+1 oy
372 göst.
Diğer kategorisinde (436 puan) tarafından
Herkese merhabalar, ben 22 haftalık ikizlere hamileyim. Şu anda çalışıyorum özel sektörde. İşim çok yorucu değil ama mesai kavramı pek yok. Çocuk olunca tabii biraz tolerans gösterirler ama bir yere kadar. Benim ailem şehir dışında yaşıyor. Eşimin annesi hasta çocuk bakabilecek durumda değil. Yani şu an için emanet edebileceğim kimse yok. Bakıcı tutsam maaşımın nerdeyse tamamını ona vermek zorunda kalacağım. O zaman çalışmanın ne anlamı var. Eşim kendi işini yapıyor. Düzenli bir gelirimiz yok. Bazen az bazen çok kazanıyor. Şu anda çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz. Kimseye muhtaç değiliz ama bebekler doğduğunda giderimiz artacak. Ben işten ayrilsam gelirimiz azalacak. Bu devirde tek kişinin çalışmasıyla geçinmek zor. Bir yandan çocuklarıma kendim bakmak kendim büyütmek istiyorum çünkü ben çalışan bir anneyle büyüdüm ve bence bir çocuğun en çok anneye ihtiyacı var. Bir yandan da maddi anlamda bir eksikleri olmasın karı koca çalışalım çocuklarımıza güzel bir hayat sunalım istiyorum. Çok kararsızım. Bir de iki bebekle çalışmak çok zor olmaz mı ya? Bir iki yıl ara verip tekrar başlasam diyorum ama tekrar iş bulmak da zor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrıca eşimde yardımcı olan bir insan değil kesinlikle. Yani eşimin ev işlerinde ya da çocuk bakımında bana yardımcı olacağını bilsem işten ayrılmak istemem ama ben hem ev hem iş hem iki bebekle nasıl yaparım? Yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

15 Cevaplar

0 oy
(377 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Önce bence 6 ay ücretsiz izin al bebekler 9 10 aylık olur o zaman karar ver belki kendjn çalışmak isteyeceksin  ben öyle yaptım Nisan'da doluyor izin sürem o zaman karar vericem
(436 puan) tarafından
Aslında en mantıklısı bu. 6 ay denerim en azından maddi manevi yeterli olursa çalışmaya gerek yok ama olmazsa mecbur çalışırım.
(377 puan) tarafından
Aynen şu an kestiremezsin önünü ben hergun fikir değiştiriyorum bir de ikiz diyorsun hiçbir şey yapma hem ayrılsan bile cv nde çıkış tarihin geç görünür atıyorum coxuklar 2 yaşına gelir ise dönmeye karar verirsin bir yıl ara vermiş gibi görünürsün
(436 puan) tarafından
Haklısınız en iyisi tüm haklarımı kullanarak beklemek.
-Reklam-
+1 oy
(1,160 puan) tarafından

Canım ben hamile olduğumda işi bıraktım şuan bebeğim 8 aylık mühendisim ben evden de çalışabilirdim neyse 

