0 oy
326 göst.
Diğer kategorisinde (603 puan) tarafından
Kızlar benim 6 aylık bir oğlum var onum için minik birikinler yapmak istiyorum tabi bunun için de tasarruf şart ne önerirsiniz örneğin faturaların az gelmesi için tüyolar filan var mı sizde

7 Cevaplar

0 oy
(218 puan) tarafından
Ketil çok elektirik harcıyor 

Fırın özellikle 
(603 puan) tarafından
Bende itinayla ketıl  kullanıyorum mama yapıyoz çünkü
(218 puan) tarafından
Termos al canım sıcak suyu koy içine bir kez daha du kaynat sonra soğut al onuda Sürahiye al sana mama için tasarruf sıcak suyu koy üstüne soğuk suyu ılıt ayarla içir
(603 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım gerçekten iyi fikir
-Reklam-
0 oy
tarafından
Makinalari gece çalıştır canım daha az elektrik faturası geliyor duşa giridginde şu ısınana kadar soğuk suyu bi kaba biriktir onunla tuvalet banyoyu yıka bulaşıkların pisliğini alırken bi kaba şu köy al o suda çok kirli değilse balkona dök yumurta kaynatınca kaynattıgim suyu bitkin varsa onunla sula şu çok önemli gelecekte susuz kalma ihtimali var o yüzden benim kırmızı çizgim. Boşta duran fişleri çekebilirsin tv yi düğmeden degul kapatınca direk fişten çekebilirsin şimdilik bunlar aklıma geldi canım.
(603 puan) tarafından
Çok teşekkürler canım Allah razı olsun
tarafından
Kiz bunlari yaparak omur mu gecer ya onun yerine suyu her zaman az acalim yeter icime sikinti geldi ya:))
tarafından
Bi müddet sonra alışkanlık oluyor kuzum istesekte istemesekte bi gün bunlardan daha sıkı önlemler almak zorunda kalabiliriz iyisi mi benim vicdanım rahat olsun bunlar zor gelmiyor inan❤
0 oy
(15,002 puan) tarafından
Mama için suyu küçük cezvede isitabilirsin ben öyle yapıyorum. Diğer yönden de tasarruf bu devirde zor ☹️ 
(603 puan) tarafından
Herşey aşırı pahalı dün markete gittim 3 4 parça şey aldım 275 tl ödededim şaka gibi
(15,002 puan) tarafından
Tek kişi çalışınca maalesef çok zor oluyor. Eşim de tek çalışıyor ben çalışmıyorum.
(603 puan) tarafından
Bende atanamadım ah atansam eşimin de işini kolaylaştırırdım
(15,002 puan) tarafından
Şu atanma mevzusu çok zor galiba kimi görsem atanamadim diyor. Kaç puan aldın canım ? Mesleğin ne
tarafından
Bende atanamadım, :(
0 oy
tarafından
Akşam yatarken tüm boştaki fişleri çek tv fişini fln çek

Prizde şarz aleti bırakma unutma çamaşırlarını daha kısa sürede yıka evine her gun elektrık süpürgesi açıyorsan haftada 2 kez aç yada gırgır al halıya bişey dökülürse elektrık süpürgesi açma gırgır ile temizle ütüye çok  gerek duymuyorsan yapma tasarruf için

Temzlık yaparken leğene çamaşır deterjanı koy mutfak bezlerini koy kaynar su dök üzerine su soğuyunca ya kadar beklesin temizlensin bezlerin o suyu bulaşık makinası na dök demlik sararıyor ya çamaşır suyu koy içine kaynar suda 2 dk kaynat o suyu bulaşık makinasına at bulaşıkların mıss gbi olsun hemde değerlendirmiş ol

Vaktin varsa benım gbı evde kendı ekmeğini kendın yap

(youtubeden masmavi mutfakta ufak somon ekmek) yaz bak yap her gun ekmeğe para vermemiş olursunuz

Başka odaya giderken tv yi kapat tualet banyo ışık görüyorsa ıısık yakmadan kullan aklıma bunlar geldi canımm
(603 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım ekmek iyi fikir mutlaka yapıcam ama çabuk bayatlar mı acaba
tarafından
Yok canım bayatlamıyor zaten 2 tepsi minik ekmek 2 gun fln gider bayatlamaz pişirdikten sonra poşete koy bağla ağzını hava almasın veya Bi yapmanda 4 tepsi vs yap buzluğa at mikro dalgan varsa at erisin buzu yiyin sıcacık miss gbi mikro dalgan yoksa bıle normal fırına at ısınsın yiyin hiç olmadı 2 saat önce çıkar buzluktan erisin buzu yiyin
0 oy
tarafından
Uyurken TV prizini cekebilirsin. Fırın çok elektrik yiyor. Çayı saatlerce kaynatmazsan az da olsa birikim yapabilirsin. Damlaya damlaya göl olur.
(603 puan) tarafından
Teşekkürler  canım zaten şu şartlarda çok bişey yapamam ama 2 ayda 1 tane gram altın alıp atsam kârdır
tarafından
Gram yerine çeyrek daha mantıklı bozdururken olsun biriktirme olarak olsun
(603 puan) tarafından
İşte çeyreğe yetişmezse dedim gene zam gelmiş çünkü altına:)
0 oy
tarafından
Yemekleri hep düdüklü tencere de yap. Pilav dışında nerdeyse hep düdüklü tencere de yaparim
tarafından
Buzdolabının ayarını kışın kısabilirsin
(603 puan) tarafından
Teşekkürler canım mutlaka denicem
tarafından
Cnm çocuğun için birikim Gr altın falan alma şöyle yap. Vakıf ya Ziraat yada Halkbank hangisi yakınsa kendine orda bireysel emeklilik açtır. Bunu tamamen altına endekslesinler. Yüzde yüz altın yani. Her ay düzenli oraya para öde. 100 lira ile bile baslayabilirsin. Fazla paran olursa yine oraya yaptırırsın. Altın arttıkça oda artacaktır. Devlet yüzde 25 katkıda veriyor. Böyle birikir gider 10 yılda iyi para birikmiş olur çocuğun için. Bence bunu yap hiç zarar etmezsin
(603 puan) tarafından
Evet bunları da duymuştum ama eşimin maaşından hiç kalmıyor benimki sadece kendi evde ki birikimler olacak   hani diyorum o ay 125 lira birikmedi üzülürüm alt limit 125 sanırım
tarafından
Yatirmadigin ay sorun olmuyor diye biliyorum cnm
0 oy
tarafından
Mesela bulaşık makinasına bulaşık koyarken sudan geçirme mesela meyve yıkıyorsun yaaa altına leğen köy sonra o suyla da bulaşıkları durula öyle koy makinaya akşamları tv izlerken ışığı kapat mesela aklıma şimdilik bunlar geldi

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 82 göst.
25 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,650 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 202 göst.
0 oy
6 cevap 230 göst.
5 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Sekerparemm (765 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 121 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Hafize12345. (79 puan) tarafından soruldu