0 oy
714 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

gebe yakınınıza karşı çok şefkatli olun. astronot kostümü de isteyebilir, mümkünse alın. 
-onun ihtiyaç ve isteklerini başka gebelerle kıyaslamayın, her kadın farklıyken her gebe nasıl aynı olsun?
-eşler/partnerler sarılın, kucaklayın, kutsal heykel muamelesi yapmayın kadına. makas alın, öpün. o hala bir kadın.
-sesinizi yükseltmeyin. bağırmayın. normal şartlarda panter gibi sizinle ağız dalaşına girerdi belki ama bu durum başka.
-aman sakın ağlatmayın. burnunun direği 7/24 sızım sızım zaten.
-şunu yapma/bunu yapma diye durmadan emir vermeyin. çocuk onun karnında ve onun da çocuğu. herhalde ki zarar gelsin istemez. üstelik analık için birtakım hazırlıkları da kendisi yapmak isteyebilir. "yapma/dokunma" demek yerine yardım önerisinde bulunun.
-sevin, koluna girin, yürüyün, konuşun, şakalaşın, rahatlatın. uzak durmayın.
-lohusalıkta fazla kalabalık iyi değildir. fazla kalabalık demek, ağız ve boş söz enflasyonu demektir. bilhassa o anda en büyük derdi çocuğunu beslemek, g.tünü silmek vs olan bir kadını lüzumsuz çenebazlık ve laf salatasıyla yormak akıl işi olmaz. ağzı değil eli çalışan birkaç kişi yeter. oksijen israfına gerek yok, bebeği görmeye sonra gelsinler

7 Cevaplar

0 oy
tarafından

Bir daha hamile kalınca paylaşım bunu :woot:

tarafından
Cnm.aclikla bi alakasi yok ki su icmemen gerekir sadece idrardaki hcg hormonu seyrelmemesi icin yoksa tok olsan ama su icmediysen yapabilirsin yani sabah yap garanti olsun ama gerci gunun gectiydi dimi.senin benim 3 gun kala pozitif cikmisti idrarimi.tutup yapmistm bnde testi
tarafından
Bnde öyle denicm sabah ikk isim detosk suyum oldu unuttm içtim yarım yapcm 3 4 gün geçti bnmde
(4,756 puan) tarafından
Detoks suyun nasıl bir karışım kuzum hem sen yine test mi yapıyon tatlım
tarafından
Emziriyosn sen icemezsn kız sütün gider
Şüpheli bir durum var ☺️
(4,756 puan) tarafından
Şimdi değil zaten tatlım
-Reklam-
0 oy
(419 puan) tarafından

Çok güzelmiş cnm Allah razı olsun hemen kopi yaptım eşime okutucam:D

tarafından
Tamamdir dur aman kapris yapiosun yea diyen kocalarada cevabi yapistiriyorum
0 oy
tarafından

kimisi "kapris yapıyor yeaa" diyebilir ama fiziksel ve ruhsal açıdan gerçekten zorlayıcı. en basitinden beliniz ağrıyor mesela. kuyruk sokumunuz zonkluyor. özellikle son dönemde rahim o kadar büyüyor ki midenize giden her şey reflü yapıyor. eliniz ayağınız şişiyor ve gece yatakta dönmek bile zorlaşıyor. tüm bunların üzerine hormonal/ruhsal etkileri de koyun. eve yeni bir birey geliyor, onun sağlığı/geleceği ne olacak vb kaygılar, endişeler oluşuyor. elbette bunlar bir korku filmi tadında yaşanmıyor ama bir şekilde yaşanıyor. zaten tabiatı gereği ezberbozan, yapıbozan bir durum kendi başına yeterince zorken, korkunç çevresel faktörler/insanlar bunu daha da zorlaştırıyor. 

tarafından
Buda kapris yapiosun yeaaa diyenlere :):)")")")
(419 puan) tarafından
Gerçekten alkışlıyorum bunları yazanı sana da paylaşımın için teşekkür ederiz :)
tarafından
Toplu isyannn :):):)
(419 puan) tarafından
İsyan demiyelim de serzeniş olsun :D
0 oy
(322 puan) tarafından
Akşam gelsin hemennn okutucammmmm ☺☺☺☺
tarafından
+++++++++++ ++++++
0 oy
tarafından

supersinn canimm:angel:

0 oy
(32 puan) tarafından
Ben ikizlere hamileyim ve dolayısıyla tek gebeliklere göre daha zorlanıyorum. Özellikle ilk zamanlar öyleydim. Ama maalesef karsı taraf(esim hariç) her zaman abarttığımı düsündü gözlerinin önünde ağrım oldu bulantım oldu ona rağmen dönüp bakmadılar bile. Bakmalarını geçtim zaten ama ABARTIYOSUN ALT TARAFI HAMİLESİN YATALAK DEĞİLSİN YA ! Demeleri en çok canımı acıtan şey oldu. İlk bebeğimi düsürdüğümde de zaten yanıma gelmediler aramadılar dahi 10 dk mesafemiz olmasına rağmen. O yüzden bu yazıyı istediğim kadar okutayım yine da anlayacaklarını sanmıyorum.
tarafından
Dinleme hicbirini canim benim sen ozelsin bedeninde canlilar tasiyosun mucizesin
(32 puan) tarafından
Çoğu zaman öyle yapamıyorum iste canım ister istemez insan etkileniyo sen o kadar acıyı çekiyosun ve sana abartıyosun diyolar. Vicdan meselesi iste
0 oy
(73 puan) tarafından
Valla hamilelik icin bir sey diyemem ben hem duygusal olarak bi değişim yasamadim hemde bedenen bir degisiklik olmadi kilo.almak disinda gayet rahat geçirdim cok şükür ama dogumdan sonra cok garip oldum agrim sizim cok oldu normal dogum yaptim ama cok zor oldu ve kolay toparlayamadim anladim ki dogum yapan kisinin evine hemen gidilmezmis benim kayinvalidem vardi birlikte yasiyoruz o olmasa daha da zor.olurdu tabi ama yine de o olsada kendini toparlamadan insan icinde.oturmak zorunda kalmak kotu ya o anlar tek dusundugun bebeği emzirmek karnini doyurmak onunla ilgilenmek ve o uyurken dinlenmek oluyor gerçekten cok onemli ve ilk ay kritik bidonem mutlaka yardimci olmasi gerekiyor yakin birinin ozellikle eslerin 
tarafından
Evet oda ayri dert bende korkuyorum o donemden
(73 puan) tarafından
Ne olursa olsun geçeceğini bil kendini kotu hissedince hep bunu getir aklina simdi cok iyiyiim ben unuttum hepsini

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 385 göst.
20 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zeynosss (13,439 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 314 göst.
19 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 654 göst.
8 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,494 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 464 göst.