+1 oy
515 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (564 puan) tarafından
İki kızım var büyüğü 20  gün sonra 3 yaşına girecek. Küçüğü henüz 1 aylık. Büyük kızım her lafımı dinleyen akıllı uslu yaramazlık nedir bilmeyen kendi kendine oynayan bir çocuktu. Kardeşi olduktan sonra hiç sözümü dinlemez oldu. Kardeşini öpüyormuş seviyormuş gibi yapıyor ama üzerine çöküyor canını acıtmaya çalışıyor. Kardeşine her mama yaptığımda o da biberon da süt içmek istiyor. Her şeye ağlıyor. İlk başta çok sabırlıydım ama artık dayanamıyorum çok yoruldum hiç yapmadığım şeyi yapmaya çocuğuma sesimi yükseltmeye başladım. Fakat asla el kaldırmam. Eskisi gibi davranıyorum onunla yine oynamaya çalışıyorum kucağıma alıp seviyorum ama yok çok kıskanıyor. Ama inanın artık dayanamıyorum. Çok yoruldum Ne zaman düzelir bu durum. Yoksa hep böyle mi olacak? 

14 Cevaplar

0 oy
(2,033 puan) tarafından
Benim oğlum 4 yaşında kızım 1 yasinda oğlum çok degişti benimle zıtlasıyo dediğimi yapmıyor çok agresifleşti ama zarar vermiyor arada vurmaya kalkıyor elini geri indiriyor 
-Reklam-
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Kıskanıyor ya kuzum benim sen küçüğüne çok ilgi gösterme ki zaten küçük anlamaz büyüğüne sevgini saha çok göster belli ettir ki kıskanmasın vla Allah korusun kardeşine zarar bile.verebilir çocuk sonuçta anlamaz ki
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Benimde 21 aylık oğlum var oda öyle seninki gibi pusete koyarım çıkar ben gircem derdi kucağıma alırımdim indirmemi isterdi nazendekendi kucağına isterdi ama bugünlerde alıştı gibi seninkide daha kabulenmemis kardeşini inslh biraz zaman geçtikten sonra kabilenir sende yanına götür bak kardeş ne kadar tatlı de şeker bebeğin yatigin altına felan köy AA bak kardeş sana şeker getirmiş de bazen kucağına brak sevdir kardeş cici çok güzel de alışır zamanla ablasi
0 oy
(2,568 puan) tarafından
Canım sakin ol sesini bile yükseltme iyice kıskanır. Kolay değil 3 sene üzerine annesini bir bebekle ilgilenirken görmesi. Daha çok vakit geçir ona sevginin azalmadığını çok sevdğini sürekli belirt. Yaramazlık yapınca anne üzülüyor ama dye belirt. Sen akıllısın diyerek benim kızım anneyi üzmez de. Sev okşa o anda bile.
0 oy
tarafından

O da küçük kuzum yha ne desen anlamaz ki şimdi

0 oy
(163,546 puan) tarafından
guzel bi oyuncak al bunu sama lardesin gonderdi de kardes sevgisi asilamaya calis bide buyugin yaninda com sevmehin kucugu
0 oy
tarafından
Benim oglumda kıskanıyor. 1 bucuk aylik bebegim var. Aksam uzeri aniden tokat attı. Bebegim baya agladı. Insallah hemen alışır 
0 oy
(6,077 puan) tarafından
Geçicek zamanla.. Kardeşi altına yapıyor diye dikkat çekmek için 3 yaşında tekrar altına yapmaya başlayan çocuklar duydum ben sen çok yüksek tepki gösterme eşin evde olduğunda kızınla biriniz mutlaka oynayın bebeği onun kucağına ver arada kardeşinin onu nekadar sevdiğini anlat ona.. 
0 oy
(1,367 puan) tarafından
Benim kızımda 3 yaşını 2 ay geçti küçük kızım 48 günlük. Aynı senin dediğin gibi akıllı uslu çocuk gitti hırçın biri geldi. Küçüğü hiç sevdiğimi göstermem büyüğe  hep onunla ilgilenirim ama tamamen huy değiştirdi napicam bilmiyorum
0 oy
tarafından
Ben onun yanında kardeşini sevme katilmiyorum canım. Diğer bebeğinde snein kokuna ihtiyacı var.. diğerine haksızlık oluyo.bnn 4 yaş oğlum 8 aylık kızım var..oğlum kıskançlık yok .ama kardeşime bir bebek oluyo birde kahkaha atiyo..bende bebek olucam diyo ol diyorum..mama sandalyesine oturuyorum.kizimi.oglum.bende bebek olucam oturcam diyo tamam sırayla diyorum önce kardeşin otursun birasdanda seni alicam diyorum..müsade ediyorum... daha çok küçük kabullenecektir illa ..kucağına ver  ablası seni çok sevdi de .ellerini tutsun..seni öpmek istiyo de. Kızına sürekli onu sevdigini şöyle. Çok özlediğini şöyle .dmekki kendini yanlız ve geri planda hissetmişki kıskanmak cnm 
0 oy
(2,673 puan) tarafından
Ablamın çocukların arası4yaş kız büyük oğlan küçük mesela altını değiştirirken ondan yardım isterdi kızım bezini verir misin gibisinden yani kıskanmasını önlemeye yönelik şeyler yapardı benim daha ilk bebeğim yeni doğdu yiğenlerden tecrübe var bu konuda az da olsa
0 oy
tarafından
Küçük bebeği izle ilgilenirken üstünü değiştirirken felan yardımcı olmasını isteyin ona bakerken büyüğüde katın anlatın kardeşin küçük kendi başına yapamaz haydi biz yardım edelim gibisinden anlayacak yaşta öyle öyle yenersiniz küçük uyuduğunda büyükler ilgilenin oyunlar oynayın yalnız bırakmayın ikisini bir
tarafından
Bir kitapta okumuştum bu dönem çocuklar için çok zormuş örnek olarak kuma örneği vermiş yani düşünün eşiniz sizin üstünüze bir tane daha kadın getirse diye yani öyle bir durum bu örneği RABBİM yaşatmasın hiçkimseye İnşallah o yüzden bol bol anlayışlı olmaya çalışın
0 oy
(3,546 puan) tarafından
Ne yaparsanız yapın nasıl davranırsanız davranın ne zamanki ufak birwz büyüyüp onunla yaramazlık yapmaya baslayacak o zman kıskançlık bitecek. Dua edin de içine atmasın dışına vursun. Benim kız içine atmıştı yemekten aştan kesilmiş bir deri bir kemik kalmıştı. Yanında sevme dediler sevmedim. En cok büyükle ilgilendim. Neler yapmadım ki. Ufak büyüdü az ona eşlik eder oldu o zman bitti kıskanclık bu kez de bas gelemez oldum. Hele bir gün siz çakmak bulun nerden bulduysalae. Halının ucunu yakın. Eğer halı tutuşsyadı ikisi birden yanardı. Akrilik naylon karışımıydı birde. O gün bu gündür. Asla bir dk da olsa tek bırakmam. Muhakkak kulağım onlardadır. Büyüdüler ama yine de güvenemiyorum.. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 107 göst.
0 oy
5 cevap 233 göst.
9 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (615 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 224 göst.
13 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Amour (1,550 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 154 göst.
1 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birgaripana (58 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,819 soru

24,174,540 cevap

336,039 kullanıcı

...