Aylardır hamilelikte bebekti ek gıda  vs her şekilde . bebeğimin yanındayım çok masraflı her ay oyuncak mama bez bunları hallettik diyelim 
Senin kendi ruh sağlığın için naçizane tavsiyem çalışman yönünde olur eğer işin varsa asla bırakma gerekirse maaşın bakıcıya gitsin sen robot süpürge de alırsın iki ayda bir temizlikcide tutarsın bence çalış önemli olan bebekle geçirdigin kaliteli zaman evde olunca her gün bebek iş bebek iş 
Gece uyumuyor gündüz uyumuyor zor yani sağlığın için çalışman en iyisi ben iş arıyorum şuan 8+9 ay önceye dönsem işi bırakma derdim kendime 
(436 puan) tarafından
Haklısınız aslında bir yandan böyle düşünüyorum. İşi biraksam evde naparım diyorum. Kendimi bildim bileli okul ve çalışma hayatı derken hiç evde oturmadim. Ruhsal olarak çökerim bence. Robot süpürge var zaten almıştım. İşleri baya kolaylaştırıyor. Ama yetmiyor şu anda bile kendimi hiç birşeye yetişemiyorum gibi hissediyorum. Artı iki bebekle nasıl olacak? Allah'ım sağ salim kucağıma almayı nasip etsin inşallah. Şu an için tek temennim bu yönde
(1,160 puan) tarafından
Amin canım inşallah
+1 oy
(1,929 puan) tarafından
Ikiz bebeklerim var ailen yardımcı olmayacaksa kesinlikle kendin bak. 4 evladım var ikisi okul Çağı Bi de ikizler evim kira yetiniyoruz eşim memur hamdolsun olduğu kadar yetiyor yetiniyoruz. Bez ıslak mendil stokla. İşe başlarsan emziremezsinde bi bakıcı parası kadar da mama parası verirsin. Hadi maddi yönü hallettin diyelim. Manevi açıdan büyük yıkım. Kendin bal bebeklerine seve seve sabırla. 
(436 puan) tarafından
Allah bağışlasın evlatlarınızı. Benim kedim var mesela. Yeminle hergun işe giderken içimden bir parça kopuyor sanki. Evlatlarımi nasıl bırakıp giderim bilmiyorum. Eğer çok çok zor durumda kalmazsam çalışmak istemiyorum.
(1,929 puan) tarafından
Tecrübe ettiğim için söylüyorum neredeyse imkansız ilk zamanlarda bırakmanız. Çok garip bi duygu Rabbim kolaylaştırsın kolayca sağlıkla bereketle alın kucağınıza inşallah.
(436 puan) tarafından
Amin inşallah. Çok teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Çocuklarıma bakardım ki bakıyorum da iki yaşında ama bakicak kimsem yok kreşe veriyim diyorum kıyamıyorum. Yediğimiz içtiğimiz den kesip ona odaklaniyoruz yapicak bişey yok 
(436 puan) tarafından
Benim de önceliğim çocuklarıma bakmak. Ama sonra ya pişman olursam ya çocuğuma maddi olarak yetemezsek diye düşünüyorum. Aslında eşimin işi de o kadar kötü değil ama bilmiyorum maddi anlamda biraz rahata alıştık nerdeyse 6 yıllık evliyiz.
tarafından
Bu devirde çocuk kimseye emanet edilmiyor ya bilemiyorum
0 oy
tarafından
2 bebek çok zor bakımı uykusuzlukta çabası. bence 2 3 yıl ara ver o zaman iş bulursun tabiki neden  bulamayasin
(436 puan) tarafından
Aynen öyle bir de ben öyle çok enerjik bir insan değilim. Çabuk yorulurum ve uykuya aşırı düşkünüm elimde değil.
0 oy
(2,594 puan) tarafından
benim 1 oğlum var 8.5 aylıkken başladım işe şuan 18.5 aylık kayınvalidem bakıyor oğluma karşılıklı oturuyoruz yemeğimizi yapar birlikte yeriz akşamları alır oğlumu uyuturum hemen ev işine koşarım kolaylık olması için robot süpürge almıştık birde 2 haftada bir yardımcı alıyorum ama gece milyon kez uyanıp salladığım için çok fazla uykusuz kalıyorum kaldı ki iki tane bebekle bence çok zor özellikle de yanında yardımcı olacak kimse yoksa çok yıpranırsın işte keşke özel sektörde de 2 yaşına kadar ücretsiz izin hakkı olsa annelerin en azından işine döneceğini bilirsin Allah yardımcın olsun inşallah bir yolunu bulursun canım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
(436 puan) tarafından
Amin inşallah. Allah bağışlasın evladınızı. Maalesef yardımcı olabilecek kimse yok. Keşke öyle ücretsiz izin hakkımız olsa ya da bakıcı desteği filan verilse ama yok. Robot süpürge benim de var gerçekten baya kolaylaştırıyor. bir de şey düşünüyorum mesela işten eve geldim yemek bulaşık falan diyene kadar saat zaten baya geçiyor. O saatten sonra çocukların uyku saati gelir. E ben çocuklarımla ilgilenmeyeceksem oyunlar oynamayacaksam ne anlamı var ki? :( Off çok mu ince düşünüyorum bilmiyorum ki
(2,594 puan) tarafından
amin inşallah canım benimde çok az vaktim oluyor oğlumla ilgilenmek için hatta bunun vicdan azabını çok çekiyorum ama evdeyken de her dakika ilgilenemiyoruz ki yemek temizlik o bu derken bende birlikte olduğumuz zamanları kaliteli hale getirmeye çalışıyorum canım ama senin iki kat daha zor
(377 puan) tarafından
6 ay yasal ücretsiz izin hakkın var önce onu kullan sonra karar ver
(2,594 puan) tarafından
evet hatta ikiz bebeklerde daha fazla diye biliyorum
0 oy
(2,781 puan) tarafından
Bakacak kimse olmayınca çok zor gerçekten. Sizin iki tane üstelik. Hakkınızda hayırlısı :) 
(436 puan) tarafından
Aynen öyle. Teşekkür ederim
0 oy
(264 puan) tarafından
Zaten sana yardımcı olan olmadan nasıl calisicaksin ki hele ki ikizlerle çok zor Allah yardımcınız olsun
(436 puan) tarafından
Amin teşekkür ederim.
0 oy
(8,237 puan) tarafından
Canım hiç mi birikim yapmadinz sonuçta çocuksuz geçim çok daha kolay ve iki maaş diyorsun baya bir yatırım olabilirmiş düşününce ki biz çocuktan önce tek maaşla  birikim yapıp umreye gitmiştik . 

