Kızlar pazartesi doğumum var korkuyorum ya ameliyat sırasında paniklersem, kendimi kasarsam ne biliyim saçma bir şey yaparım diye çok korkuyorum sezeryandan sonra çok mu ağrı oluyor? Kaç gün sürüyor? Ne zaman banyo yapabilirim? Of hiç bir şey bilmiyorum birisi bana sütün hemen gelmeyebilir bebek için yanına mama al dedi. Aç kalırsa sarılık geçiriyormuş. Eğer sütüm ne kadar zaman gelmezse mama vermeliyim. Bir de annem zemzem suyu getirdi bebeğin ağzına bir damla verelim dedi. Olur mu öyle verilir mi
Kucağına rabbim sagsalim almayı nasip etsin inşallah .bende sezeryan oldum istekli normal dogm aklmdan bile gecmiyordu .kendimi çok kastım doktor birz uyutun dedi .amelyttan cknca bebeğimn parmakları tamamı saydinizmi demşm zor kolay degl ama geçiyor ilk ayağa kaldrdklarinda zor birz hep yürümeye calis hemsire biberon istemiş hemen mama yapıp vermşler valla aç bırakmadılar hep mama verdiler süt gelmedi hemen ztn ben o haldeyken tutup emzirememstm annem destek olmstu
3 sezeryanlıyım ben 2si tam uyutmalı sonuncusu yarı bayıltma oldu yarı bayıltmada çok iyi geçdi ama aşırı basdırıyolar onun dışında bişey hissetmiyosun yani ama çıkarıp odaya getirince seni anowww o 1saat var varya zindan geliyo aşırı ağrı oluyo hemşire geliyo sana bi iğne yapıyo popodan aanaaa hiç bişey yokmuş gibi ayağa kalkdım kız hemşireler şaşırdı kaldı bana şok oldular ben ayakda gezerken diğerleri acı çekiyordu çok şükür bi sıkıntı olmadı sadece üşütme ayaklarını sıcak tut soğuk yiyip içme gazlı içeceklerden uzak dur yeterli
En sevdıgım post sezeryan olucaktı rahatlatma postu isteğe bağlı sezeryan oldum çok şükür ıyıkı de olmuşum, ınan söyleyeceklerim senı rahatlatmak ıcın degıl bunu da belırteyım, benım belden uyusturmalı oldu sana da onu tavsıye ederım tabı ınsan o an korkuyor benım anestezı uzmanın Allah razı olsun oturdu herseyı anlattı o an hareket etmemen lazım kı ıgne kaymasın, bende onu dınledım ve bır seferde oldu sonra yatırdılar sedyeyle sonda taktılar hıc hıssetmedım komık gelıcek ama en korktuğun seydı sonda sonra doktorum geldı, basımda bır kız vardı hep benımle konuştu ıcınden hep Dua ettım, mıdem bulunduğunda soyledım hemen ıgne yaptılar herseyı duyuyorsun kı bu en guzelı bence doktorların suan alıyorum çıkarıyorum dedıgını mesela, normal doğumda bu şans yok bılıyorsun acıdan çoğu seyı anlamıyorsun, sonra tabı korkudan ve heyecandan çok bılınclı olamıyorsun bır bebek ağlaması duydum ama yan taraftan gelıyor sandım, basımdakk kıza dedım benım bebegım neden doğmuyor dıye meğer o benım kızımmmış hemen getırdıker öptüm sevdım üşümesin dıye götürdüler, hızlıca da benı kapattılar ve her anını anlatarak yaptılar bana bırgun gıbı geldı ama eşım dıyor bunların hepsı 20 dakıka sürmüş kızım 20 dakıka sonra yukardaymıs bende 30 dakıka yanındaydım, süt ınmesı sezeryan ya da normal doğumla alalalı degıl süt bezleri bebek plasentadan ayrılınca salgılanmaya başlıyor bazı vücutlarda geç bazılarında erken oluyor ama benım de sana tavsıyem mama Alman ben vermedım sarılık oldu ne yazık kı, agrı acı olarak da sana yemın ederım ben ağda olurken ağlayan bır ınsanım ameliyattan 5 saat sonda ayaga kaldırdılar bu muymuş dedım, akşamına hastaneyı gezıyordum yürüyerek de kımseye tutunmadan da çıktım herkes bır degıl çok zor gexırenler de var ama kendıne güven lütfen
Hayatta en zor sezeryanı ben geçirdim diyebilirim 4 defa narkoz aldım ilk belden dediler 3 defa bel yaptılar tutmadı uyuşmadım genele çevrildi ameliyat sonunda aşırı aşırı sıkıntı çektim vs ama bu sıkıntılar ameliyat adındaki tamamen benle alakalıydı griptim ondan uyanma biraz sıkıntılı oldu işte narkozun uyuşmmamasıda benim çok aşırı hassas yapım var ondan kaynaklı sende böyle bişey olmaz ama
1,493,569 soru
24,402,477 cevap
350,260 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın