0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (688 puan) tarafından
Kızlar 7 aylık bebeklerinizin ek gıda olarak 1 günde neler yediriyorsunuz ne kadar su iciriyorsunuz mama kaç biberon tüketiyor fikir verir misiniz 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kuzum benimki 8 aylik. 

7 ayliktan beri ayni duzendeyiz.

Sabah kalkinca meme emiyor, sonra kahvalti yapiyor. Oglen yogurt,meyve,meyve suyu,ihlamur atistirmalik artik ne olursa veriyorum. Aksam da yemegini yiyor. Corba yemek vs ne olursa. Aralarda hep emiyor gece boyu da kalktikca emiyor.

Sofraya oturdumu da biz ne yiyosak o da tirtikliyo ac tok farketmiyo sofraya onsuz oturdumu kiyamet kopuyo illa oturup ne varsa yiyecek tadina bakacak o da.

Su olayimiz sikinti, neredeyse hic icmiyor kac cesit alistirma bardagi biberon vs var evde ama suyu sevmiyor. Beni emiyor bol bol sadece
(688 puan) tarafından
Çok Teşekkür ederim canım bizimkide sofraya ne zmzn otursak emekleyerek geliyor elini atıyor herşeye su bizimde çok azaldı ya içmek istemiyor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sabah kalkıyor emiyor önce sonra kahvaltı hazırlıyorum ona haşlanmış yumurta ve peynir ve meyve suyu onlari yiyor 1 saat sonra emip uyuyor kalkınca yoğurt ve cici bebe veriyorum bazen meyveli yoğurt yapıyorum onu veriyorum 2 saat sonra emip gene uyuyor sonra aksama doğru corba veriyorum ya sebze ya şehriye çorbası içine azcık ekmek içi koyuyorum 2 saat sonra gene emip uyuyor qksam bizim yemek saatimiz gelince bizimle ne varsa ufaktan tattiriyorum onlardan sonra saat 10 gbi mama iciyor 6 olcek 12 gbi emip geri uyuyor artık gece kalkarsa gene beni emip uyuyor suyu günlük 100 ml falan iciyor 
(688 puan) tarafından
Çok Teşekkür ederim canım meyve suyunu nasıl yapıyorsun
tarafından
Kati meyve sikacagindan portakal elma havuç atıp sıkıyorum canim
(688 puan) tarafından
Peki çok sağol canım
tarafından
Rica ederim kuzum :)
0 oy
(4,713 puan) tarafından
Sabah biraz lor peyniri yediriyorum, öğlen genelde sebze, yanına yoğurt veya kıyma da olabiliyor. 

Ikindi ise meyve püresi genelde bazense onu irmikli yapıyorum. 

Normalde 8.aya kadar iki öğün almaları lazımmış, doktorlar öyle diyor. Bir öğün ise çay bardağını geçmemeli diyorlar. Sabah verdiysem bir şeyler öğlen daha az veriyorum dengelesin diye. 

Suyu pek içmiyor benim kız maalesef sevmiyor. 
(688 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(4,713 puan) tarafından
Bazen gece muhallebisi falan yazıyorlar ama bilmiyorum. Belki de çocuğun iştahına bağlı biraz da
0 oy
(603 puan) tarafından
Benim oğlum tam 7. Ayına girdi anne sütü almıyor malesef sabah bazen direk mama alıyor çünkü çok aceleci kaşıkla yemek kesmiyor biberona saldırıyor kahvaltı olarak çeyrek avakado tuzsuz el yapımı peynşr yarım yumurta evde yaptığım cici bebe çok az pekmez koyup hepsini ezip karıştırıp yediriyorum öğlen ayrıca yemek yapmıyorum bazen meyveli yoğurt yapıyorum muz armut ya da muz elma tabi mama 

Akşama da çorba yapıyorum hem akşam yiyo hem gece yatmadan yiyor 

Öğlene ya da gece yatmadan önceye yulaflı irmikle meyveli tariflerim var ondan da yapıyorum  tabi mamaları ayrı ayrı yazmadım ama ana gıdamız mama hala  
(688 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
Mama ıcmıyo ek gıda 14.00da yoğurt 19.00 sebze corbası bazen cıcıbebe bisküvili muzlu  bazen pırınc unlu muhallebi suda 50 cc yanlıs hatırlamıyosam
(688 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 143 göst.
7 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 159 göst.
15 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 198 göst.
26 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde EbruMeva (111 puan) tarafından soruldu