0 oy
272 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (206 puan) tarafından
Biliyorum Bu tür sorularla sizi biraz sıktım kusura bakmayın başka soracağım kimse yok şimdi ben buna kaydolmadan önce yks sınavına mı girecem yks sınavında hangi dersler cikiyo bide en az kaç puan almam gerek yks sınavı olmadan kayıt yaptırmıyormuyum bide başvuru tarihleri nezaman acaba :))  nereden nasıl başvuru yapiliyo :) 

1 cevap

0 oy
(603 puan) tarafından
Bebeğim evet yks sınavına giriceksin yks de mat türkçe tarih coğrafya din kültürü fizik kimya biyolıji var 200 280 arası bir puan istersen aşağı yukarı yeterli olur hangi bölümü istiyosun
(206 puan) tarafından
Sosyal hizmetler bölümü istiyorum
(3,146 puan) tarafından
Tavsiye etmiyorum auzef de sosyal hizmetler okuyorum iş imkanı çok zor devlette atanması sıkıntılı arkanda sayın yoksa. Özel sektörde de asgari ücret veriyolar hiç okumaya değmiyor o para icin de zaten. Dünyanın harç parasıni aliyolar okurken işe gelince asgari ücret. Ve okul olarak İstanbul üniversitesi auzef sakın seçme sistemi rezil k****** Atatürk yada Anadolu üniversitesi seç derim.
(206 puan) tarafından
Ee peki hangi bölüm benim için garantili olur Bn sosyal hizmetler iş bulurum diye düşünüyordum ama senin bu yorumun beni tedirgin etti ama aofde örgün eğitimdeki gibi pek güzel meslekler yok arastirmama göre sen ne önerirsin
(3,146 puan) tarafından
Valla bende o sebeple bunu seçtim ama zorbyani 4 yıla tamamlamak gerekiyor tamaamlayinca da hemen pat diye ise almiyolar tecrübe referans istiyorlar baya geliştirmek lazım kendini yani baya uzun bı süreç anliycagin. O kadar harç ücreti yatırıp sınav stresi çekeceğine git güvenlik kursuna ver kart çıkar aynı paraya işin hazır her yer AVM hastane illaki bi yer bulursun yani. Ben hamile kalmasaydim polisliğe basvurucaktim bu yıl olmadı. Yaşım da geçiyor sanırım kursa gidip güvenlik kartı alcam nasılsa hep asgari ücret yada as fazlasi veriliyor özel sektörde hiç gerek yok o stresi çekmeye ha dersen ki evde diplomam dursun o zaman oku yani
(206 puan) tarafından
Evde dursun değilde Bn çalışmak. İstiyorum ama İnternetten baktım da sosyal hizmetler bölümü 2 yıllık gösteriyo  güvenlik falan bana göre değil yapamam polislik içinde boyum kurtarmiyo
(3,146 puan) tarafından
2 yıllık ama DGS ile 4 yıla tamamlanıyor ve açıktan gerçekten çok zor geleli auzef resmen para tuzağı. Eğer 4 yıla tamamlamiycaksan da devlet hayaline hiç kapılma derim bende 2 yıl bitirip özel sektörde çalışırım bebek doğup biraz büyüyünce yada güvenlik kartı alırım dediğim gibi. Diğer türlü hiiic 2 yıl daha okumakla ugrasamiycam örgün eğitim olsa belki eyvallah ama açıktan çok sıkıntılı gerçekten. Iş olanakları da çok gibi görünüyor aslında önü açık bir meslek ama işte 4 yılı bitirip kendini baya bı donanımlı hale getirip tecrübe edinmen lazım ki güzel bı işin olsun
(206 puan) tarafından
Şimdi ben bunu okuyayım aynı zamanda tıbbi sekreterlik hasta kabul asistanligi VS kurslar var onlarında görecem setifikami alacam egerki okuduğum bölümle ilgili iş bulamazsam bu setifikalarla iş bulur çalışırım kısmetinde hangisi varsa artık
(603 puan) tarafından
Ben açıktan tıbbi dokümantasyon okuyorum tavsiye ederim çocuk gelişimi de iyi
(3,146 puan) tarafından
Mantıklı bı karar bende dediğim gibi ya güvenlik ya o tarz bı sertifika edinip özel sektörde olsa üç kuruş üç kuruştur diye düşünüyorum. Ama devlet umudum yok açıkçası olsa çok güzel olur tabi. Inşallah hakkimizda hayırlısı olsun hepimiz icin
(206 puan) tarafından
Aynen canm bnde garanti olsun ve bir yerde çalışayım diye Bi kactane meslek kursundan  sertifika alacam işimi garantilicem dediğin gibi 3 kuruş 3 kuruş yani eve bir kişinin maaşı yetmiyi artık ee çocuklarda var okul zamanı masraflar ikiye üçe katlanacak hersey zamandı hiç biseye güç yetmiyo bnde aileme. Katkıda bulunmak için cabalicam ya baktım okuduğum bölüm iş bulamiyorum bana yetmiyor ozamn başka Bi bölüm 2 yıllık daha okurum başka meslekte yapabilirim ya zaten artik bakanlığın açıklamasına göre açık öğretim kalacakmış okuyamayanlar okula gidemeyenler için böyle mesleki kurslar acil ak ve detaylı net kısa süreli kurslar verilip insanların meslek sahibi olmasını saglayacakmis çok güzel Bi karat aslında hemende icraata geçerse onaylanirsa çok iii olur hatta şimdiden çıraklık okulu açılmış gaziantepde şuan ilk öğrencileri benim 2tane kardeşim kaydoldu herhangi istediğin Bi bölüm ile tasdikname sini alıp mesleki okula kayıt yaptırdilar biri bilgisayar teknisyenligine devlet sibercilik te biride ascilikta staj görüyorlar ve sertifika ve diploma alıp daha 18 yaşına gelmeden meslek sahibi olacaklar maaş ve sigortaları da var
(3,146 puan) tarafından
Aynen canım benim kaynimda 15 yaşında okumaya niyeti yoktu çıraklık okuluna yazdılar 1 gün okula gidiyor 4 gün sanayide traktör tamiri vs uğraşıyor staj gibi. Meslek yapıyor hemde para alıyor iyi kötü harçlığı oluyor. Okulu bitince de diplomayı alıp direk traktor motor tamiri vs yapcak dükkan açıp. Zaten açıköğretim para tuzağı sadece dünyanın harcını ödüyoruz kitap bile vermiyorlar herkesin evinde bilgisayar tablet yokki çalışsın fotokopiler ek kitaplar Ayri masraf. Meslek kursları mantikli
(206 puan) tarafından
Aynen valla hayırlısı olsun hakkımıza bakalım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 181 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
23 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Biroglanbirkizannesi (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 302 göst.
19 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sirine_36 (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 191 göst.
4 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zeyneb.Ali (64 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,690 soru

24,158,357 cevap

335,214 kullanıcı

...