Rabbim geniş riziklar versin ben olsam yavrularıma bakmayı tercih ederdim . Hic bir para annemin kokusunu vermez bana 
(436 puan) tarafından
Birikim çok olmasa da biraz var ama hazıra dağ dayanmaz ki. Ne zamana kadar idare eder o birikim bizi?

Benim annem çalışıyordu özel okullarda okudum özel derslerle bakiciyla büyüdüm. Maddi olarak hiç biseyim eksik olmadi ama geriye dönüp baktığımda annemle nerdeyse hiç güzel anılarımız yok. Kendisi esnaf. İşten geç gelirdi çok yorulurdu hafta sonları da çalışırdı bize hiç zaman ayırmadi. Ben böyle bir anne olmak istemiyorum :(
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Maaşın hepsi bakıcıya gider canım. Çalışmanjn anlamı yok bence öyle olunca. En azından oturur kendin ilgilenirsin cocuklarınla evinle. 
(436 puan) tarafından
İnşallah hayırlısı olsun.
0 oy
(1,686 puan) tarafından
Eviniz kendinizin mı canım? Eğer kendinizinse biraz hamileyken kenara para at bir süre idare edersiniz inşallah. Ama diğer türlü zor sen çalışsan bile çalıştığını bakıcıya vereceksin gerçekten. Hiçbir anlamı olmayacak. En iyisi iki üç sene idare edip kreşe vermek derim
(436 puan) tarafından
Maalesef evimiz kira. Haklısınız tabii maaşımı bakıcıya verdikten sonra neden çalışayım ki? Allah'ım herkese güzel kapılar açsın inşallah.
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Ikiz annesiyim. Bakımları zor Evet ama bakıcı konusu mantıksız çünkü paran  oraya gidecek. Çocuklarını kendin büyüt onların sana ihtiyacı var 
(436 puan) tarafından
Allah bağışlasın. Bu düşünce daha ağır basıyor bende. Çalışan anne olmak zor. Annesi çalışan çocuk olmak daha zor.
0 oy
(376 puan) tarafından
Canim sen kendin baksan bile ikiz bebeklere tek bakmak zor diye biliyorum bi cok kisi yanina buyuklerini aliyor genelde anneanne babaanne
(436 puan) tarafından
Bir yere kadar yanımda olurlar da en fazla iki ay. Herkesin kendi hayatı var. Benim ailem şehir dışında. Eşimin annesi hasta. Öyle sürekli yanımda kalıp yardımcı olamazlar
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Her annenin kendi tercihi. Ben calismamayi tercih ettim bebegimi kimseye emanet edemedim. Bakıcı tutacak maddi gücüm var çok şükür. Eşimde cok yardımcıdır. Ama kizimi kendim büyütmek, en değerli anlarına yakından şahit olmak benim için en büyük mutluluk. Maddi yönden sıkıntı çekecek olsam kararım belki böyle olmazdı ama bin şükür benim çalışmamam sorun teşkil etmiyor. Kizim suxan 22 aylik. Kreş yaşı geldiğinde çalışma hayatına başlayacağım inşallah 
(436 puan) tarafından
En iyisini yapmışsınız. Çevremde maddi durumu çok çok iyi olan insanlar bile çocuklarını bakıcıya bırakıp çalışıyorlar. Tabii ki herkesin kendi tercihi ama bir bebeğin anneye, anneninde bebeğe ihtiyacı var diye düşünüyorum. Yani kimisine bu düşünce yanlış gelebilir ama kendim bakıp kendim büyütmeyeceksem niye doğuruyorum ki?
Bazen de o zengin insanlarin bile çocuğunu bırakıp ise gittiğini gördükçe ben neyime güvenip işi bırakacağım acaba diyorum :)
(3,550 puan) tarafından
Eşimin ve benim yakın arkadaşımız olan bir aile dostumuz var. Karı koca ikisi de hakim. Kızımdan 2 ay büyük oğulları var. 6 aylik olduğundan beri bakıcı bakıyor. Arkadaşım bazen öyle yakınıyor üzülüyor ki. Hakim olmasına rağmen zaman zaman o bile işini bırakmayı düşündü. Ne kadar zor olduğunu ondan gördüm biliyorum. O yüzden yapamadım icim el vermedi
0 oy
(2,689 puan) tarafından

