0 oy
202 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,891 puan) tarafından
2 aylık kızım hamilelikten önce 64 kiloydum şuan 78im herkes emzirirken kilo veriyorsun diyor ama henüz 1 kilo vermedim. Çok erken diyeceksiniz ama vakit geçtikce sanki kilolar uzerimde kalacak kendim için yapıyorum eski kiloma dönmek istiyorum. Diyetisyen tavsiyesi olan varmı ? Veya diyetisyene gitmeden nasıl kilo verebilirim emzirirken? 

6 Cevaplar

0 oy
(6,048 puan) tarafından
Benimde bebeğim 7 aylık bende ekmeği keserek başladım işe. Çok fazla ekmek pilav makarna tuketiyordum onları kestim önce bugün 6.gunum abur cubur yemiyorum şekersiz çay içiyorum yada kahve içiyorum. Akşam en geç 6 da yemek yiyorum. Sebze çorba yada yanına yoğurt yiyorum azar azar ben iki öğün yiyorum şimdilik ama senin bebeğin daha küçük 3 öğün ye yada aralarda meyve ye. Bol su iç şu an 2 kiloya yakın gitmiş durumda
-Reklam-
0 oy
tarafından
1 yastan once onermiyolar sutte ciddi azalma oluyo bebegin biraz toparlansin yavas yavas baslarsin daha yeni dogum yapmissin 
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Henüz bebeğin küçük ama hamurişi, kızartma, yağlı gıdalar, aburcubur paketli gıdaları kes. Bol su iç. İstikrarlı bir şekilde devam edersen verirsin. İnstagram kullanıyorsan orda emzirme diyet  gurupları oluyor katılabilirsin çok faydası oluyor
(4,891 puan) tarafından
Evet  doğumdan sonra daha fazla tatlı yiyorum tamamen kesmem lazım :( bakacağım teşekkür ederim
(1,061 puan) tarafından
Evet tatlı isteği oluyor ister istemez. Rica ederim inşallah bir an önce verirsin kiloları.
0 oy
(11,499 puan) tarafından
Bebeğin 6 aylık olana kadar bekleyin diyetisyen başka türlü kabul etmiyo ben oğlum 7 aylıktı başladım. 6 ay sadece anne sütü ile besledim
0 oy
(690 puan) tarafından
Boyun kaç ? 

Ben hamilelik sürecinde 21 kilo aldım doğumdan sonra 8 kilo gitmişti. Bebeğim 3 aylık olana kadar dikkat etmedim. Baktım artık gözüme baktırıyor giydiğim kıyafetler yakışmıyor. Sağlıklı beslenme kararı aldım ve porsiyonlarımı küçülttüm. Su miktarını arttırdım. Şuan 3-4 kilo kaldı vermem gereken o da belli olmuyor. Yani diyet falan yapmana gerek yok yemek porsiyonlarını küçült bol su iç akşam yemeğinden sonra katı bir şey yeme. Sıvı tüket. Sütünde artar. Kilo da verirsin :) bebeğini emzirmeye çalış.. emzirmek çok çok etkili
(4,891 puan) tarafından
Boyum 1.63 evet emziriyorum ama  hiç veremedim kızım 2 aylık
0 oy
tarafından
Bebeğiniz 6 aylık olunca diyet yapabilirsiniz ben iki ayda 16 kilo verdim bebeğim simdi 6 aylik
(4,891 puan) tarafından
Nasıl yaptınız bende en az 10 kilo vermek istiyorum
tarafından
Teyzemin arkadaşı diyetisyendi o bana diyet listesi yaptı bir ay sonra ben kendim yaptım

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 37 göst.
0 oy
3 cevap 86 göst.
0 oy
5 cevap 105 göst.
+1 oy
4 cevap 84 göst.
4 Eylül 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sevvalerhn (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,307 soru

24,167,414 cevap

335,677 kullanıcı

...