0 oy
1,285 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
18 gün önce doğum yaptım. Eşim de evde. Doğumdan beri kaynanam bişzm yanımızda ama ev işi, yemek ben de bebek onda. Ben tam tersi olsun isterdim. Bebek benim kucağımda susmuyor kaynanamı istiyor. Sütüm vardı emziriyordım az geliyor sütün sarılık geçirir diye sürekli mama verdi 2 gündür uğraşıyorum bir damla sütüm gelmedi. İlk hafta ev işi yapmak çok zordu şimdi işe alıştım. Gece bebeğin yanında uyucam diyorum sen kocanın yanında kal ben varım diyor. Bebeğin altını inanın 2 3 defa değiştirmişimdir. Ben zorla bebeğe kıyafet giydiriyorum arkamı dönmemle kendi istediğini giydiriyor. Eşime dedim sen de evdesin artık annen gitsin diye o da direkt demese bile sen bakamazsına getiriyor. Benim bebeğim gibi hissetmiyorum. Babasında bile susuyor ben de susmuyor. Ben artık napcam bilmiyorum. Hiç bebeğimle kalmadım ki bakıp bakamayacağımı görelim. 

48 Cevaplar

+8 oy
(337 puan) tarafından
Yaa o kadar haklısın ki kayinvaliden kendi doğurmuş gibi davranıyor resmen ama burda biraz da sende hata var bebegin sana ihtiyacı var ne olursa olsun alcaktin bebeğini elinden kendin bakcaktin acıkti dicektin altini ben alabilirim gerek yok dicektin ve o kıyafeti degistirdigi an sen tekrar degistircektin ipleri cok vermissin eline at kosturuyo resmen senin evinde ayrica o bebegin annesi sensin ne demek bakamazsina getiriyo eşin artık esin de evdeyse evli evine köylü köyüne 
(337 puan) tarafından
Bide bence lafın arasnda anne artık sen istersen gidebilirsin ben idare ederim gerisini sana da zahmet verdik sağol de geç
(1,784 puan) tarafından
Evet aynen Merve'nin dediği gbi söyle cuk oturur
-Reklam-
0 oy
(1,267 puan) tarafından
Söyle derhal gitsin evine 
(1,267 puan) tarafından
Ayrıca anne ile bebek aynı odada yatmalı ki süt gelsin
(2,173 puan) tarafından
Katılıyorum size mama biyere kadar verilir sürekli emzirmesi gerek bebek emdikçe süt fazla gelecektir anlaşılan kaynana engel oluyor maalesef
(1,267 puan) tarafından
Aynen öyle ağladı mi dayayacaksin memeyi sütün öyle gelir
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Ya sevsinler de kemdi dpğurmuş gibi sahiplenmesinler ya lohusa kadın alışamıyo bebeğine anne de bebek de sıkıntı çekiyo. Bırakın bi anne bebek alışsın birbirine
0 oy
(163,324 puan) tarafından
esine deme kaynanada uygunca de halden anlarsa gider zatwn
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Kaç yaşındasın canım 
0 oy
(1,576 puan) tarafından
Öyle şey mi olur ben bugün bebeğe bakacağım sen yemekle ilgilenir misin diyin. Bunda çekinecek bir şey yok. Yeni doğum yapmışsınız eğer amacı yardımcı olmaksa anlayacaktır.
0 oy
tarafından
Insanlari böyle piskolojik çöküntü sürükleyen insanlardan nefret ediyorum ya
0 oy
(960 puan) tarafından
Her bebeğin annenin tenine ihtiyacı var nedej bu kadar mğdahale eder bu kayınvalideler benimki daha simdiden kendin bakıcaksın bize güvenme der olmasını istediğim de o. Bence eşine deme kayınvalidene söyle direkt anne bebeğime alısamadım lütfen biraz mğsade et diye
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Gönder gitsin kalacağı kadar kalmış zaten one öyle yemeye içmeye mi gelmiş sana yardım etmesi gereken yerde, ayrıca bebeğinle sen ilgilen o senin bebeğin kaynana geride kalsın sen emzir sen uyut yaninda uyu. Gerekirse konuş ben bakarım yada artık ben alıştım anne de, sen istersen gidebilirsin kırmadan soyle. İlk çocuk zor oluyor biliyorum bakımı vs ama alışıyorsn alışman için de bebeğinle tek kalman lazım. 
(2,173 puan) tarafından
Ve emzirecegin zaman yada altını değişeceğin zaman kendi odana gotur bebeğinle baş başa kal. Herkesin içinde ulu orta yapma belki o zaman anlar kaynanan ve evine döner. Örnek veriyorum mesela kaynanan bakıyor uyutmaya çalışıyor git al elinden odaya götür emzircem de , altını sen değiş sensin annesi o değil biraz ağırlığını koy ki ileride daha büyük sorunlar olmasın cnm
(1,020 puan) tarafından
Aynenn
0 oy
tarafından
Bu konuda kayinvalideni uyar. Anne sen ev işlerin yap ben bebeğime.alismaliyim de sen 2 gün sonda gideceksin cocuk.bana alınmazsa nasıl olacak de yani. Esinde annesine bunu demeli ev işlerinde sen yardı et anne bebeğe eşim.baksin ten teması çok önemli annem.bebekte. kayinvaliden aldığında sen geri al bak evladına.  Altinimi.kirletti sen değiştir. Ona verme biesey dedimi.bebim.bebegi..Ben ilgilenmeliyim iş mi yapmiuor yapmasın sen de bebeğini al.onjnla.vakit geçir. Ne o öyle tmm sevsinler ama seninde alışman lazim her zaman insanın yanında biri olmuyor 
