0 oy
236 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından
Dogumda sigorta parasi almak icin en az ne kadarlik sigortali olmam gerekiyo suanda 8+3 haftalik hamileyim suan yaptirsam alabilirmiyim dogumdan sonra

3 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından
en az 90 gün sigortalı olman gerekiyor
(28 puan) tarafından
Hamile kaldiktan sonra mi ? Yoksa oncesindemi
tarafından
Öncesinde
(28 puan) tarafından
Canım doğumdan önceki bir sene içinde 90 gün sigortan yatmalı  yani şuan bi yerde çalısıyor gibi görün 3 ay yatsın sigortan sonra sigortan dursun izinli gibi göstersinler seni ama çıkışını yapmasınlar .. 32. Haftada doğum raporunu giricek sisteme ve ortalama 8 bin küsür para alıcaksın
(28 puan) tarafından
Ya bende ole duydum ama cogu kisi diyoki hamile kalmadan once sigortan olmasi gerekiyodu diyo kime inanacagimi sasirdim eger hamile kaldikdan sonra 3 ay yatirdigimda alacabilceksem yatiririm o sorun degil daha oncesinde sigortam yok cunku girisim yapilmisti ama
(28 puan) tarafından
Yok alakası yok son bir sene içinde 90 gün yeterli
-Reklam-
0 oy
tarafından

Canim.ben şuan isteğe bağlı bagkurluyum her ay 1200 lira ödüyorum ama  dogumda devlet para vermiyormuş:)) 7 8 bin liraya yakın para veriliyor. 

Tanıdığın bir yer var ise 90 gün süre sgk olmam yeterli 32 haftadan sonra rapor aliyorsun ama tanıdığımda olsa sgk kendin ödüyorsun tüm.giderlerini. 3 ay 90 süren ve geri kalan parayla senden aliyorlar o zamanda çok bir artısı  kalmıyor.  
tarafından
İlk kızımda kendi dukkanim vardi bagkurlu idim  o zaman 5000₺ almistim ama dükkanı kapattim.istege bağlı devam ediyorum onunda sadece hastane için +var doğum parasını vermiuorlarmis
0 oy
tarafından
Hamile kalmadan önce 3-4 ay falan sigorta geçmişi olmasi  lazım

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,474,118 soru

24,134,682 cevap

334,232 kullanıcı

...