Gerekirse kıt kanaat geçin ama çocuklarının başında ol derim. 3 yıl sabretsen, en hassas dönemlerinde yanlarında olmuş olursun. Sonra onlar kreşe sen işe başlarsınız. Ben öğretmenim. Sırf bırakmamak için aylıksız izne ayrıldım. Maddi olarak sıkıştık. Var yok bir tane bikeziğim vardı onu sattık idare ettik biraz. Neticede 2.5 yaşına kadar yanındaydım. Sonra işe başladım. Laftan anlamaya başkadığı için de onu sözlerimle hazırlıyordum sıkıntı yaşamadık elhamdulillah. İkinci çocuğumda aylıksıza ayrılamadım kredi ödüyorduk. Onun kahrını çekiyordum napcam diye. Pandemiden dolayı uzaktan eğitim başladı onda da 1yaşına kadar yanında oldum.

Demem o ki daha hamilesin, sen niyetini, çocuklarını sağlıkla kucağına alıp güzelce ilgiyle büyütmek üzerine al bence. Zaten iki taneler, tek çocuk gibi ilgilenemeyeceksin, bi de onları bırakmayı düşünme bence. 3 yıl sabredin, nacizane tavsiyem budur :)

(436 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevabınız için. Tabii ki önceliğim çocuklarım olur. Ben çocuk konusunda hassas bir insanım. Amaan bir şekilde büyürler diye düşünemiyorum maalesef. Başkasına bıraksam aklım hep bebeklerde olacak. Ben seve seve öpe öpe oyunlar oynayarak masallar anlatarak büyütmek istiyorum. 6 yıldır hasretim ben bu bebeklere. Tüp bebek tedavisiyle oldu bir de :)
Allah evlatlarınızı size bağışlasın.
(2,689 puan) tarafından
Aaa ne güzel nasip olmuş çok sevindim :)
Sen de çalışan anneyle büyüyüp maddi imkanlar içinde manevi boşluk hissetmişsin. En iyi sen anlarsın. İlk 3 sene çocuk maddi sıkıntıyı ile hissetmez velev ki yaşandı diyelim yani. 3 yaşında başlarsın sen de, onlar da anne sevgisini  güzelce almış olurlar.

Amin cümlemizin çocuklarını anne babasına bağışlasın Rabbim inşaallah.
(436 puan) tarafından
Evet haklısınız inşallah öyle olur. Teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 278 göst.
9 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 173 göst.
22 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (600 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 203 göst.
17 Mart 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Cigdemasya (444 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 157 göst.
15 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hulya kara (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,526 soru

24,073,410 cevap

330,802 kullanıcı

...