0 oy
833 göst.
Diğer kategorisinde (862 puan) tarafından
Oğlum 19 aylık örneğin elinde elma yiyor sonra fırlatıyor yere masada yemek yiyor kaşığı fırlatıyor yere ben çok takılmıyor dönemsel birşey olduğunu düşünüyorum tabi uyarıyorum annecim atma yemek atılmaz günah annecim atmamak gerek vs. büyüklerimse bunu terbiyesizlik olrak görüyor böyle yapmadı terbiyesizlik mi oluyor veya ona kızmıyorum diye ilerde terbiyesiz şımarık olacağı anlamına mi geliyor burda da yaşı büyük birden çok çocuk büyütmüş ve büyüten anneler var ve sormak istiyorum şımarık terbiyesiz olmak mi bu ne kadar saçma hep söylüyorum yapmaması gerektiğini geçici olduğunu düşünüyorum yanlış miyim 

25 Cevaplar

0 oy
(30,123 puan) tarafından
Daha çok küçük... 

Kızımda yapar bazen söyleyen olursa bu yaştaki bebekten ne beklenir diyorum. 
(862 puan) tarafından
Bende diyorum daha çok küçük bebek anladıkça yapmaz herşeyi öyle öyle keşfediyor
-Reklam-
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Ee benim kızım da terbiyesiz o zaman.... Geçsinler o işi canım.... Eskiden bebeler ağzı yerine kulaklarına götürülmüş yemeği
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Onlar terbiyeyi ana karnında vermişler heral de benim kızım da yemek istemediği yiycegi atar napalim dovelim li kizalimmi ben kızıma biseyi yapma deyince oyun sanıyor tekrar tekrar yapıyor :)) kimsenin evine gitmiyorum hep evinde yer içer serbest o yuzden
(862 puan) tarafından
Benimkide yapma dediğimde gülerek yapıyor daha küçücük napiyim yani diyorum bende beğenmeyen gelmesin bende zaten gitmiyorum
(3,417 puan) tarafından
Aynen öle canm sanki millet 4 dostluk
0 oy
(68 puan) tarafından
Valla benim oğlan genelde doyunca fırlatır kaşık olsun yediği kek türü şeyleri yapma deyince bir inat yapıyor yine uyarıdan anlıyor bazen bazen de inadına atıyor daha küçükler öğretmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince yapicak birşey yok
(862 puan) tarafından
Aynen yapacak birşey yok beğenmeyen gelmez gitmez
0 oy
(3,554 puan) tarafından
Valla gönlünuzden nasıl geçiyorsa öyle davranın sakin el için yavrunuzu etiketlemeyin bize sozde terbiye verdiler de noldu mutsuz bir çocukluk dönemi.Valla bı dönem ben anneme ev işlerine yardım etmediğim için bu arada 10 yaşlarında falanim akbabalar senin kız temhel olur öyle alıştırma diye anneme telkin de bulunmuştular annem beni misafir gelince sofraya oturtmazdo göya terbiye veriyo elin egosunu oksuyo ikide bir şunu getir bunu götür o sofra burnumdan gelirdi su gün olmuş misafir gelince saniye oturasim gelmiyo kendimi diken üstünde hissediyorum.

Ha amaç kendi kebdine yetmeyi öğrensin mantığıyla olsa bu durum canımı acitmazdi ama elin gönlü olsun diye biricik kızını sofraya gözünü dokturen bı anne 

Valla kimsenin dediğine bakmayın sevin yitsin konuşan konuşsun despot olmayla çocuğa terbiye değil yara birakirsiniz
(862 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum benim annem de bi bakardı anlardık korkudan gik diyemezdik. Sinir oluyorum öyle dedikleri zaman anlatıyorum yapma diyorum anlamıyor daha küçük napabilirim yapacak birşey yok ki büyüdükçe anlar hiç umurumda değil diyorum zaten böyle ev kirleniyor dağılıyor beğenmeyen gelmesin alınıyorlar alının valla napabilirim
(3,554 puan) tarafından
Ev yaşam alanı elbette dağılacak kirlenecek ev her zaman temizlenir ama yavrumuz her zaman çocuk olmayacak ve çocukluk dönemi insan hayatındaki en önemli dönem uzmanlar hep diyo çocuğunuza ev ,araba bırakmayın mutlu bir çocukluk bırakın diye .bu arada geliştiren anne baba doğan cuceloglunu okumnizi tavsiye ederim mutlulukla ve sağlıcakla büyütün yavrunuzu kimsenin egosunu tatmin etmek için cocugumuza yuklenmeyelim bu hatayı buyuklerimiz yaptı biz ins yapmayacagiz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 202 göst.
27 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ceylannm (121 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 391 göst.
12 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ben geldm (2,221 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 323 göst.
11 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 185 göst.