0 oy
401 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kızlar duduklume bısıler oldu bı kaç ay once butun mutfaga salçalı buhar attı kapak fırlamadı Allah'tan bı cesaret altını kapattım cıktım ama aklım falan uçtu tabi sımdı halıyle ne yaptırasım ne kullanasım var zaten korkuyordum oncede benım ıcın duduklu devrı kapanmıs bulunmakta :D

size duduklu kullanmadan ayva kompostosunu ve nohutu vs nasıl yapabılırım onu sormaya geldım  kuru fasulyr haslanınca tamam ama nohut ozellıkle sıkıntı bana bı akıl verın 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Vallahi ben asla cesaret edemiyorum canım evime dahi almadım çünkü eşim de çok korkar rahmetli kaynanamin yüzünde patlamış ben nohutu fasulyeyi akşamdan suya koyarım ertesi günde sobada haşlarim 
tarafından
Bende hasladım gecende yumusamadı burı karbonat demıs deneyecem
tarafından
Evet onu da dene bende bir ara öyle yaptım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Notuhu tencerede haslatirken içine az bsi karbonat at hemen yumuşar yumuşacık olur
tarafından
mantıklı aslında denerım yaparken canım sagol
0 oy
tarafından
Birgün önceden nohutu  10 dk kaynatıyorum öyle suyunda bırakıyorum ertesi gün yemek yapacağım zaman suyunu süzüyorum yapıyorum yemeğimi 
tarafından
aaa mantıklı kaynar suda bekleyınce daha guzel yumusar
tarafından
Aynen cnm ☺️
0 oy
(2,110 puan) tarafından
Ben düdüklü tencereden korkarım ya nohut yaptım dün aynı fasülye gibi suya koydum bir gün önceden gayet güzel oldu o düdüklü tencere bizim yan apartmanda patlamıs kadının ankastre mahvoldu dolablar mutfak penceresi bile patladı evde birde çocuk varmıs ALLAH KORUDU ya
tarafından
valla benımde aklım cıktı patlayacak dıye butun ıcındekı suyu attı duduk kısmından duvara dolaplara salcalı su fıskırdı resmen Allah'tan halılar yıkamadaydı yerle ugrasmadım bıde mutfak fayans komple yoksa rezıllıktı
0 oy
(54,125 puan) tarafından
nohutuda suda bekletip haşlayıp buzluga atiyorum hemen pisiyo canim düdüklü kullanmam bende
tarafından
tek tek denıcem yazılanları :D
0 oy
tarafından
Ağzını iyi kapatıp havası tamamen bitince açtıktan sonra düdüklüde korkacak bı şey yok canım nohutu da ayvayı da çelik tencerede yapabilirsin sadec biraz daha geç pişer nohut önden bir haşlayıp daha sonra yemek yapsrsin
tarafından
valla her zaman kullandıgım sekılde yaptım hatam yoktu mahvettı mutfagı aklımı aldı hıc kullanamam artık
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Ben hiç kullanmam düdüklü. Nohut ve fasulyeyi haşlanmış olarak alıyorum. Kompostolar normal su da haşlama şeklinde yapıyorum gayet güzel oluyor. Mısırı bile normal tencerede haslarim çok da güzel olur 
tarafından
bende mısırı normalde haslıyorum hepte komposto ayvanın rengı cıkması acısından duduklu ıyı oluyor haslanmıs almakta mantıklıymıs :D
0 oy
(163,460 puan) tarafından
valla kullanmada zaten cok korkunc
tarafından
ılıskımı kestım zaten :D
0 oy
tarafından

Duduklusuz yasayamam :D

tarafından
sıze mutluluklar canım :D
tarafından
Hehehe sagolasin:D