0 oy
613 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (170 puan) tarafından
Kızlar bebeğimin cinsiyeti kız kaynanam kaynımın kızı var o 4 yaşına girdi bana sürekli hiç kıyafet alma onun çok kıyafeti var giydirirsin masraf etme diyor aslında ben bunu kötü bir düşünce olarak algilamiyorum sağolsun bizi düşündüğünden ancak o kıyafetlerin hepsini kaynanam aldı çocuğa hatta kendi kızı gibi görüyor sürekli kızım kızım diyor anne dedirtiyor hani ben alırım demesinide beklemiyorum biz alırız anne babası olarak ama bu sözleride beni biraz incitiyor açıkçası sizin dusunceleriniz ne 

13 Cevaplar

0 oy
(7,094 puan) tarafından
He de geç yavrum ne takıyorsun giyilcek gibiyse giydirirsin giyilmezse alırsın mis gibi yenisi 
(170 puan) tarafından
Ya tabiki öyle ama babannesi olarak diğerine yapılanı bende bir nebzesini bile olsa görmek isterdim
-Reklam-
0 oy
(960 puan) tarafından
Hassas davranma bence. benim ikizlerim olucak görümcemin oğlundan kalan çok eşya var hepsini gönderdi kv oyuncak bile almıyorum hepsi yemi gibi diye. İlk torunsa da düşkün olması çok normal bizde de öyle açıkca dşyor hatta omun kadar sevemezsem bozulmayım o ilk gözağrım yeri hep farklı diye. O yüzden genel olarak hepsi aynı sayılır çok takma
(170 puan) tarafından
Benim kaynanam da hep aynısını diyor açıkça onu sevdiğim kadar sevemem diyor size bişey yapamam alamam diyor açıkçası onunki gibi beşik almayın sizin eviniz kira diyor ne alakaysa hiç masraf yapılmasın istiyor sanki dünyaya yeni bir masum gelmeyecek gibi açıkçası canımı sıktığım nokta bu
(960 puan) tarafından
A yok bizim ki öyle değil o da masrad olmasın diye bazı seyleri söylğyor yapıyor mesela gardrop alıcam simdi ikiz benimkiler 3 kapaklı alcam 2 kapaklı uyguna var onu diyor zaten cocuk odası alınır 5 yasında 2 kapsklı yeter aslında diye ama yinede 3 kapaklı alıcam ben kendi de bir sürü şey alıyor sadece ilk torun kadsr sevgi gösteremem herhslde diyor o da kendi bileekleri şey oğullarının çocugu yani ister sevsin ister sevmesin
0 oy
(62 puan) tarafından
Çocuğun yediği helal giydiği haram derler hazır kız kıyafeti var diye demiştir bence 

Belki erkek olsaydı kaynanan sana da en yenilerini alırdı ama yinede sen içinde kalacak şeyleri al 

Hamilelikte de asla kaynanan veya üçüncü bir şahısa asla kırılma üzülme sen kendi bebiş heyecanını sonuna kadar yaşa bu mucize günler kaç kere gelir ki insanın başına :) 
(170 puan) tarafından
Aslında kirilmiyorum bende iyi niyetli olduğunu düşünüyorum ama ona alıp bunada bende alırım ama çocuklar çabuk büyüyor hazır elimizde varken bunları giysin demek farklı aman masraf yapmayın beşik almayın bebek arabasının ne gereği var demesi beni açıkça düşünceye sokuyor bu masumu isteyerek dünyaya getiriyoruz sorumluluklarını yerimize getirmemiz boynumuzun borcu
0 oy
(7,786 puan) tarafından
Onceden diyodum kimsenin verdigini giydirmem alirim :) ama yok gelen kiyafet guzelse giydiriyosun hele su devirde kiyaget lüks...
(170 puan) tarafından
Haklısınız bende baya söylüyorum getiren arkadaşımda çok ama bunu yaparken bana iyi niyetle belirtiyorlar dediğim gibi aldığımız herşeyi gereksiz masraf olarak görüyor kaynanam hani sanki bu doğacak bebekte onun torunu değilmiş gibi
(7,786 puan) tarafından
Ya simdi etraf cocugun her eeyini 0 duzse dahi insan bi corap dahi olsa almak ister cunku ilk göz agrin bebegin 9 ay hevesle bekliyosun vs...
Ama kiyafet varsa b nce de cok alma o paraya oyuncak falan al bi kiyafetin omru bi ay taş çatlasa 3 ay ama oyincak 10 yasinda yine oynar...
(170 puan) tarafından
Bu konuda çok haklısınız
0 oy
(2,084 puan) tarafından
Herşeye güzel canım ne güzel düşünüyor babaannesi ama anne dedirtmesi bana biraz saçma geldi begenirsen giydirirsin begenmezsen alırsın Canım 
(170 puan) tarafından
Yok giydidirim asla öyle takıntılarim yok ancak buda torunu elinde olmasına rağmen bebeğime alınan herşeyi masraf olarak görüyor bu benim canımi sıkan nokta
(2,084 puan) tarafından
Bende çok sıkıntı yasadım öyle sonra eşim Bi konusu sustu bir oglum olacak ilk evladım baba anne heyecanı yasıyoruz alacaz tabi diye ben olsam susardım yine ama eşim sagolsun konustu
(170 puan) tarafından
Eşim de ilk bebeği olduğu için ne alınacak bilmediği için herşeye aa bu gereksizmis sanıyor ama tabi sen daha iyi bilirsin diye beni ikinci plana atmıyor sağolsun iyiki eşlerimiz bizden yana
(2,084 puan) tarafından
Evet canım
0 oy
(12,063 puan) tarafından
Bence de he geç bana da öyle derlerdi ilk bebeğim  tabiki kıyafetlerini alıcam ben düzücem güzel güzel  eskilere mi kaldım derdim 
(170 puan) tarafından
Valla alıyorum gizli gizli paylaşmiyorum bile ama her çocuğun yerinin ayrı olmasını isterdim benimkide dünyaya yeni gelicek sonuçta
(12,063 puan) tarafından
Aynen öyle canım sakın gizleme gizlencek bişey yok tabikide kıyafetine oyuncağına merak edeceksin alıcaksın onların verdiğini de kabul et  seçersin içlerinden evlerde giydirirsin ven öyle yapıyorum
(170 puan) tarafından
Söylediğim zaman hevesle paylaşıyorum mutlu oluyorum her gün seviyorum onları ama paylaştığım zaman ne gerek vardı diyorlar ya o canımı sıkıyor
0 oy
(14,198 puan) tarafından
Bu kadar hassas davranacak bir şey yok canım oğlum 20 aylık görümcem yengem teyzemin verdiği kıyafetlerle büyüdü ve hepsi tertemiz mamasiydi beziydi zaten bu zamanda yetişmek zor oğluma bir pijama alayım dedim LC w da 70 lira ve kışlık değil bile. Kiyafet konusuna bu kadar takılmayın 3 5 kez anca giyiliyor 
(170 puan) tarafından
Asla giydiririm ben zaten sorun o değil sadece aldığımız herşeyi masraf olarak görüyor ne gerek var diyor düşünün beşik bile almamızı istemiyor küçük beşikler varmış ondan alın 1 yaşına kadar uyur diyor
0 oy
(14,986 puan) tarafından
Ya tm de boşver yenidoğan için alırsın büyüdükçe yetişmiyor kıyafet bana da verenler oldu yengem ve teyzem hepsi 5 yaş için mesela 5 e kadar kendim alırım 5 de onları giyer evdeyiz dışarı çıkınca alıyorum zaten sen de böyle yap napacan
(170 puan) tarafından
Yok giydiririm problem değil ama bizimde ilk göz ağrımız Sorumluluklarını yerine getirmek zorundayız
(14,986 puan) tarafından
Tabi canım hiç alınmıyor değil valla eksik bitmiyor. Genelde verdikleri şeyleri evde dışarı için ayrı alırım
(170 puan) tarafından
Haklısınız cidden liste yaptım hepsi ufak tefek parçalar hem pahalı hemde çok fazla ama hepside gerek
(14,986 puan) tarafından
Al kız tabi mecbur alacaksın bana bir sürü şey geldi ama üstüne olmayan mi olmadı dersin bir sürü sorun çıktı sıfırdan aldım. Dediğim gibi evde giydir pijama içine felan iyi oluyor mesela içine verdiklerinden dışına senin aldığın şekil
0 oy
(693 puan) tarafından
Biraz ben alırm biraz da babannesi alır deseydin (: bence istemiorsan kim olursa olsn baskasinin kiyftni giydirme eger durumun warsa ya da simdi giydrdin dielim ama buyudugnde zaten giymememli
(170 puan) tarafından
Gerçekten beni çok doğru anladınız bir problem yok giydiririm sorun herşeyi masraf olarak görmesi
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Bence kendinde al onun ilk torunu olmayabilir ama senin ilk çocuğun heveslerini hiçe sayma onlar da versin ama sende istediğin şeyleri al 
(170 puan) tarafından
Evet işte banada o hevesi yaşatmıyor ş9ylr düşünüyorum sanki o ilk göz ağrımız bundan sonraki dogacaklar onun biraktiklariyla yetinmeli gibi bebek arabasını bile ikinci el alın diyen bir babanne diğer yandan ilk torununun doğum masrafını bile karşılamış bir babanne
(4,234 puan) tarafından
Bırak boşver canım sende ona göre muamele edersin kendin ne almak istiyorsan al karışmasına müsaade etme
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Vallaha canım ben giydiriyorum. Verdiklerinde bakıyorum güzelleri seçiyorum, yeni kıyafetten alıyorum bebeğime tabii. Ama yabancı birininkini giydirmem kendi yeğenlerim ve kaynımın kızının elbiselerini sadece. Onlarda temiz yıkarlar ütülerler falan
(170 puan) tarafından
Ya ister istemez giydiriyor Sun sonuçta o konuda hiç lafım yok ama ayrım yapılıyormuş gibi geliyor banada
0 oy
tarafından
Gereksiz yere kırılıyorsun. Zamani gelince onada alir. Kendi mantiginca olanı kullansın demis .

O almıyordu ise sen gönlünden geçenleri al canım. Neticede kaynanalar güvenerek çocuk yapmıyoruz. 
0 oy
(426 puan) tarafından
İstemiyorsan söyle canım biz hepsini yeni aldık valla hiç birşeyden eksik kalmasın dedim ama şu dönemde de bilemicem herşey pahalı tabiki evin içinde giydirebilirsin kendinde dışarda giydirecek filan alırsın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 105 göst.
27 Nisan 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde deliyureq1 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 230 göst.
4 Mart 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Aisem3155 (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 109 göst.
2 Ocak 2022 Moda kategorisinde Cngls (898 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 390 göst.
2 Ocak 2022 Moda kategorisinde Cngls (898 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,114 soru

24,094,373 cevap

331,976 kullanıcı

...