0 oy
395 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (906 puan) tarafından
Ben ilk altı yaşında tutmuştum, sahura kalkıyorlar di bende kalkıp bende oruç tutacak dedim )) annem olur ama sen 12 kadar oruç tutabilirsin dedi, küçükler için yeterli dedi.Tabi bende inandım, öğle arasında orucumu açmak için eve gidiyordum.Buyuk ablalar önümü kesti ve sen neden eve gidiyorsun oruç değilmişim dediler, bende benim saatim doldu 12 acacam annem öyle dedi dedim onlarda annen seni kandırmış dedi.Bwn eve gidip bir saat ağladım annem ne yaptıysa orucumu açmadım.Aksam.iftar vakti hastalandım bir lokma bile yiyemedim(( üç gün hasta yattım ))

18 Cevaplar

0 oy
(13,307 puan) tarafından
Oyy yazık. O kadar küçüktüm ki hatırlamıyorum sadece bilmeden birşey yemiştim kuru simit unutup annem bozulmaz dedi devam ettim
(906 puan) tarafından
Hehe sen benim gibi besisiz değilmişim )) ben üç hun yattım )) bir daha istesemde annem izin vermedi)) büyüyünce tutabildim
(13,307 puan) tarafından
Ben de büyüyünce bırakmak zorunda kaldım orucu :(
-Reklam-
0 oy
(54,188 puan) tarafından
o ablalara ne oluyosa ☺️ bsn hatirlamiyorum shaura hep kalkiyoduk abimle ☺️ sabah kahvaltı yapip devam ediyoduk ☺️
(906 puan) tarafından
Ayy çok seviyordum sahura kalkmayı )) ama annem uykun bölünmesin yat sabah ye diyordu )) bende millete karışmak için böyle bir çabaya girmiştim.Ya bıraksa sahurdada yerdim kahvaltıda yapardım ))
(54,188 puan) tarafından
sesi duyup kalkiyoduk biz ☺️
0 oy
(2,246 puan) tarafından

İlkokula giderken tutmuştu annemler öğlen eve gelme dediler uzaktı ev biraz bende eve gitmedim akşam eve giderken Danone ve başka yiyecekler aldım eve gittim ben orucumu bozacam demiştim hiç unutmuyorum :D

(906 puan) tarafından
Ayy komik anılar cikakacagina emindim )) birazda gülelim demi
(2,246 puan) tarafından
Ayy dimi ama :D
0 oy
tarafından

Ben ilk orucumu sanırım 8 yaşındayken tuttum yani tuttum diyorum ama tutmamıştım gizli gizli yiyodum ahahahha dayanamadım :D

(906 puan) tarafından
Hahah bu daha tatlıymış ))
0 oy
tarafından
11 yaşında tuttum komşunun kızı ile inaylastik ikimiz de cips ile bozmsutuk hahahah
(906 puan) tarafından
Harika bir iftar menüsü bayıldım ))
tarafından
Saat daha öğlen 12 bide
0 oy
tarafından

Oruçken  çekmecede düğünlerde dağıtılan çerezden buldum 

Annem görmeden yiyeyim dedim yedim yedim bitti paket eyvah bir aklıma geldiki orucum 

Aksama kadar susuzluktan ölmüştüm :woot:

Allah ım keşke su ictikten sonra aklıma gelseydi dedim :D

(906 puan) tarafından
Haha ne güzel sususzda kalmasaymissin mis gibi orucmus ))
0 oy
(8,712 puan) tarafından
Ben orucu kaç yaşında tuttuğumu hatırlamıyorum ama annem tutturuyordu, mutfakta tezgahta sakız vardı cignemistim anannem hemen dedi çıkar onu ağzından bende çıkarmıştım ajdhsj lise 1 dede arkadaşlarım hiç oruç tutmazdi ben sahura kalkar yerdim annem tutuyor zannediyodu tutmuyordum Allah affetsin ama cahillik işte 
(906 puan) tarafından
Oo ona bakarsan ben en son üniversitede dayanamayıp orucumu bozdum (( bir sahada tutamadım...Açlıkla aram iyi değil, çok yemeğe düşkün değilim ama ellerim ayaklarım titriyor((  yapamıyorum bu yüzden ara ara desende hep başarısız oldum
(8,712 puan) tarafından
Kız banada babam tutturmazdi hiç ben çok zayıftım ya dayanamıyordum 42 kiloydum iki lookma yemekle tutulur mu yani çok nadirdir tuttugum.suan 22 yaşındayım 49 kiloym yine zayıfım ama eskisi kdr değil Allah'a şükür
(906 puan) tarafından
Bende canım hamilelikten sonra kaldı bir şeyler ama 1.72 boy, 59 kilo ile taş gibi ayaktayım.Simdi 70 lerdeyim ama hala açlıkla aram yok, tutsam çocuğa kim bakacak bıraktım artık , ama o eski iftar sahur heyecanlarını çok ozluyorum
(8,712 puan) tarafından
Doğru kuzum zor oluyor tutmasi
0 oy
(1,295 puan) tarafından
Valla hatirlamiyorum canim ilk ne zaman tuttugumu o kadar kucuktum yani 
(906 puan) tarafından
Doğrudur canım, belkide benim boyle ilginç bir anım olmasa bende hatirlamazdim )) o heyecanı hala hatirliyorum
0 oy
(3,270 puan) tarafından
7 yaşinda tutmaya başladım 1 gün tutup 1 gun tutmuyordum 
(906 puan) tarafından
Ay o yaşlarda bende pek hevesliydim )) şimdi şaşırıyorum kendime )) ozaman yatigimi şimdi yapamiyorum , çok dertte etmiyorum ama güzel heyecanlardi, ezan yada top sesini beklemek o iftar hazırlıkları bir heyecan özlüyorum bazen ama titregim yemeyince sürekli titredim şeker sorunum var bu yüzden kalkamiyorum bile
0 oy
(872 puan) tarafından
Ben gizlice kadayıf tatlısını yemiştim ya jdjdjdkdldkdjdh
(906 puan) tarafından
Ayy çok severim, çocuk olacaksın oruç olacaksın önünde kadayıf tatlısı duracak ))
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Hiç hatirlamiyom valla ama geceleri yemek kokusu kaşık tabak sesine uyandigimi hatirliyom 
0 oy
(163,544 puan) tarafından
inan hatirlamiuom
0 oy
tarafından
Ben gizli gizli zeytin yerken yakalanmistim ;(
(906 puan) tarafından
Ay küçük oluyorsun bazen zor oluyor tabi, ben sürekli saate bakardım offf derdim bie türlü geçmezdi dakikar bile
0 oy
(1,455 puan) tarafından
İlk oruç anim para karşılığı tutmuştum Allah affetsin ama küçüktüm 

Onun dışında bi anım daha var iftardan sonra yemek için incir ağacina çıktım elimde poşet topladığımı atayım diye. O an unuttum oruç oldugumu 10 tane kadar incir yedim karnim doydu artik sonradan çaktım oruç olduğumu :D 
(906 puan) tarafından
Haha 10 tanede az değilmiş hani)) zaten insanın karnı doyunca aklı başına geliyor
(1,455 puan) tarafından
Daha fazlada yemiş olabilirim o kadar güzel geldi ki o tadı alamiyorum tekrar  :D
0 oy
(1,764 puan) tarafından

Ilk orucumda tam yasimi hatirlamiyorum galiba 2 inci sinifa gidiyordum  oglene kadae tuttuk guzelce ust komsumuzun kizi da benle ayni siniftaydi onunla asagi indik oruc oldugumuzu unutup cips ile sut aldik disarda yedik ictik ordan eve geldim annem agzimin bulasigindan anladi orucunu yedin mi dedii aaa ben oructum anne deyip parmagimi bogazima atip kusmaya calistim annemde unuttuysan birsey olmaz bir daha unutma dedi ilk orucum oyleydi :))

(906 puan) tarafından
Haha valla menü güzelmiş )) ye iç akşama iftarda ye, gece sahurda ye)) öğlen bakkalda ye )) çocuk orucu o kadar olur
(1,764 puan) tarafından
:)) ahahhaha aynen oyle ama snra yemeden durmustum
0 oy
(1,145 puan) tarafından
6 yaşında başladım ve hiç bozmadım çok severim oruç tutmayı 
(906 puan) tarafından
Maşallah kız )) benim dayanıksız olacağım o zamandan belliymiş ))
(1,145 puan) tarafından
Erken bir dönemmiş zaten kuzum ben yemeyi pek sevmezdim
(906 puan) tarafından
Bende hiç sevmezdim, uzun ve çok ince gezdim babam kızardı şu yemekle oynama düzgün ye diye )) ama uzun saatler aç kalinca azar bülbül gibi titriyorum, hiç bir şeye konsantre olamıyorum, çocukken daha dirençli yedim 13 yaşında en azından 15 günü tutardım ne olduysa sonradan oldu.Universitede başladı bu titreme ve uun zan aç kalamama orucumu bozdum sınavdan önce odur budur dikiş tutturamam
(1,145 puan) tarafından
Kan değerlerine baktır canım tansiyon da olabilir
0 oy
tarafından
Ayyy hiç hatırlamıyorum yaa kendikimi
0 oy
(392 puan) tarafından
Bn ilk tuttuğumda 2.sınıftaydım galiba. Kardeşimle beraber tutmuştuk oda 1. Sınıftı. Yataklara düştük O ikindin bozdu. Ben yatakta onun yiyişini izlemiştim. Annem boz sen çocuksun diye yalvarmıştı bozmamıştım. Akşam açmıştım orucumu. 
(906 puan) tarafından
İyi en azından açabilecek takatin kalmis

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 748 göst.
0 oy
10 cevap 671 göst.
29 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Minnoşbiranne (1,135 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,159 göst.
31 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Meryemserap (962 puan) tarafından soruldu
0 oy