+2 oy
1,497 göst.
Diğer kategorisinde (3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

biz pagan degiliz.Güneşe tapmayız biz Allah'a inanırız ondan başka ilah yoktur şimdi anladiniz mi yilbaşi nereden çikti.. .

Noel için yazmiştim yazida da oyle yaziyor gerçi benim için noel ya da yilbaşi farketmiyor ikisini de kutlamam 25 aralikta kutlama yapmak guneşe tapanlarin gelenegi ve pagan adetidir.. . sadece bunu soyluyorum ve gidiyorum ..

37 Cevaplar

0 oy
tarafından
Noel farklı yılbaşı farklıdırr. Noel hz isa'nın doğuşu kutlanır. Yılbaşıda yeni bir yıla giriyoruz o kutlanırr. İlk önce bu ayrımı kavrayın. 
(3,895 puan) tarafından
Evet noel ve yilbaşinin farkli oldugunu yeni ogrendim sonuçta bende insanim birde bunlari hiç kutlamadim bilmiyordum.25 aralikta kutlama yapmak yani noeli kutlamak birde yilbaşi gecesi içkili parti yapip eglenmek gunah bunu da şimdi ogrenmiş oldum.
-Reklam-
0 oy
(13,307 puan) tarafından
Ay daha 25 gün var yaa. İsteyen kutlar isteyen kutlamaz çok da sizi ilgilendirmez bence. Kutlayan da noel i kutlamıyor zaten yılbaşını kutluyor zira noel 24 Aralık okurken iyi okuyun 
(3,895 puan) tarafından
Yilbaşini kutlamak için bir gece oncesinden geri sayim yapmak hediyeleşmek agaç suslemek eglenmek dans efmek o gune ozel gezmek içki içmek doru degil sen yilbaşi diyerek gecesine kutlama yapiyorsan dogru degil caiz degil ben o gece fv acmiyorum normal yemegimizi yiyip cocuklari yatirip uyuyorum.O gune ozel eğlenmeyiz dogru degil.Sen istiyorsan zaten yilbaşi kutluyorum diyerek o gece oyna kendini kandirirsin.
(13,307 puan) tarafından
Sizi kandırmıyorum ya neticede
(3,895 puan) tarafından
Beni kandir kandirma onemli degil zaten beni tanimiyorsun.Kendini kandirma yeterli.
(13,307 puan) tarafından
Sizi bağlayan bir şey yok o zaman tasası sizi bağlamasın
(3,895 puan) tarafından
Iyi tmm.
0 oy
tarafından
Senin dedigin 25 Aralık canım burda çoğu insan yeni yıla girmeyi kutluyor 
0 oy
tarafından
Kız onun o manaya geldiğini bile kimse bilmiyor emin ol ki kutlayanlar sadece yeni bir yıla girmek için kutluyor. Mesela biz çerez cips ve başka şeyler alıp 1 kadar otururuz o gece benim ağacım yok ama ağacım olsa süslerim niyet önemli sonuçta ben kilse bile görmüş insan değilim ne anlarım bunlardan ben yeni yılın umut mutluluk sağlık getirmesini dilerim ve yeni yılı karşılamak içinde kutlarız 
(3,895 puan) tarafından
Kiz o zamaN bi sey yok.Dozunu kaçirmak gunah.
0 oy
(16,792 puan) tarafından

Mesaimiz başlıyor kokuları şimdiden aliyore:D

tarafından
Hahah cok fenasin :D
(3,895 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Nerden açtim bu postu yavv..
tarafından
Hahahahahahahaha koptumm
(16,792 puan) tarafından
Valla başladı şimdiden  her sene aynı şey  çünkü :D
0 oy
(5,941 puan) tarafından
Ay sizene  yaa her sene aynı şey  kutlayan  kutlar kutlamayan kutlamaz  ne kadar taktınız ne kadar  laf  yaptınız yaa  

Ben kutlamam kutlayana da karışmam   neden  gerdi  milletin kutlaması sizi bukadar  herkes kendine yapar başladınız  yine 
0 oy
(5,572 puan) tarafından
Çok şükür ki kutlamıyor uz 
0 oy
tarafından
Ya noel hz isa'nin dogdugu gun. O da 25 Aralik.

Hristiyanlar noel i 25 aralik da kutlar. 

Biz neden kutlayalim?  Noel kutlayanlarla yilbasi kutlayanlar ayri. Günler bile farkli sunu bi ogrenin kardeslerim allah rizasi icin ya.
(3,895 puan) tarafından
Yilbasi da kutlamam o gece sayim yapip çok onemli bir gunmuş gibi kutlama yapmak da gunah..
tarafından
O kisisel tercih meselesi.yeni bir yila heyecanla yeni umutlarla girmek isteyene ne diyebilirsin? Ha bugunu kutlamisim ha yilbasini. Birbirinden ayiran tek sey senenin degismesi. İnsanlar yeni bir seneye mutlu ve eglenerek girmek isteyebilirler.
(3,895 puan) tarafından
Evet herkes ister ama yukarida da sabitledim birine yeni yilin kutlu olsun demekte sorun yok bunun icin parti yapip sanki cok onemli bir gunmuş gibi hazirlik yapmak olay.
0 oy
(1,584 puan) tarafından
Canım kim neyin neyi ifade ettiğini ne demek olduğunu ne olduğunu gayet iyi biliyor bunu söylemenize veya destan yazar gibi anlatmaniza gerek yok herkez kendi düşüncesiyle yaşıyor bu dünyada ve karşındaki insan kutlama yaptı diye yargılayamassin sonuçta özgür bir ülkede yasiyoruz çoğu insan bunun bilincinde zaten 
(3,895 puan) tarafından
Yanliş oldugunu soyluyorum olani soyluyorum sen şoylesin demiyorum zaten kinseyi tanimiyorum neyi yargilayayim?
(3,895 puan) tarafından
Yukarida okursan şunu bunu yapmak günah yazdim araştirdigim yazilarda da yaziyor.Ben yapacagim diyene iyi tamam dedim daha ustelemedim.
(1,584 puan) tarafından
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu herkez biliyor zaten canım kutlayıp kutlamamak herkesin kendi elinde ki biz noeli değil  yeni bir yıla girisimiizi yeni umutlara dua ederek girisimizi mutlulukla birbirimizle paylaşıyoruz
0 oy
tarafından
Tamam ben gördüm kendi kafam ne eserse yaparim 
0 oy
(18,703 puan) tarafından
14 şubat ve 1 ocak. Her sene ayni muhabbet. Kaos yaşanacağını bile yılbaşı kutlayacak mısınız diye post açanlara da aklım ermiyor. Burdan çoğu kisinin gunah günah olduğunu bile bile bu post gibi post açanlara da aklım ermiyor. Arkadaşlar bunu idrak edin artık.  Biz yetişkin insanlarız günah olduğunu bile bile kutlamak istiyorlarsa bize bişey demek düşmez. Banane ya kim ne kutlarsa kutlasın günahı onlara sevabi bize diye düşünün ne geriyorsunuz kendinizi anlamıyorum 
0 oy
(848 puan) tarafından
İnsanların hayatından size ne ki... Herkes ne zaman ne yapacağını bilmiyor mu? 
0 oy
(8,242 puan) tarafından
Herkesin hayatına kimse karışamaz. Herkes kendi yaşantısına baksa bunlara gerek kalmicak 
0 oy
tarafından
Başladık yine sürekli post açılacak kutlayacak msnnz haram helal diyen postlar 
0 oy
(146 puan) tarafından
Gerçekten bu tür yazılara  yorum yazmam ama ne bileyim şimdi yazmak istedim. Ömrüm boyunca öğretmenler günü hariç hiçbir kutlama yapmadım.  Tabi dini bayramlar hariç.  Ama gerçekten kim neyi istiyorsa onu kutlar. Günahını da sevabını da Allah yazar. Hesabını Allah sorar. Ha ben uyarmam lazım diyorsak da o zaman da zaten bu zamanda bunun sevap mi günah mı olduğunu en kötü İnterneti açıp öğrenir.  İnsanlar ne yaparsa yapsın bunun hesabını sadece Allah sorar  
(3,895 puan) tarafından
Bende belki araştiramazlar diye kolaylik olsun diye yazdim.
0 oy
(530 puan) tarafından
Noel ile yılbaşını karıştırmayın ikisi farklı şey Noel 25 de kutluyorlar yabancılar yıl bası ise dünya genelinde 31 de kutlayan bir durum yeni yıl 
0 oy
(3,695 puan) tarafından
Bir de biz noeli  değil  yeni yılın gelişini kutluyoruz demiyorlar mi... Rabbim ıslah etsin.  Sen uyarıyorsun iyi hos ama bunu da kendilerine göre  sekillendirirler bacım boşuna yani..

İlgili sorular

+1 oy
49 cevap 1,676 göst.
0 oy
6 cevap 421 göst.
6 Mart 2020 Diğer kategorisinde anneoluyorum1❤️ (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 111 göst.
6 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,517 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 923 göst.

Kategoriler