0 oy
(762 puan) tarafından
Okunyca sinir oldum valla ama suç sizde soyleme iz lazım isterse güvensin umrumda degıl normalde ilimli biriyim dir ortanyol bulmaya çalsıtım ama yok bacım bunun orta yolu falan.  Sız iimdi boyle yaparsanız ilerde cocuk sizinle aranızda bag kuramayacak bu gunler cok onemlı. Kayınvalıdem gelir sever sever gider asla bırakmam kimseye bırak kayınvalıde yı kocam a bile bırakmam 
0 oy
tarafından
Allahim yaaa doğum yaptığınızda niye hemen birine ihtiyac duyuyorsunuz  bırak kız kendi evine gitsin kendin çok güzel ilgilenirsin ne bicim insanlar ya oğlumun çocuğu diye hemen sahipleniyorlar 
0 oy
(1,020 puan) tarafından
Ben bakamam tabi de annen böyle başımda olursa, alışamadım bebeğime de. Kaynanana da söyle anne teşekkür ederim artık eşim de burda evine git ki biz de alışalım zorlanmayalım de anlamazdıysa suratını düşür al bebeğini kucağına eşine de bak böyle giderse sütüm kesilecek ben lohusayım yalnız kalmak istiyorum de canım o zaman korkar ihtiyaç duyunca çağırırım ya da ben giderim ona zaten de
(2,173 puan) tarafından
Buna benzer bi durum da benim başıma geldi kaynanam hiç yatmadi bizde ama evimiz yakın doğum dan sonra hergun gelir giderdi yine bir akşam geldi ben bebeğimin üstünü degistim bana diyor hava sıcak niye giydirdin bunu böyle yap şöyle yap derken eşimin yanında kızdım dedim ki ben annesiyim onun ben düşmanı değilim istediğim şekilde giydirirm bebeğimi siz karışmayın dedim sustu ondan sonra gelmedi daha sonrası gelip 1 saat durup sevip gitti hep ama hiç işime karışmadi artık demekki biraz ağırlığını koyacaksin ki geride dursunlar yoksa daha çok kendileri doğurmuş gibi herşeye Burunlarini sokarlar..
(1,020 puan) tarafından
Aynen iyi etmişsin lohusasın da hem bebek doğurmuş sun hem sütün kesilir eşin de bir şey diyemez o durumda mecbur geri durmasını bilecekler
0 oy
tarafından
Sütüm iyice kesilecek onun en çok ihtiyacı olan benim şuan , bereber uyucaz ben ilgilencem artik de,  al götür yatak odana gerekirse kapıyı da kitle emziriyorum müsait değilim de. İlk başta ağlar sonra alışır bebek ağlıyor diye verme kimseye sende sakinlesmedi bilsin
0 oy
(5,572 puan) tarafından
Bu Kaynanalar hepsi mi aynı olur . Resmen torunları sahipleniyor lar . Benimki de öyleydi. Ayy inşallah bir an önce gider 
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Ne tur insanlar var ben sezeryanli iken bile kalkip altini temizleye calisiyordum ki yanımdakiler de yapmama engel olmuyordu lar sana alışsın diyordular ne demek kendi degistiriyor kıyafetini tavrini koy herseyi eşlerden beklemeyin onlara baksan ailerine karşı sesleri cikmaz
0 oy
(392 puan) tarafından
Cnm eşine anlat bu bebek bana alışmalıki sütüm gelsin diye saçma saçma hareket ediyolar kaynanalar ya. Benimkide geldi sevmiyorum kendisini ama Allah razı olsun yemeğimi yaptı. Evimi temizledi. Ben uyurken çocuğa baktı. 
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Niye odasında yatırmasına izin verdin kuzum benimkide aynisini yapacakti vermedim ben kalkarım hem beşik odadan çıkmaz dedim senin onun kokusuna ihtiyacin var manyak mi bu kadin asil ev isini yemeği yapacak olan o yapmiyorsada sen bi kuru ekmekte yerdin tek basina varsin gitsin evine eziyet etmeye mi gelmis 1 haftada icim sıkıldı benimkide emzik vermeye çalisiyordu biz idare ederiz artik dedim gönderdim evine 
0 oy
tarafından
Kaynanan abartmış baya Allah sabır versin sana canım 
0 oy
(1,111 puan) tarafından
Ben bebeğimle kendimi yatak odasına kapamıştım yemek harici çıkmıyorduk odadan yemeği falan da hazırlamak ona kalıyordu haliyle, siz de alın bebeğinizi çıkmayın gerekirse söz hakkı sizde olsun her konuda lütfen geride tutmayın kendinizi

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,007 göst.
0 oy
5 cevap 351 göst.
9 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 786 göst.
17 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 136 göst.

Kategoriler

1,468,179 soru

24,054,835 cevap

329,852 kullanıcı

...