0 oy
628 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

ALINTI

@drcocuk :

Bugün takibimde olan bir kuzucuğum geldi ve meme absesi tanısı ile cerrahiye yönlendirdim ne yazık ki, tekrar hatırlatmakta fayda var. Oysa ki bir önceki kontrolünde memedeki sertliği fark etmiş ve de kesinlikle ovmayın diye uyarmışım. Ancak ben kaç kızan büyüttüm kızıııııım diyen babaannemiz masaj yapmak suretiyle ne yazık ki tablonun ağırlaşmasına sebebiyet vermiş.

Yenidoğan bebeklerde özellikle kız bebeklerde fazla görülmekte olan tek veya iki taraflı meme dokusunda şişlik,intrauterin(anne karnında) dönemde anneden bebeğe geçen östrojen hormonu etkisi ile meme dokusunda görülen hipertrofidir. Bazen süt kıvamında sıvıda gelebilmektedir.Bu durum tamamen fizyolojik olup kendiliğinden geçmektedir. 

.

Meme dokusundaki bu hipertrofi ailelerin dikkatini çekmekte ve ülkemizde töresel olarak bazı bölgelerde meme dokusunu sıkma, üzerine demir para bastırma,onu sıkıca bağlama gibi meme dokusunun küçülmesinin sağlanacağı düşünülen yanlış uygulamalar yapılmaktadır. 

.

#Bu tür uygulamalar yenidoğanda cilt bütünlüğünü bozmakta ve özellikle yukarıda resimde görüldüğü üzere Neonatal Mastit dediğimiz enfeksiyona neden olmakta ve çoğu zaman abse oluşumu ile karşımıza gelmektedir. 

.

Neonatal mastit önemli bir enfeksiyon olup hastaneye yatış gerektirmektedir.

Eğerki yenidoğan bebeğinizde memelerinde şişlik farkederseniz lütfen masaj dahil hiçbir müdahale yapmayınız,kendiliğinden çoğunlukla ilk bir yıl içinde geçecektir...

image

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

Ayy kıyamam nasıl olmuş memesi :(

-Reklam-
0 oy
(1,932 puan) tarafından
Ah benim kaynanami ne yapayım şimdi cocuklarimin göğüsleri şiş diye sabunla ovaliyordu süt dolmuş diye her banyoda 
tarafından
Geri kafalılar ya benim kaynanamda oğlumun memesi hafif şişmiş diye diyodu süt girmiş ovalıyodu biraz ama ben bilmiyodum böyle kötü olduğunu ama artık öğrendim hiç bi şekilde izin vermeyecem başka bebeklerimdede
0 oy
(3,186 puan) tarafından
Çok önemli bir bilgi.. benim kızımda da mevcuta 5aylik olacak geçmedi ama doktorum özelikle her gidisimde uyarıyor aman sakın ovmayin diye..
0 oy
(834 puan) tarafından
Doğru bildiğimiz yanlışlar işte bunlar büyüklerin uydurmaları bende netten görmüştüm oğlum yeni doğunca annem.bi gün yapıyodu yapma iyi değil demistin.
0 oy
(13,671 puan) tarafından
Allah bu cahillerden bebeklerimizi korusun. Aminnnnnn 
0 oy
tarafından
benm akilli kaynanada ov ov diyo surekli iyiki yapmadm zaten doktorumda sakın elleme dedi
0 oy
(351 puan) tarafından
Ayy yavrum benim çok kötü görünüyor ya 
0 oy
tarafından
Ayyy kıyamam ya. Benim minigin göğsünde şişlik olmamasına rağmen çok bilmiş eltim memesine masaj yap deyip duruyordu iyiki dinlememişim. Ki zaten milletin değil her zaman doktorun dediğine bakarım ben 
0 oy
tarafından
Kaynanam bana ov göğüslerini süt birikmesin dedi yapmayalım ne kadar iyidir bilemeyiz dedm birgün oraya gittik çocuğu içeride bırakıp lavaboya gitmiştim kollarını göğüsleriyle bir bağlamştı çok kızmıştım iyi yaptrmamışım. Herkez birsey biliyor. 
0 oy
tarafından

Oyy kuzum ya nasıl olmuş öyle benim kaynanam hep süt dolmuş diye ovalıyordu banyo da :angry:

0 oy
(6,920 puan) tarafından

Yanlış miymis oysa birçok teyze den duymuştum :woot: iyi ki yapmamisim

0 oy
tarafından
Bsnimde ufakken şişmiş böyle babaannem zeytin yağıyla ovmus sut çıkmış hep
0 oy
(3,022 puan) tarafından

image

ben whatsappimda da paylastim cunku bana da diyen oldu memesini ov cocugun diye kaynanama sordum anne boyle boyle diyorlar diye  sakın kizim sen onlara ne bakiyon elleme sen doktorlar kesinlikle yasak dokunma diyorlar dedi bende oylelikle dokunmamistim ve bukadar ciddi hasar verebilecegini bilmiyordum. İyiki kaynanamin sozunundinlemissim. Ya dusunsenize onun hesabini kim vericekti eger oglumun gogusude boyle olsaydi :( Allah tum evlatlarimizi cahillerden korusun inshallah

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 483 göst.
22 Mart 2023 Diğer kategorisinde Oldugukadar (1,697 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 214 göst.
10 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Pppppp (1,217 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 341 göst.
14 Ağustos 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ysf. (171 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 167 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Nzl123 (114 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,860 soru

24,036,446 cevap

328,936 kullanıcı

...