0 oy
942 göst.
Diğer kategorisinde (1,856 puan) tarafından
Büyük bi kılıç çiçeğim var kızlar. Evde 2 gündür minik minik sinekler vardı çiçekten mi dedim çiçeklerime baktım kılıç çiçeğim sineklenmis. Ilk defa çiçeğim sineklendi. Ne yapabilirim bu sineklere iyice huylandirdilar

5 Cevaplar

0 oy
(627 puan) tarafından
O sinekler dahada artar başka çiçeğin varsa onu uzaklaştır yoksa onada geçer. Toprağını değiştirmen lazım ve kabını dezenfekte edip değiştir. Yoksa kurtuluş yok. Bendede oldu balkona koydum toprak alıp değiştireceğim. Diğer bir alternatif daha var normal bahçe toprağı ile üzerini örtecek kadar kum ekle onunda etkisi oluyor. Başka bir yöntem bilmiyorum bende malesef.
(1,856 puan) tarafından
Market toprağıydı evet ya. Bahçe kumu döküp balkona koyayım geçmezse toprağını değiştiririm. Şimdi tek başıma değiştiremem ağır baya kayinvalidem gelince degistirir
(627 puan) tarafından
Aynen canım hamileysen bırak uğraşma. Balkona eşin koysun. Sonra dediğim gibi üzerini örtecek şekilde kum koy biterler inşallah.
(1,856 puan) tarafından
Ay inşallah canım yoksa beni deli edicekler her yer sinek. Teşekkürler tavsiyen icin
(627 puan) tarafından
Rica ederim canım ne demek.
-Reklam-
0 oy
(627 puan) tarafından
Birde toprağını çiçekçiden al ben marketten aldım böyle oldu. O minik sinekler sinir bozucu resmen insanın ağzına girecekler. Hâlâ bir iki görüyorum evde balkondakini her sulayınca uçuşuyorlar resmen.
0 oy
(368 puan) tarafından
Ah ah aynı detten muzdaribiz çiçeklerimi öyle seviyorumki hepsi sineklendi kum gibi sinek döküyo şu a101in toprağı yüzünden hepsini değişicem başka çözümü yok
(1,856 puan) tarafından
Ben şimdi tek başıma da değiştiremem çok ağır. Haftaya kayinvalidem gelecek o değiştirsin bari. O gelene kadar da balkona koyayım diğer çiçeklerime bulaşmasın. Bende ya a101den ya şoktan almıştım toprağı:(
(627 puan) tarafından
Sende mi A101 den aldın. Bende ordan aldım sineklendi. Öyle farkettim nedenini. Çiçekçiden almak daha iyi onlar bütün çiçeklerine iyi toprak kullanır çünkü. Sinek vs riske atmazlar.
(1,856 puan) tarafından
Marketten almıştım ama hangisinden aldim hatırlamıyorum. Bi daha da marketten almam ya.
(627 puan) tarafından
Bende dilim çok fena yandı bu yüzden çiçeklerimden soğudum.
0 oy
(1,185 puan) tarafından
Bi kabın içine sıvı arap sabunu koy birazda sirke sonra onu çiçeğin diplerine spreyle sık ben öyle yapmıştım işe yaradı vallaha geberip gitti hepsi 
0 oy
(10,885 puan) tarafından
Toprağını değiştir bide balkonun varda balkona çıkar sinekler çoğalırsa başedemezsin

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 780 göst.
16 Ekim 2020 Diğer kategorisinde sabah-ruzgari (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 378 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde 1111 (382 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 646 göst.
4 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 355 göst.