+2 oy
271 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Bu kızım bir tuhaf birkaç gündür bir huy oluştu. Mis gibi muzlu krepler, omletler,zeytin peynir,salatalik süt vs. Kahvaltılar hazırlıyorum dönüp bakmaz. 2 lokma alır ağlamaya başlar yemez. Ama mutfağa giderim yada elime bisi alırım hemen onu yemek ister.veririm eline yeterki yesin diye parçalayıp atar. Sonra bana ekmeği gösterir veririm oh en azından ekmek yiyecek diye  3 4 ısırık alir evin her yerine ekmek atar. Dun her yeri süpürdüm. En sevdigi makarna ve pilavı bile 2 3 lokma yer bırakır. Neden böyle oluyo anlamıyorum ne yapacağımı şaşırdım.

8 Cevaplar

0 oy
(679 puan) tarafından
Surekli eline biseyler verme ya sofra ser oturt yedir ogunlerini gecirme surrkli az az da olsa yedigi icin acikmiyirdur
tarafından
Evet olabilir. Devamlı yesin diye bisiler veriyorum.xunku sofrada yemiyo. O yüzden yemiyo demektir.
(679 puan) tarafından
Ben simdi çalışyorum  annem geldi annem geldigi zaman cocuk ac kalacak diyr surekli covuga veriyordu yiyen cocugum yemeyi kesmisti baya sonra kestik simdi yine guzel yiyor hi dene aciksin iyice bak nasil oturup yiyor
tarafından
Evet canim yaklaşık 5 sattie bisi yemiyo şimdi hazırlayıp vercem inşallah yer
(679 puan) tarafından
Yer sende onunla ye mmm cok guzelmis de ben oyle yapiyorum insallah sendede ise yarar
-Reklam-
0 oy
(12,152 puan) tarafından
Çözümü bulursun beni da yaz tarhan çorbasından başka bişey yemiyor sabah akşam aynı 
tarafından
Ahh ahh evet benimkide arada onu iciyo seviyo onu başka bisi yemiyo doğru düzgün. Tabiki yazarim
0 oy
tarafından
Bnmkide 11 aylık yiyen çocuğum gtti yerine bambaşka çocuk geldi valla 
tarafından
Nedenini çözemedim. Normalde kahvaltısının hepsini yerdi. Makarna pilav hayir demezdi.
0 oy
tarafından
Benim oğlum öyle eline asla bişey veremiyorum parça pincik eder başına gözüne sürer eve bıraksam heryerden toplarım. O yüzden kahvaltısını kaşık maması sekline hazırlıyorum. 1 yumurta 4 bebe bisküvisi 1 dolu tatlı kaşığı üzüm kurusu İncir kurusu ceviz kayısı blendera çek misin ondan koyarım çay kaşığı tereyag 1 tatlı kaşığı keci boynuzu özü yada bal 1 mama kaşığı 5 tahıllı kaşık maması koyar su ile kıvamini açar karıştırıp yediriyorum 
tarafından
Püre yapma tabiki yumurtayı az eziyorum içinde kocaman parçalar oluyor. 2 yaşına yeni girdi oğlum kızım 11 aylık ona da aynı veriyorum parçaları az küçültüyorum ona verirken aynı şeyi yiyor ikiside
tarafından
Hım anladım canım. Böyle guElmis
(612 puan) tarafından
Beni yanlış anlamayın ama iki yaşına girmek üzere olan bir çocugun artık bulamaç dönemi bitmiştir bence. Döker ama  bu şekilde öğrenecek. Bence eline alıp yemesi için şans verin, hatta onbir aylık bebek bile hazırdır bunun için. Beslenme sadece karnının doymasi değil, dokunmasi koklamasi ve besinlerin tek tek tadını alması lazım. Belki daha az yer ama uzun vadede düşününce emin olun besinleri tanıması ve damak tadının oluşması çok önemli
tarafından
Kiz benim kadar eline herseyi veren anne tyoktur herhalde  :) köfteyi, ekmeği, havuç, salatalik aklına ne gelirse veriyorum . Ama bor kaç gündür böyle versemde yemiyo
tarafından
Bacım sen benim cocugumla mı yaşıyorsun ki. Her verdiğim şeyi nasıl parça pincik ettiğini ben biliyorum zaman tabiki veriyorum eline bişeyler özellikle yazın daha fazla veriyorum. Evim Sobalı her dk çocuğu yikayamam. Kafa göz kalmıyor heryerine sürüyor. Kızıma veriyorum 11 aylık evet o doğuştan hazırmiş ama bulamaç dediğin yemeğini yiyince veriyorum. Portakal muz elma armut kuru incir ne bulursam veririm eline gayet de güzel ortalığa saçmadan üstüne başına sürmeden yer. Yani ikisi de benim evladım nerede yanlis yapmış olabilirim. Yaratılıştan gelen özellikleri de vardır insanın oğlum da öyle.
0 oy
(2,147 puan) tarafından
Bence öğün aralarında eline hiçbir şey verme açlığını giderir yemek yemek istemez.

Benim oğlumda iştahsız bir çocuk öğün aralarını uzatıp eline bir şey vermem aralarda o yüzden biraz daha iyi gibi sanki.
(2,147 puan) tarafından
İşte azda yese onu tok tuttuğu için öğünlerini güzel yemiyor.O görmeden yemeye çalış ya da onun yemek saatiyle aynı saatte ye sende.
tarafından
Denicem canim akşama kadar bende bisi yemicem onunla yicem akşam. Kiz emziriyorum da bakalım gizli saklı yiyebilirsem inşallah
(2,147 puan) tarafından
Öyle yap canım o uyurken sen o arada ye.Ya da önüne oyuncak koy o arada atıştır.Senle birlikte otursun sofraya göre göre belki yemek ister oda
tarafından
Evet öyle yaptım 4 5 saattir bisi vermedim birazdan yemek hazirlicam bakalım inşallah yer
(2,147 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(3,417 puan) tarafından
15 aylık kızımda aynı sabah kıymalı yumurta yaptım yok yemedi öğlen zorla çorba akşamda çorba zorla 
tarafından
Umarım duzElirler canim
0 oy
tarafından
Öğünlerini saatlerini ayarla canim mesela süt saati ara öğün saati aksam yemeği saati yapiyorum ben onun dışında su içiyor sadece ve bizimle yiyor masaya oturunca yemek saatini anliyor
tarafından
Bizde duzen çok yok mahvoldu düzenler. 2 bebek var diğeri de 5 aylik. Uykular rezalet derecede bozuldu tüm gece ayaktayız sabah 8 9 gibi uyuyorlar
0 oy
(612 puan) tarafından
Yemeği mutlaka birlikte yeyin. Elindekini istiyormuş ya aynı yemek olsun ikiniz için de.hem senin yediğini görünce daha istekli yiyebilir. Bir de diyelim ki ben kızımın az sevdiği bir yemeği yaptım mesela sebze yemeği, arada bişey vermiyorum. İyice acikmasini bekliyorum. Ben doktor değilim tamamen benim görüşüm bu söyleyeceğim. Milletçe bebeklerin kilosuna o kadar takık yaşıyoruz ki bebeğin açlık hissetmesine bile müsade etmiyoruz. Halbuki aciksa ve sağlıklı seçenekler sunulsa hem bağışıklığı kuvvetli olur hem de çocuğun biyolojik ritmi bozulmaz. 
tarafından
Evet doğru canim. Gün içinde vermek zorunda kalıyorum çünkü bisi yemiyo. Bir qnnede öyle dedi. 3
4 5 saattir bisi vermiyorum denicem birazdan yemek hazirlicam inşallah yer bu sefer

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 314 göst.
11 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mrvgul (5,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 327 göst.
27 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 485 göst.
24 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde MYK (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 233 göst.