0 oy
84 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bebeğim. 7 ay 10 günlük Hırıltısi var balgam öksürük var yardım edin ne yapabilirim balgam çıkarması için 

Pekmez zeytinyağı verdim 

Fizyolojik serum yaptım 

Nane limon 

Ne yapabilirim başka 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yattığı odanın nemini kontrol edin eğer çok sıcaksa peteğin üstüne ıslak havlu koyun yatarken. nefes almasını rahatlatır.
tarafından
Oda sıcaklığı 25 derece ama nem ölçer yok ama havlu koyayım birde onu deniyeyim
tarafından
ya bi de nette gördüm ama hiç uygulamadım kuru soğanı bölüp içine karanfil batırıp başucuna yakın biyere koyuyolar. youtuneda süperanne diye  kanalda gördüm.
tarafından
Onuda yapayım kucagimda uyuyor nasıl çeksem ağlıyor uykusuda çok var uyuyamıyor diye sinirleniyor. İzliyem yapayım teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
tarafından

- 2 adet keçiboynuzununu yıkayıp kırıp 1 gece suda bekletip beklettiğin suda kaynatıp sabah öğlen akşam içirin birkaç gün düzenli yapın. Öksürük balgam hırıltıya birebir.

- Bir tutam gül hatmi çiçeğini kaynamış suda demleyin ılık ılık içirin. Öksürüğün nasıl bittiğini görceksiniz

- 1 yemek kaşıgı keçiboynuzu özüne 5 damla çörek otu yağı damlatıp içirin, öksürük ve hırıltı gidericidir ve çörek otu yağı bağışıklık güçlendiricidir.

- Bir kaba kaynamış su koyun 5 damla saf nane yağı ve saf kekik yağı (okaliptus yağı da olur) damlatın. Bebeğin yattıgı odaya kabı koyun nasıl rahat uyuyor burnu açılıyor farkı görün. Tabi serum Fizyolojik ile bolca gün içinde temizleyin.

- Uykuya dalmada zorlanan çocuk için 2 yemek kaşıgı kadar melisa çayı içirin. Kaynamış suda bir tutam melisayı 2 dk demleyin ılık içirin. (2 yaş ve üstü)

- Grip ve soğuk algınlığı geçiren çocuk ve yetişkin günde 1 tane nar mutlaka yiyin. Çocuklar yarım da yiyebilir. 1 hafta mutlaka düzenli yiyin nasıl kolay iyileştiğinizi hergün farkediceksiniz.

- Dövülmüş 1 cevizi 1 tatlı kaşıgı tahin ile karıştırıp yedirin, iştah açıcı ve bağışıklık güçlendiricidir. Hergün düzenli yapın (susam alerjisi olanlar yiyemez 

Bunu bir arkadaş paylaşmıştı dün kopyaladim yardımcı olur inşaallah

tarafından
Keçi boynuzu aldım suya koydum yarın kaynatıp verecem uyumuyor uykuda çok var kucağımda uyuyor nasıl bıraksam uyanıyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 115 göst.
1 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
31 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,542 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 129 göst.
30 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,656 soru

24,075,410 cevap

330,899 kullanıcı

...