Canm ben sna smdi hepsini anlatsam doğum zamanın da hiç biri aklına gelmez ama korkma kendini kasma o anın tadını çıkar çnkü bebeğin doğunca hiçbişeyi hatrlamıyosun benm yırtığım olmadı mesela plates yaptım suya girdim ben. Kıxm 3200 doğdu. Korkma ne kadar korkarsan o kadar yapamazsın
1) benim 4400 gramdı maalesef çok yırtığım oldu
2)Korkarsan savcın kaçar ve doğum süren uzar bu yüzden korkma herkes yapıyorsa sende yaparsın
3)evet zararı oluyor benim tansiyonum yükseliyordu dil altı hapı vermişlerdi
4)sancin gelmeden sakın boş boş ıkınma ebe gelip sana hadi doğuma ıkınmaya başla dediğinde ikin yoksa çok yorulursun benim gibi derin derin nefes almayı unutma sancıyı biraz hafifletiyor
4 kilo 40 gram doğdu oğlum yirtiklarim çok oldu çok dikişlerim var di
Kendini kasarsan bebeğe çok zararı oluyor evet canım ben kendimi çok sıkıyordum muayene ettirmiyordum bebeğe çok zarar veriyorsun diye kızmıştı bana
3570 kilo doğru yırtığım çoktu malesef
Korkmayın korkarsaanız doğum uzar benim açılmam durdu 3 gün hastahanede yattım
Tabiki olur rahat bırakın kendinizi ve sonuç odaklı olun sonu çok güzel çünkü
Mümkün olduğu kadar hareketli olun, çömelin kalkın yararı oluyor gerçekten
Devlette doğum yapacaksanız bağırmayın çok azar yersiniz ben hiç bağırmadım hep dua ettim çünkü o anın mükafatı çok fazla ve doktorlar çok ilgili ve tatlı dilliydi bana karşı Allah yardımcınız olsun İnşaAllah :))
Öncelikle rahime bağlı bu durum ve ebeye cnku bnm oğlum 3100 Gr doğdu afedersn popoma kdr yirtildm 18 dikiş vardı o tamamen ebeye bağlı güzel masaj yaparsa rahat çıkar
Kesinlikle kendini kasma bebeğin başını sisirir bn bunu çok yaptım sonuç ebeninin dediği gibi oldu
Asla ve asla aglma fazla bagirmadan derim nefes alıp sancinin tadını çıkar zamanla uyusuyosn zaten sancidan yani bn çok sancı çektim ilk 8 saat ağladım bağırdım basım bas ağırdı bir de yemek su falan bsy yiyemiyosn doğumda ikinirken valla gözlerim gtti uyuyordum resmen
Ve en önemlisi doğru ikinmak bn iki kez ikindim nasıl çıktığını anlamadım çok derin nefes aldım uzun ikindim heralde hemen çıktı
Eee bir de sancı zamanı çok yatakta yatma az dolan eğil kalk gerekirse pilates al yanına ona otur zıpla çok işe yarıyor
Haaa bir de sıcak duş al sancı çekerken offf inanılmaz rahatlatıyor sanki bebek kendi kendine acısız asagya iniyor diyeblrm
Kaka yapar gibi bir his oluyor işte o an bebek geliyor demek sakın telaş yapma hemen çatala çıkıyosn ve fazla sürmeden bebeğini kucağına aliyosn canım
1. Ilk bebegim 2100 gogdu yirtilmam wardi ikinci bebegim 3250 dogdu yirtilmam olmadi
2.sancilar
3.derin derin nefes almaya calis kendini kasarsan bebekte sitrese giriyor
4.kendini kasmamak derin derin nefes almak comelip kalkmak
1,487,765 soru
24,320,484 cevap
345,280 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın