0 oy
322 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (473 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar arkadasim Erzurum lu. Dün orda küflü gogermis peynir vardı biraz yedim. Oda biraz bana verdi eve getirdim. İnternet ten bakınca küflü olduğu için bakteri var yemeyin yazıyordu.  Ama bendeki az zaten. İki üç günlük bişey. Yesem sorun olurmu acaba. Yemesem çöpe gidecek eşim yemez. Yazık günah diye atmak ta istemedim 10 haftalık hamileyim unuttum. Yazmahi

17 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kız ye afiyetin olsun :D
(163,521 puan) tarafından
kiz mervis babamin arkadasi var vanli oda babama hep otlu peynir getirir ilk zaman bi degisik gelmisti tadi bize sureklu getirirdi alistik ☺ ama tuzlu eksili degisikri cidden
(5,305 puan) tarafından
Sevda bnde van geliniyim evet peynir baya tuzlu olur ama cok faydalı ve lezzetlidir yemeden once az suda bekletip yersen daha lezzetli olur tuzunu alir
tarafından
Otlu peynir çok güzel ya ben evlendim  ilk defa kaynanam Van'dan gonderince ulanndedim bn smdi nasl ycem bunu :D şimdi bayiliyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ye kız sıcak lavaşın içine koy ye yada erit onu tavada yemyeşil oluyor ekmeği ban ban ye 
tarafından
Kizz senin çöp macerandan bendede var kaynanamlar beni görmeye gelirken getirdiler nişanlıyım tabi bilmiyorum onun özelliği küflü olduğunu dedim yıldız anne bu peynir yolda çürümüş dedim atmaya çıktım azda degil 2 kilo eşimin elimden bir kapısı vardı ben yeriimm diye hala güleriz
tarafından
Hahahahah kız esoo kilosu pahalı onun tabi kapar onu sıcak tatlı çay ve ekmegin arasında kayak etmiştir ve sen çöpe giderken kesin gözünün önünden film şeridi gibi geçmiştir ondan hahahah
tarafından
Ahahhaha valla öyle ya alışana kadar ne çektim kartollu börek derler kartondan börek mi olur derim ayyy ayy ne zamanlar ama şimdi oldum Erzurumlu
tarafından
Puhahahaha kız benim bir arkadaşım İstanbul'dan geldi annem kardeşimi aradı o zaman köydelerdi Samet dedi 1 çuval kartol getir neyse getirdi arkadaşım diyor hani kartonlar ne kartonu dedim sonra patates olduğunu anlayınca herkese söylüyor patates değil cahiller o kartol diye dalga geçerdi :))))

Ama o börek de çok güzel olur ;)
tarafından
Kartol eşimin tarafı da der :))))) ama küflü peynir harbiden çok güzel ya sıcak lavaşla çok güzel oluyor :)))
0 oy
tarafından
Hamilemisin 

Normalde bir sorun olmuyor eşim her kahvaltıda tabak bitirir 
tarafından
Çünkü o bir Erzurumlu ☺️☺️
tarafından
Evet o biirrr dadaş ☺️
0 oy
(25,181 puan) tarafından
Ay asla yiyemem küflü adı üstünde bence yeme
0 oy
tarafından
Konyaliyim yıllardır küflü peynir yeriz canim k9nyanin vazgeçilmezidir 
0 oy
tarafından

Hahahahah kız ye gitsin bende Erzurumluyum ve burda o peynirden başka yenilmez vallaha herkeste taş gibi :D o küflü dediği normal küf değil ki :woot: 

Aksine burda o peynirle lavasi yiyen kişiler daha dinç yahuuu

(473 puan) tarafından
Kız hamileykm unuttum yazmayi
tarafından
Kız olsun ne alakası var hamilelikle vallaha diyorum ya burda ondan başkası yenmez olsaydı bizlere bişey olurdu 2 yaş ve 3.5 yaşındaki kızım da aşırı sever asırlardır yenen bir peynir asla zararı yok olsaydı doğu da insan kalmazdı kız jfjskdks
(473 puan) tarafından
Gahah Ayn demi ya. Yiyim gitsin o zaman. Sağol cnm
tarafından
Ye ye hiç tereddüt etme bakma sen ay küflü denilmesine:) hem bişey olsaydı o arkadaşına olurdu:)

internete bakarsak eğer baş agrisina bile insana neler neler diyor:)
0 oy
(163,521 puan) tarafından
yarasin ☺         
0 oy
tarafından
Birşey sorucam hiç yemedim görmedim de gerçekten küflümü
(473 puan) tarafından
Resim atamiyom atabilsm atardım
0 oy
(45,024 puan) tarafından
Eski kaşar kuflu peynir çok guzel bayılırım ye canım bişey olmaz afiyet olsun☺️
(473 puan) tarafından
Eski kaşar değil canm. Gogermis peynir. Tel tel olur
(45,024 puan) tarafından
Oda  güzel olur bi peynir çeşidi daha varya adı küflü peynir diye onuda severim
0 oy
(717 puan) tarafından
Erzurumluyuz asla birsey olmz ye ye afyt olsun
(473 puan) tarafından
Haha sağol cnm.
0 oy
tarafından
Valla konyaliyim bizim küflü beynirimizde mecbur ilk bir ya sadece onu yiyebildim başaka birşey suremdim ağzına ne yapayım bisi de olmadı allaha şükür 
0 oy
tarafından

yaa esim bir peynir istemisti bende yanlislikla onu almistim.. eve geldim buna bir de para mi verdin dedi :D ben olsam yemem

0 oy
(2,558 puan) tarafından

Onun ozelligi o zaten erzurumda felan kiloyla yiyorlar onlara bisey olmadiysa bizlere 100 gramlik icin hic bisey olmaz :D

0 oy
(612 puan) tarafından
Olur mu olmaz mı bilmiyorum ama hamileyken gerçekten dikkatli olmakta fayda var. Et, süt , yumurta, iyi yıkanmamış sebze ve meyve, küf. Allah korusun bize zarar vermeyecek hatta hissetmeyecegimiz bişey bebeğe çok büyük zararlar verebilir. Ben olsam yemezdim yani 
0 oy
tarafından
O öyle yeniyor ye çok lezzetli 
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Biz yıllardır yiyoruz henüz bisey olmadi gayet sağlıklıyız:)
0 oy
(30,257 puan) tarafından

Özellikle onu sevdiğim için gogermis yiyorum bekletiyorum o bakteriden kimseye birşey olmaz 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 100 göst.
7 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde iiiinciiii (3,032 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 122 göst.
3 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde mrcn06 (132 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
28 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eslemree (1,203 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 498 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Mavi-beyaz (2,565 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,398 soru

24,168,653 cevap

335,745 kullanıcı

...