0 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Toz tarhanaya nasil yapiyorsunuz kizlar ?

10 Cevaplar

0 oy
(969 puan) tarafından
4 kasik tarhanayi 1 su bardagiyla islatiyorum icine nane atiyorum o beklerken salcayla yag kavuruyorum sonra tarhanayi dokuyorum biraz cevirdikten sonra 7 bardak su ve baharat 
-Reklam-
0 oy
(1,309 puan) tarafından
Eğer acelem yoksa ılık suda yarım saat falan bekletip tereyağ tavuk suyu tuz ekleyip pişiriyorum 

Acelem varsa tereyağında kavurup su ekleyip pişiriyorum biz yemeyiz ama bebeğim için sık sık yapıyorum
0 oy
(1,453 puan) tarafından
1 yemek kaşığına 2 su bardağı tam oluo bilgin olsun ben yağ salça ve tarhanayı tencereye koyup kavuruyorum az sonra üstüne su ekleyip kaynayana kadar karıştırıyorum tuz ekleyip kapatıyorum baharat falan atmıyorum tarhanada zaten yeterince var
0 oy
tarafından
Domates sarımsak rendeleyip yağda kavuruyorum daha önce islamis olduğum tarhanayi içine atıp üzerine su ekliyorum tavuk bulyondan az koparıp ondanda atıyorum pişerken canım çekti :-D
0 oy
(2,123 puan) tarafından
4 yemek kasigi tarhanayı suda ıslatıyorum tencereme yag 1 2 diş sarımsak ve salçamı kavuruyorum birazda nane atıyorum o esnada oda kavruluyo

Sonra tarhanayi dok birazdaha kavur suyunu ilave et kaynayana kadar karıştır ben sıcak su ekliyorum bide sonra blendırdan çekiyorum
0 oy
(4,875 puan) tarafından
Bizim tarhanamz farklı ☺️☺️
0 oy
tarafından
ben kısık atese 6 bardak su 4 yemek kasıgı tarhana eklıyorum yavas yavas kendısı cozuluyor kıvam alıyor  arada karıstırıyorum sonra o tarhanayı bı kaba alıyorum tencereye uc yemek kasıgı kadar yag alıyorum ıkı dıs sarımsak bır sogan dogruyorum kavuruyorum bunları da tarhananın ıcıne alıyorum sonra tencereye  az kıyma alıyorum ıyıce kavrulunca bı yemek kasıgı salca eklıyorum kokusu cıkana kadar kavruluyor o arada ayrı kaba aldıgım soganlı sarımsaklı tarhanayı blendırdan gecırıyorum ve kıymalı salçanın uzerıne tencereye eklıyorum uzerıne bıraz nane atıyorum 5 dk daha kaynatıp alıyorum ocaktan harıka oluyor tadı
0 oy
(15,022 puan) tarafından
Tarhanayı ılık suyla islatirim sonra yağ salça kavururum çevirirken dökerim içine üstüne su eklerim içine Tuz ve sarımsak koyarım 
0 oy
(1,208 puan) tarafından
Tencereye yagi salçayı koyarım kavururum  yarıya kadar su koyarım üstüne de 4 yada 5 kaşık toz tarhana koyarım karıştırırim  devamlı kıvam almaya başlayınca tuzunu koyarım belki biraz da nane . Bizim tarhanalar kendinden baharatlı oluyo sevdiğimiz için baharat yaparken çok katar ananem o yüzden piştikten sonra ekstra bi baharat ihtiyaç kalmiyo bazen şehriyeli de yaparım yada kıymalı tavuklu pek sevdiğim söylenemez ama çocuklara işte değişiklik olsun diye 
0 oy
(4,716 puan) tarafından
Mesela iki kişilik tarhana çorbası yapacağım diyelim, yağ ve salçayı kavururum sonra çorba tası ile suyu ölçer koyarım (2 çorba tası su), kaynayınca iki yemek kaşığı toz tarhanayı eklerim sonra da tuz. Iyice karıştırırım ama hiç topaklanmaz annemin tarhanası da bayağı toz gibi oluyor çünkü :)

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 252 göst.
1 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
16 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.
13 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 186 göst.
15 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,427 soru

24,169,090 cevap

335,777 kullanıcı

...