+1 oy
395 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
26 aylık dile kolay ya bakın günlük rutinimi yazayım ona göre bir şeyler söyleyin bana. Ben sabah 9 da kalkıp ilk başta çöpü boşaltıyorum ardından ocağı silip setin üstünü topluyorum ardından kahvaltı hazırlıyorum saat 10:30 oluyor. Çıkı çocuğun altını açıyorum odadaki yatakları topluyorum saat 11 oluyor iki bebeğin kahvaltısını etirene kadar saat 12 oluyor. 12 eşim işten geliyor 1 2 saat çocukları parka yada marketin içindeki paralı oyuncaklara bindiriyoruz. Arabayla gezdiriyoruz eve gelip çocukların altını tekrar açıyorum. Oyuncakları önüne koyup yemek yapmaya gidiyorum. Yemeği ocağa koyduktan sonra ara öğün olarak bir kase yoğurt yediriyorum her ikisine ayrı ayrı. Daha sonra 1 saat içinde mutfağı oturma odasını silip süpürüp çocukların yanına gidiyorum. Oyun oynuyoruz saat 4 5 gibi onlar kendi kendine uyuyor yorulduklari için. Bende varsa çamaşır makinasi çalıştırma işim falan onları hallediyorum. Daha sonra onlar uyanıyor 6 gibi bir ana yemek yediriyorum ne pişirdiysem. Daha sonra 6 dan 12 ye kadar oyun oynuyoruz eşimde oynuyor bende. İnanın biraz sonra çocuklarımın oyuncaklarını size atacağım en aşağı 10 çocuğa yetecek kadar oyuncak almışız dijital yazı tahtasından tutun sucoter bisiklet peluş oyuncaklar plastik oyuncaklar pilsanin atı vs akıl fikir işi değil yok kızım oynamıyor koltukların tepesine çıkıp zıplıyor. Oyuncakları da dönüşümlü koyuyorum hep ayırmışim peluşlardan bahsediyorum plastikleri vermiyorum kırıyor parçasıni yutar diye. Ormediğim amugurimi oyuncak kalmadı almadığım peluş oyuncak kalmadı tatmin olmuyor. Az önce marketten geldik oyuncaklara bindi bir görün nasıl ağlıyor siz dersiniz bu ya aç ya susuz yada bunu ölüdüresiye dövmüşler insanı utandiruyor halbu ki ne ben ne babası bir gün vurmadık dedesi gelir ayrı sever alır yedirir amcası desen öyle babası deseniz zaten ölmüş kızım için ben deseniz oyuncakları atayım hep kız oyuncağı oğluma 1 tane bile almamıştım bugüne kadar çıktım oğluma bugün büyük bir araba aldım akşam 11 gibi yatağa çıkıyor şarkı söylüyoruz boyama yapıyoruz sayı sayıyoruz şarkı söylüyoruz hemde kocam ben çocuklar falan ama kızım mutlu değil. Sevilmeyi hiç sevmiyor birisi öptüğü zaman yüzünü siliyor sarılınca hemen iniyor kucaktan kızımın 5 dakika kucağımda oturduğunu görmedim. Oturma odasının koltuklarını çekiyor ortaya kadar halıyı topluyor örtüyü kaldırıyor ancak bunları seviyor. Ya benim eşimin kardeşleri kayinbabam ben eşim derken 6 koldan yedirip icirip alıyoruz yemin ederim yazın akua parka bile götürdük havuza koymak için yok onda da ağladı her şeye ağlıyor bazen çok bunalıma giriyorum yoruluyorum bana dua edin ve öneri verin lütfen her türlü aktivite denedik almadığımız oyuncakta kalmadı yemin ederim bakin oglumuzdan çok kızımıza düşkünüz ama gelin görün ki oğlum ne yapsak mutlu olan bir bebek sessiz sakin oyuncaklarla oynar bu kız yedi bitirdi bizi 

8 Cevaplar

0 oy
(2,336 puan) tarafından
Benim kızım da 26 aylık oyuncakları var bir sürü ama canı isterse az oynar o kadar arada çizgi film açarım az bakar ona da her çocuk farklı işte napcan büyüyecek illa ki çözümü bu bence ben bulamadım çünkü :)
tarafından
Ya kuzum dağıtması yemin ederim problem değil ağlaması insanı öldürüyor bir ağlıyor tüm apartman ayakta kafam ağrıyor her gün
(2,336 puan) tarafından
Çok iyi anlıyorum seni bende de aynı modelden var ağlamak için sebebi de yok bazen Allah im ben nerdeyim ne işim var burda falan diyorum :D
tarafından
Ya akıl hastanesine gidicem artık Dicem kapatın beni seneler sonra çıkarın yıldım pes ettim şimdi içeri girdim oğlanın beşiği prize kadar itmiş oğlanda prizleri sökmüş parmağını sokuyor yaaa işte halim bu benim
(2,336 puan) tarafından
Ya kıyamam sana bazen bana da geliyorlar valla başımı alıp gidesm geliyor ama sonra geçiyor tabi boşver sağlıklı olmalarına şükret bugünler de geçecek bir daha bu yaşta olmucaklar böyle düşünüp motive et kendini
-Reklam-
0 oy
(4,583 puan) tarafından
Bizim evde oyuncak ci dükkanı gibi ama cabi isterse oynar
tarafından
Canım yok ya bu kızin ağlaması beni öldürüyor
tarafından
Ben kızıyorum bazen niye böyle yapıyorsun diyorum sus diyo otur diyo bana
(4,583 puan) tarafından
Canım benimkide öyleydi bı ara oy ne tutturmalar ne bagirmalar apartmanı ayağa kaldırıyordu bide bişi dedikçe susacagi yerde daha da cosuyordu sonra bir iki sefer kendi haline bıraktık ağlaya ağlaya sustu şimdi geçti şükür artık yapmiyo
tarafından
Yok canım biz artık umursamıyoruz ağladığı zaman geçiyor kenara ağlıyor ama çok inat saatlerce ağlıyor 5 saat ağladığıni biliyorum
(4,583 puan) tarafından
Ağlar inanırım başımdan geçti çünkü ama geçiyor da işte canından can gidiyo.o.aglarken rabbim yardımcın olsun
0 oy
tarafından
Canim üşenmeden hepsini okudum ama biz anneyiz hepimizin aynı sorunlari var bende cok bunalıyorum ama hep cocuklar ayni benim 3 cocuk var en büyüğü 6 yasina girecek  6 yıldır uykusuz yorgunum bu yüzden gozlerim görmemeye basladi artik gozluk kullaniyorum ve diyorum ki saglik olsunda gerisi bos
tarafından
Canım dağıtsın uykusuz kalmaya da razıyım benim sorunum ağlaması bir ağlıyor bir köyü ayağa kaldıracak desibelde
tarafından
Anlıyorum canim bizimkilerde oyle gecen kaynanam buyukleri aldi bi bebek kaldi esimle yemege gittik kalabalikli aman Allahim cocuklar nasil aglayip kendini yerlere atıyor o manzarayı gördüğümde bizim nasil millete karşı göründüğü muzu anladim cok üzüldüm birde su taraftan baktim tek ağlayan durmayan benim çocuklarım degil herkesinki ayni
0 oy
tarafından

Ya ikisi öyleyse olsaydı haline sukret:D benim bir tane oglum var iki çocuğa bedel 

tarafından
Ben kadavra olarak kendini bağışladırim hastanelere dnendndbdbdb
tarafından
Sabır sabır sabır sjsjsjs
0 oy
(14,201 puan) tarafından
Çok şımarmış bence benim oğlum 20 aylık sürekli oyuncak almayız sürekli oyuncaklara binmez her istediği olmaz elbette oğlumun da şımarıkligi var ama senin kızın baya abartmış 
tarafından
Ya ben dedim eşime eşim anlamadı neymiş nazlı olsun el bebek büyüsün geçen sırf çocuklar için oyuncak koltuk varmış onun için sokak sokak gezmiş koca ilçeyi
tarafından
Kaynanam görmüş koltuğu seyyar satıcı satıyormuş git yarene al demiş eşim sokak sokak gezdi o koltuk için
(14,201 puan) tarafından
Tabiki el bebek gül bebek büyüsün herkes bunu ister ama herşey dozunda olmalı yarın bir gün başka insanların arasına girince senin ve babasının eksikliğini çok arayacak nazını çeken kimse olmayacak
tarafından
Kayinbabam her gün arıyor hani erkek çocuğu çok değerli diyorlar ya yok bizde kız çocuğu ama sadece kızım kayinbabamin 5 torunu var birine bir gün bir şey almamış varsa yoksa kızıma her gelmede 50 100 koyar kazağınin içine canı ne isterse alın der eksik etmeyin der her gün emzik koparıyor eşim her gün 2 emzik alıp geliyor gidiyor babasına emzigi koparip babasının eline koyuyor bu boşubu diyor yani bozuldu diyo. Eşimde kıyamıyor günlük emzik alıyoruz
0 oy
tarafından
Her istedigi oluyo diyedir belki. Yani yanlis cümle kurmak istemiyorum ama biraz fazla simartilmis gibi geldi bana. Aşırı ilgiden boyle davrandigini dusundum okurken bilemedim pedagog destegi alabilirsiniz
tarafından
Kiz oglandan buyuk galiba ilk oldugu icin asiri deger veriyolar belli benim oglum da ilk torun amcasi her buldugunu alir getirir kaynanam oyle esim de neye heves etse gider alir tamam guzel bisey ama ben de simarik bi cocuk olacak diye cok korkuyorum suan kucuk 9 aylik pek fazla anlamiyo ama buyuyunce de devam ederlerse doyumsuz olmasindan korkuyorum bi cocugun her istedigi olursa hayal gücü gelismez hicbiseyden tatmin olmaz mutsuz bi cocuk olur bence onunla bu kadar ilgilenmeyi biraz azaltin oglana yonelin kendine gelecek diye dusunuyorum
tarafından
Emzigi koparmaya alışmış ısırıp koparıyor gidip babasının eline koyuyor boşuldu bu diyor. Üzülüyor gibi yapıyor emzgini yanağına koyup seviyor eşim de gidiyor hemen emzik alıp geliyo ilk çocuk erkek olarak kayinbabamin evlenen ilk oğlu benim eşim kızları evlenmiş çocukları var ama eşim ilk erkek ve eşimden ilk torun diye buna çok düşkün. Malım mülküm mirasım diye sever kayinbabam
tarafından
Tamam iste bak kendin diyosn hemen gidip aliyo diye cimcime isin yolunu bulmus bilerek yapiyo. Her istediginin olmayacagini yok ne bilmesi gerektigini ogretin ilerde önünü hic alamazsiniz
tarafından
Ama biz kıyamıyoruz bak şimdi sana foto aticam tipini gör bi dhenxndbdbdb kıyamıyorum ki
tarafından
Canm muhakkak kiyamazsin hic bir anne baba evladina kiyamaz sevin tabi ki ilgi de gosterin ama herseyin fazlasi zarar iste
0 oy
tarafından
Büyük ihtimalle 2 yaş sendromu internet ten bakın orada çözümler yazıyor biraz sabırlı anlayışlı olmanız gerekiyor bire keşke o kadar oyuncak almasaydınız çok oyuncak çocuğu doyumsuz yapıyor yetinmeyi bilmiyor mutlu olmayı hep daha fazlası olsun ister
tarafından
Canım eşim en büyük erkek ve kızım ilk torun diye ailesi çok şımartti
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Hep mi böyleydi? 

2 ya sendromu olabilir bir dönem oğlumda da oldu 
tarafından
Yok ya hep böyleydi 6 aydan beri böyle

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 109 göst.
10 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde ...Hilal... (247 puan) tarafından soruldu