0 oy
221 göst.
Diğer kategorisinde (632 puan) tarafından
Oglum 27 aylik. Tuvlet egitimi surecimizde bi ay doldu 3.gun soylemeye baslasa da hala arada kaciriyor ve buyuk tuvaletini tutuyor. Bu tutma olayini bi aşamadik tuvaletinin geldigini soyluyor ama yapmiyor sonra bi yere gidip yapiyo. Cisini de oyuna cok dalmissa ya da sinirlenmisse altina yapiyor. Bu durum artik iyice sinir etti beni hep uyariyorum kizmamaya calisiyorum her defasinda ozur diliyo yapmiycam diyo yapiyor. Deminde bana sinirlendi altina yapti gozume baka baka tabi bilerek yapinca bana geldiler ve bagirdim kizdim agladi sana meme vermeden uyuyacaksin bu sfer dedim. Simdide onu üzdugum icin uzuluyorum fazla mi cıkıstim acaba diyorum. Ama siralar kakadan cok cektik dun oyun parkinda yapti hemde oyle boyle bi yapmak degildi baya baya cok yapmis orda temizliycem diye ugrastim. Ogluma nasil davranmaliyim ne zaman tam olarak ogrenecek ? Yardim eder misiniz 

4 Cevaplar

0 oy
(53,859 puan) tarafından
küfür eder gibi geliyor nispet yaptiklarinda seninkide can ustlerine cok dusunce inatlarina soylemiyorlar 
-Reklam-
0 oy
(906 puan) tarafından
Onun içinde çok hassas bir dönem canım , kizmissin ama bu tarz olaylar çocuklarda ters etki yaratıyor hatta okuduysaniz piskolojik olarak çeşitli sorunlar yaşıyorlar , bizde ne yapacağımızı şaşırıyoruz tabi ben daha oralara gelmedim ama kizman iyi olmamış canım tabi bazen bizimde sabrımız kalmıyor ki
(632 puan) tarafından
Evet biliyorum ama son zamanlar sabrimi cok siniyor dun mesela tum gun boyunca kakam var dedi surekli rahatsiz oldugu icin kycagina gelmek istedi aksama kadar yaomadi gitti oyun oarkinda yapti ve 4 gundur kaka yapmamisti dun bile kizmadim ama bu sefer gozume baka baka yapti ama yinede oyle davranmamaliydım kendimi affettirmeliyim
(906 puan) tarafından
Evet bunu bilerek yapmıyordur yüksek ihtimalle henüz bezi çıktığında kaka yapma alışkanlığıni piskolojik olarak kazanamadı.İstesede yapamıyor olabilir canım, bu süreç onu çok zorluyor olabilir demekki henüz hazır değilmiş, siz yinede sabırlı olun bu süreç sizin kadar onun içinde çok zor belliki
0 oy
(7,931 puan) tarafından
arkadaşlarımın çocukları hep 3yaşında öğrendi .Benim oğlum da 27aylık bir kaç kez çiş tuttum çok korktu .Zaten kendini ifade edecek kadar konuşmuyor daha.Nisan -mayıs gibi havalar ısınınca öğretmeyi düşünüyorum.Belki henüz hazır değildir annesi .
(632 puan) tarafından
Hazir olmadigini dusunmuyorum cunku egitime baslamadan once de cisim geldi diyordu bezi kuru uyaniyordu zaten egitimin 3.gunu soylemeye basladi geceleri hic sorumuz yok 6 saat falan tutuyor ama gunduz bilerek cis yapiyor kakasini tutuyor nirmalde ilk bas korkmustu sonra alismisti simdi yine kaka yapmak istemiyor gercekten sabrimi cok siniyor dun aksama kadar kakam var dedi yapmadi yaomai sonra oyun parkinda yapti
0 oy
(1,254 puan) tarafından
Bu donemde cok sabirli olmaniz onemli. Eger kizarak ogretmeye calisirsaaniz çocuğu pskolojik olarak yipratirsiniz ve öğrenme suresi dahada uzayacaktir. Yani kaş yapayim derken göz cikarmak olur. Rahat olun elbet ogrenecek. En zoru kaka zaten kakayi zor ogreniyor altina yapmasi kadar normal bişey yok. Çünkü bu zamana kadar hep öyle yapti onuda anlamaliyiz. Çocuga nasil yaklasirsaniz cocuktan o şekilde tepki bekleyin. Eger kizarsaniz oda bilincli olarak sizi sinir etmek için altina yapacak. Böyle düşünün başarmak istyorsaniz asla ama asla kizmayin kakasini tuvalete yaptiginda odullendirebilirsiniz ilk etapta .
(632 puan) tarafından
Bi ara tam ogrendi dedim kakasini cisini soyleyince hemen gidip yapitordu o da seviniyordu yasasin tuvaletimi yaptim diye ama bu son bi haftadir kakasini tekrar tutmaya ve cisini arada kacirmaya basladi ve ogle uykularina direnmede basladi nornalde hemen uyur artik bi uyuyor bi uyumuyir acaba bu bi atak gibi bir sey olabilir mi
(1,254 puan) tarafından
Hayir. Cocuk artık büyüdüğü için uyumak istemez zorlamayin aksam erken yatirirsiniz biraz. 27 aylik deediniz benim kizim 24 aylik ve artik oglenleri uyumuyor bende zorlamiyorum aksam erkenden yatiyor sabahta erken kalkiyor bazi cocuk uyumayi seviyor ama bazısı sevmiyor malesef.  2 yaş sendromuda eklenince durum cok vahim oluyo herşeye inatlasiyorlar sabirla karsilamamiz lazim saglikli bi şekilde buyutmek için. İnanin benimde tuvalet egitiminden gözüm.korkuyor 3uncu bebegim.olmasina ragmen zor bir süreç allah hepimizin yardimcisi olsun

İlgili sorular

+1 oy
13 cevap 319 göst.
27 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hilay (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 123 göst.
6 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 347 göst.
26 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 234 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Fatmanurun Annesi (508 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,596 soru

24,060,877 cevap

330,141 kullanıcı

...