çok agliyorum cevremde herkes tarafından sevlirim anlasirim ama niye benom duam kabul olmaz ki niye yani cok dert ediyorum kendime bunu napsam da duam kabul olsa namazlarimi da kılan bi insanim ama olmuyor iste
Uzun oldu kusura bakmayin icimi dokmek istedim
İçeriği okumadım başlığa göre yorum yapıcam bak canım neden olmuyor diyip isyana girme elbet ki Allahın bir bildiği var nerden bile biliriz dualarımızın kabul olduktan sonra o şeyle sınanmayacagımızı bile bilirmisin yalnızca yüce Rabbim bilir elbet ne yapıyor sa en güzelini en hayırlısını o yapar öyle kötü şüphelere düşüp vesveseye girme olmuyorsa bekle sabret elbet karşina çıkar.
Dua bir ubudiyettir. Bizim dualardaki ana prensibimiz ibadet kastı ve gayesi hakim olmalıdır. Yoksa duayı sırf kabul edilmesi gereken ve ihtiyaç dilekçesi olarak görmek yanlıştır.
Bazen bir şey için dua edilir. Fakat istediğimiz bu şey, zahiren kabul edilmez. Buna rağmen bizim duayı bırakmamamız lazımdır. Şayet istediğimiz şey elde edilse ve Cenab-ı Hak duamızı kabul etse nurun ala nur. Ama zahiren kabul edilmese bile biz “Duam kabul olmadı.” demeyeceğiz. Aksine “Allah bu duamı ahiretim için veya dünyada daha iyi bir şekilde kabul etti.” denilir.
Allah'ım hayirlisindan versin
1,488,669 soru
24,333,360 cevap
345,736 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın