0 oy
127 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,494 puan) tarafından
Kızlar 6.5 aylık hamileyim ilk aylarda 60 kilo şuan 70e yükselmişim hani çok yiyorum desemde yalan olur nasıl aldım bende bilmiyorum şaşkınım doktor vermemi söyledi bende vermeye çalışıyorum fakat çocuğa bir zararı olmaz mı? doktor senin depondan hala besleniyor diyor diyet yap diyor sürekli bende special k almayı düşünüyorum yahut tahıllı gevreklerden sizce nasıl Bi yol almalıyım? 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hamileyken kilo veremezsin regl olmuyosun onunda şişkinligi oluyor sadece oldugun kiloyu koruyabilirsin
(1,494 puan) tarafından
Ya sağlık ocağına gidiyorum ayda 1 kontrole 70 kilo diye söyledi abarta abarta o gün kendime gelemedim ben nasıl vericem diye düşündüm evet bende normal buluyorum ve gerçekten abartılacak kadarda yemiyorum ki nasıl aldım bende hayretler içerisindeyim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sekerin mi var 

Son 3 ayda daha hızlı kilo alırsn
(1,494 puan) tarafından
Yok şeker ya da tansiyon hiçbiri yok iştah desem o da idare eder aşırı iştahlı  değilim
tarafından
Tatlı tuzlu mu çok tüketysn tuz ödeme sebep oluyo
(1,494 puan) tarafından
Evet yediğim şeyler genelde tuzlu oluyor tatlıdan nerdeyse hiç almıyorum diksindim desem yeridir.
tarafından
Tuzdan dolayıdr canm
Tuz iyi değil habern olsn zararldr
(1,494 puan) tarafından
Dikkat edicem artık onada ondan kilo almış olabilirim sağolun çok teşekkür ederim
0 oy
(1,576 puan) tarafından
6.5 ayda toplam 5 kilo mu aldınız ? Bence çok değil ama bilemedim doktorunuz çok fazla mı diyor yani ?
(1,494 puan) tarafından
Yok 10 kilo aldım sen bilirsin dedi 100 kilo doğum yapanda var hamileliğin de diyet yapanda doğumdan sonra Yemen lazım dahada çok alıcaksın dedi psikolojikmen çöktüm zaten şuan Sanki 100 kiloymuşum gibi görüyorum kendimi sizce nasıl vermek değilde alamayabilir im?
(1,576 puan) tarafından
6.5 ay için 10 kilo fazla evet. Bence diyet yapmayın ama şekeri tamamen kesin, günde 1 dilim sadece tam buğday ekmeği yiyin ve karbonhidratı da (pilav, makarna gibi) haftada sadece 2 defa yiyin. Daha çok kurubaklagil, salata ve sebze ağırlıklı beslenin zaten almazsınız.
(1,494 puan) tarafından
İnşallah öyle yapıcam çok teşekkür ederim
(1,576 puan) tarafından
Ne demek, canınızı da sıkmayın. Bir şekilde bu süreç bitecek umarım hepimiz sağlıkla tamamlarız. :)
(1,494 puan) tarafından
İnşallah amin rabbim herkesin sağsalim yavrularını kucağını almayı nasip etsin bizimkinide inşallah
0 oy
tarafından
Şeker diyabet tansiyon obezite gibi bir sorun yoksa diyet yapmamalisin. Bunu hangi doktor söylemiş ya ne saçma. Hamile iken kilo verilir mi hiç. Sadece dengeli ve sağlıklı beslenmeni söyleyebilir sana. Kilo ver diyemez. Sen doktoru ve hastaneyi değiştir
(1,494 puan) tarafından
Sağlık ocağına aylık kontrole ve tetanoz aşısı olmaya gittim çok şükür tansiyon şeker v.s yok o zaman bana dedi bunları doğuma kadar daha çok alırsın dedi yürüyüş falan dedi yapıyorum ama hamilelik bu sonuçta bende kilo alımının normal olduğunu düşünüyorum
tarafından
Tabiki çok normal. Bence ciddi söylüyorum doktor değiştir. Aybasına girmiyorsun. Hormonlar hızlı çalışıyor. Vücut fazla enerji yakamiyor. Kan üretimi hızlanıyor. Metabolizma yavaşlıyor bu durumda ne bekliyor bu adam senden
(1,494 puan) tarafından
Yok bunu bana söyleyen kadın ebe diyor eşimde birde yanımdaydı kesinlikle zaten Bi iş yapınca insanı yoruyor yeterince ve sürekli hem yeme hem yürüyüş yap demesi bana garip geldi öyle yapsam nasıl ayağa kalkıcam
tarafından
Umarım eşin de onlara ayak uydurmuyordur :(
(1,494 puan) tarafından
Yok her halin güzel diyor sağolsun yanımda her zaman işte böyle doktorlar sadece insanın psikolojisini alt üst ediyor
0 oy
tarafından
Canim kilo veremezsin belki ama kilo almaya bilirsin. Ekmek tatlı tuzlu şeylerden uzak dur. Sebze ağırlıklı beslen  haftalik kirmizi et beyaz etini tuket bol bol salata bu şekilde dengede tutarsın kilonu
(1,494 puan) tarafından
Dikkat ediyorum inşallah almam da veririm olan kilolarımı
0 oy
(495 puan) tarafından
55ile hamile kaldim 70 ila dogum yaptim canim kilo veremessin ama korumak icin onlem al da doktor hamileyken kilo mu dedi
(1,494 puan) tarafından
Evet kilo almışsın 10 kilo dedi ver diyet yapanlar bile var dedi bana görsen psikolojim bozuldu kaç gündürlü hala ben kiloluyum diye düşünüyorum o etkide kaldım

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 238 göst.
+1 oy
7 cevap 277 göst.
29 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde pikachu.53 (2,076 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 146 göst.
18 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 107 göst.
4 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Munevver (438 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,359 soru

24,071,196 cevap

330,665 kullanıcı

...