0 oy
1,257 göst.
Diğer kategorisinde (423 puan) tarafından

37+4 haftalık hamileyim. 35ten bu yana doğsun diye dua ediyorum. Bebeğimi kucaklamak istiyorum. Baya depresyona girdim. Benim doktor da 39dan önce hiçbir şekilde bebeği almıyor. Bir de karşılıklı normal doğum olsun istiyoruz. Ben artık her gün aglayinca eşim doktorumu aramış durumu anlatmış. Bebeği alalım artık, bizim hanım dayanamıyor demiş. Doktor da tamam az erken alalım demis. cumartesi çatı muayenem olacak. Rahimde yumuşama varsa fitil ve suni ile doğumu başlatacaklar. Açılma olmazsa sezeryana döner. Duâ edin hanımlar sağlıkla bebeğimi kucagima alayım. 41-42 haftalara kadar bekleyenlere helal olsun. Ben bekleyemem. 

Fitille doğum yapanların fikrini almak isterim. Bu bebek bir an önce doğacak arkadaş :happy:

40 Cevaplar

0 oy
(1,851 puan) tarafından
Kum ne derse desin sen kafaya koymuşsun ama gerçekten çok zor suni sancı ile doğum

41 haftalık ti ikinci kızım 0 açıklık ile hastaneye yattım 2 günde doğurdum doğumdan sonra en ufak bir ağrı da ilaç üstüne ilaç içtim yine o agri gibi olacak diye hemde küçük hanım kedimi bozdunuz çıkardınız beni diye bir yıl ağladı doğunca bekle bencewvue hafta daha
-Reklam-
0 oy
tarafından
Anne karnındaki bir gün yeryüzündeki bin güne denk gelir derler.bebegin gelişimi anne karnındaki gibi olmaz.az daha sabret.38 haftalık olsun.38+3 gibi sezeryana alırlar.doktorum öyle demişti .
(423 puan) tarafından
Yok zaten 38+1de çatı muayenesi olcam. Sezeryan istemiyoruz. En son çare o. Hani 38+1den sonra suni denenecek çatım müsaitse
tarafından
O zaman bekleyeceksin cnm.merdiven in çık yürü,hurma ye bol bol.bn de faydalı oldu
(423 puan) tarafından
Yapıyorum inşallah işe yarar
0 oy
(11,854 puan) tarafından
Hayatımda görduğum en saçma depresyon ksura bkma :)
(423 puan) tarafından
Allah kimseye vermesin. O kadar diyebilirim
0 oy
(5,073 puan) tarafından
Hadi 42 falan çok da, bu kadar gelmişsin zaten dr un dediği gibi daha dur bence. Ya kendi sancınla açılman daha iyi olursa.

Valla ben normal doğum yaptım taa 40a kadar bekledim. Çok korkmuştum sancım gelmeyecek de suni verecekler diye. 
0 oy
tarafından
Ben sezeryan oldum onu bıle 39u bekledı doktor bebegın gelısımı ıcın ınan erken doğsa sana zararı daha çok olur oyle öper sarılamazsın, emme refleksi gelısmemıs olur ememez, aç kalır sarılık olur lütfen bekle 
(423 puan) tarafından
38+1den sonra hangi gün müsaitse yapacak doktor. Artık normal zaman ama :/
0 oy
(1,621 puan) tarafından
Bence doğru değil sağlık yönünden bi problem olsa alınır ama sırf bebeği kucaklamak için erken dogurmanin mantığı ne ki Allah korusun ama solunum sıkıntısı yaşasa erken doğum olduğu için mutlu olucan  mi bende 35 ten sonra başladım dogsun doğsun çok agirlastim duramiyom diye ama özellikle bisey hiç yapmadım 38+3 te kendiliginden dogdu
(423 puan) tarafından
Benim de 38+1den sonra denenecek işte. Keşke kendi gelse de gerek kalmasa.
(1,621 puan) tarafından
Inşallah kendisi gelir canım bence sağlık yönünden bi sıkıntın yoksa acele etme 38 erken sayılmasa da her bebeğin kendine göre zamanı var bazısı 36 da bile kuvez girmiyor bazısı 39 da bile giriyor
0 oy
(4,088 puan) tarafından
Zaten 37 de vaktini tamamlamış oluyor benim erken doğum riskim vardı 37 ye kadar hiçbir şey yapmadım bir gün bile onun için önemliydi ve doğum demek asıl bebeğinden ayrılmak demek 39 da doğurdum o kasık ağrıları bulantılar gece uyumama umrumda değil bi 39 hafta daha gerek olsa beklerdim 
(423 puan) tarafından
Benim de 38+1den sonra olacak işte. Erken değil ki
0 oy
(11,060 puan) tarafından
Valla bacım yanlış anlamada buna görmelisin oğlu olmuş tutmuş pipisini koparmış derler. Bebeğinin anne karnında 1 saat kalması bile onun için ne kadar faydali kaldi ki erekn alındı diye kuvozde kalma ihtimali olabilir benim bebeğim 37 de doğdi 2 hafta kuvozde kaldı. Herşey vaktinde güzel dalindan olmamış bı meyveyi alıp yiyebilir misin yesen alman gereken tadı alır mısın
(423 puan) tarafından
37den sonra artık normal zaman kabul ediliyor. Benim de 38+1den sonra doğacak. Yani illa 40a kadar beklemeye gerek var mı?
(11,060 puan) tarafından
Gerek yoksa neden bekletiyolar? Hepsini alsinalr 37 de. 42 ye kadar bekleyenler de var? Bebeğinin sağlığı için beklemek ne kadar Zor olabilir? 37 de aldılar diyelim strese girdi koydular kuvoze karnın boş kucagin boş nasıl dayanacaksin? Nasıl sabredeceksin? Ben kendimden örnek vereyim 2 hafta da 20 yıl yaşlandığımi.hissettim karnım boş kucagim boş...
(423 puan) tarafından
Bende zaten 38+1den sonra alacaklar. Belki 39u bulacak. Doktor ne zaman müsaitse. Bu da erken bir hafta değil ki. Ayrıca şuan yaşadığım stres bence bebeği daha çok etkiliyor. Normal bir can sıkıntısı değil benimki
(11,060 puan) tarafından
Haklısın normal değil : D
0 oy
(2,558 puan) tarafından
Ilk defa boyle bisey duyuyorum ve sok icerisindeyim ben erken dogum yaptim neler cektim ya bi anne nasil bole bisey dusunebilir dicek bissuru seyim var ama susmayi tercih ediyorum gercekten o doktoruda alkisliyorum
0 oy
(1,145 puan) tarafından
42 haftalık doğuran ben 
(423 puan) tarafından
Allah sabır vermiş gerçekten. Bravo valla
(1,145 puan) tarafından
Sezeryan olmaması için bekle derim canım sağ salim doğsun de erken deme
0 oy
(5,123 puan) tarafından
Piskolojik olarak biraz zorlanıyorsun galiba. Her kadın sonralara doğru biran önce doğsun istiyor günler zor geçiyor ama ne zaman gelecek bu bebeğin kararı olmalı kendini hazır hissedince zaten dışarı çıkmak ister. Bebeğini zorla niye çıkartmaya çalışıyosun anlamıyorum 1 2 hafta daha dursa ne olur... Ciğerleri de daha iyi gelişir belki bakarsın cumartesiye kadar sancın tutar doğal doğurursun
(423 puan) tarafından
İnşallah öyle olur. Ben de kendi gelsin istiyorum tabiki ama bakalım neler olacak
0 oy
tarafından
Çok pişman olucaksın emin ol kendin için bebeği neden riske atıyosun bebek karnında bir gün bile kalsa onun için daha sağlıklı hepimiz o yoldan geötik dayanmadık ama daynadık yani suni sancıyı bilmiyorsun ondan böyle rahat davranıyorsun bence sen nazlanıyprsun hamileliği falan sevmedim diyosunda yorumlardan okudum hepimizin çok zor geçti yürüyemedik ama sen bilirsin yani
0 oy
(2,209 puan) tarafından
Ne yani kendi bencilliğin için bebeğinin gelişimini yarıda mı keseceksin hayret ediyorum ya. Bağışıklığı reflekslerdik zayıf olacak ememicek uyku sorunu gaz sorunu yaşicak bunu neden kendine de bebeğine de yapıyorsun ki. Her anne son haftalarda aynı duyguları yaşar ama sabretmek senin ve bebeğin için en iyisi geleceği zamanı bebeğin karar vermeli. Sende tadını çıkart uyu hazirlik yap film izle gez inan bana doğumdan 1 hafta sonra bu dediklerimi çok iyi anlicaksin
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Bırak kendi gelsin sen bana ne diyorsun sabaha kadar ağlıyorum resmen ama şuan orası onun için daha iyi biliyorm ne zaman gelirse baş göz üstüne :) 
0 oy
(4,232 puan) tarafından
39.haftadayım 35.haftadan beri bütün vücudum yara içinde gebelik döküntüsü oldu kaşınmaktan kanıyor ama hiç bi doktor gel suni sancı verelim doğur demedi benimde aklımdan hiç geçmedi. Herkes yapma yazmış ama senin çok umrunda değil. Muhtemel doktorun muayeneden sonra çatının dar olduğunu rahminin yumuşamadığını söylücek suni sancı veremem bebeğin kalp atışları riske girer sezeryanla alalım dicek sende kabul ediceksin. Keşke bu kadar aceleci davranmasan.
0 oy
tarafından
Yeni yeni icatlar. Çocuk kuveze girince mutlu mu olacaksın. Doğunca da lohusa depresyon u var ozamanda böyle hissedeceksin herşeyin zorluğu var çocuğa bunu yapma bence.
0 oy
tarafından
Bence hata yapıyorsunuz canım 1 saat bile anne karnında kalmasi bebeğin için iyi olacak
0 oy
tarafından
Benim 37 de geldi çünkü ben gelsin istedim artık önce pilan yaptim aksam yiyeceğim yemeğe kadar anlatıyorum işine yarar normal istiyorsan

Kalktim evi temizledim çantamı hazırladım baya bir temizlik yaptım çöpleri atım. Merdiven çıktım indim çöpler agir olduğu için rahmine baskı yaptığı için açılmam oldu bunu deneme ama ben mecbur kaldığım için atim neyse  ogkumu yanima aldım 3 4 saat sıcak suda olurdum artık doğuma hazır olduğumu hisetim. Giyim lokantada yemeğimi yedim çantamı aldım hastanenin yolunu tutum doğuma aldılar 2 saate doğum yaptım ahahahahah böyle işte
0 oy
(1,026 puan) tarafından

Suni alınca aklın başına gelecek de görecem seni :D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 94 göst.
9 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Melisakay67474 (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.
14 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Emir112021 (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 228 göst.
9 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 211 göst.
23 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,311 soru

24,042,912 cevap