0 oy
313 göst.
Diğer kategorisinde (738 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 25+1 haftalık hamileyim şeker yüklemesi için gitmiştim ama doktor diyabet den şüphe edeceğim anormal bir durum yok dedi yapma gereği duymadı ben hamilelik boyunca normal kiloda ilerliyorum az az kilo alıyorum ama bebeğim 26+4 haftayla uyumlu imiş yani 1 kilo iyi bir durummu diye sordum ama sanırım duymadı yada eşim başka bişey soruyor du kafası dağıldı pek o konuda bilgi vermedi ben beslemişim zayıf kalmamış diye sevindim ama kafama takıldı bir sorun olur mu acaba diye ama zayıf olmasından iyidir değil mi? 

6 Cevaplar

0 oy
(15,038 puan) tarafından
Canım dr bana da gerek görmedi kılo az aldığım için şeker tahlili verdim gerek yok dedi düşük diye şekerden bağımsız kılosu iyidir
(738 puan) tarafından
Sanırım çok fazla bebeğe kilo yapacak şeyler yiyorum ceviz muz elma gibi bide öğün atlamıyorum 3 öğün mutlaka yiyorum inşlh şekerden bağımsız bir kilo dur ama şeker olsa emin ol bebekten çok sen kilo alırdın dedi ebe de
(15,038 puan) tarafından
Şekerde sende de fark olur canım. Arkadaşım gebeliğini+5kg ile tamamladı çocuk 3.800 doğdu çünkü dediğin gibi hem sağlıklı beslendi hem de spor yaptı sürekli
(738 puan) tarafından
Ben evde çok hareketliyim çok oturmuyorum bide bahçeli ev olunca ilgilenecek çok şey oluyor yani yediğim anında eriyor pek bişey kalmıyor :)
(15,038 puan) tarafından
Takma canım ne güzel bak kilosu iyi sen iyisin Allah sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin annesi
(738 puan) tarafından
Aminn inşlh tüm bebek bekleyen anneler sağsağlim alsınlar inşlh kucaklarına ☺️❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Banada yapmadilar kilo alımı yoktu zaten geriye dönük 3 aylık şeker tahlili verdim ona bakıldı 
(738 puan) tarafından
Onu bende yaptırdım bide aç gel demesine rağmen unutup simit yediğim halde 90 filan çıkmıştı ebe simit yediğin halde gayet iyi dedi çünkü şekeri huzuli tetikleye biliyor muş iyikide yediğimi söylemişim kan alınırken
0 oy
tarafından
3 haftaya aşağı 3 hafta ileri bunlar sorun değil bunları aşan durumlarda bişeyler oluyor. Canını sıkma yani sevinebilirsin :)
(738 puan) tarafından
Aslında öğün öğün yiyorum ama az az yiyorum faydalı bebeğe iyi gelecek besinler tüketiyorum abur cubur değilde çerez elma meyve özellikle bahçede bol olduğu için portakal mandalina tükettim demekki çok faydası olmuş :)
tarafından
Meyve başlı başına fayda sağlıyor. Sağlıkla kucağına al inşallah
(738 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim aminn inşlh tüm bebek bekleyen anneler alsın bebeklerini kucaklarına sağsağlim :), ❤️☺️
0 oy
tarafından
Doktordan doktora farkediyor. Sende anormal bi kilo artışı olmadığı için gerek duymamıştır. Bebeğin gelişiminin önde olması senin bebek için yararlı faydalı şeyler yediğini gösteriyor. Gelişken bebek olması iyi. Geriden gelmesi daha sıkıntı. Meyve kaşar bunlar anne karnindaki bebeğe çok güzel yariyor
(738 puan) tarafından
Muz ceviz ve kırmızı elma tüketimi bayağı oldu demekki onlar bayağı kilo yapıyor muş kaşara son 1 aydır yiyor dum gerçekten demekki etkili bayağı :)
tarafından
Tabii  çok farkeder kaşar meyve bunlar direkt anne karnındaki bebeğe yariyor
0 oy
tarafından
Canım ben de kilo almamıştım bana da doktor dediki eğer ki kilolu olmasaydın sana da şeker yüklemesi yapmazdım ama kilolu olduğun için Yapılması gerekiyor dedi ben de yaptırdım
(738 puan) tarafından
44 kilodan 51 olmuşum normal dedi çok yavaş alıyor sun kilo dedi çok fazla almamaya özen göster bu şekilde anne için aşırı kiloyu önermiyoruz dedi
0 oy
(4,692 puan) tarafından

Bende yapmasını istemiyodum oğlumda doktor yapın nolcak dedi gerek duymadim başka bir doktor kızımda doktor ben gerek görmüyorum dedi kilo alimim çok değildi kızımin suyunda falan bir anormallik yok dedi bide ailede genetik şeker var mı diye sorunca yaptırma o zaman dedi yani bir anda o kadar şeker yuklemek bana sağlıklı gelmiyo bu sebepler yoksa tabi 
(738 puan) tarafından
Doktor da çok gerek duymadığım sürece önermiyorum dedi bağzı doktorlar boş boşa bir anda şeker yüklemeyelim diye düşünüyor bağzı doktorlar hiç bir sebeb yokken anormal durum yokken yapalım diyorlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 310 göst.
0 oy
7 cevap 498 göst.
5 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Vidividi (1,543 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 541 göst.
30 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (337 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 306 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Lokumcum (108 puan) tarafından soruldu