+17 oy
1,789 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

image

okadar çok seviyorum ki bu adamı anlatamam. Ailenin küçüklükten aşılmasından mi kaynaklidir yoksa zihinsel biseymi bilemiyorum ama ailem aşırı şekilde asiladilar bana küçüklükten. Bende oğluma aynı şekilde aşılıyorum. Her bayramda caddeye çıkarırım kortej yürüyüşleri olsun flama gösterileri olsun çelenk koyma olsun hepsjne götürüyorum.. Daha şimdiden bayrağı alır öper sallayarak evde gezer. 

Aslında o kadar güzel bir ulkedeyiz ki Rabbim kimseye hiçbir ülkeye nasip olmayan olmayacak birini Atatürk'ü bize verdi bize nasip etti yüzlerce ülke arasından. Müslümanız mesela Allah'a inanıyoruz orucumuzu tutup zekatimizi veriyoruz , putlara yapmıyoruz ineklere tapmıyoruz. Ne güzel bir ülkeyiz ama kıymet bilemiyoruz. Kadın cinayetleri, hırsızlık, yolsuzluk, taciz tecavüz vs vs. Keşke yaşasaydı keskeee. Yarın sirenler çalacak ve bizler gene salya sümük. 

Bir insan bir insanı gormeden anca bukadar sevebilirdi. İyiki varsin iyiki geçtin bu dünyadan Atam. Birer Fatiha okuyalım mi ruhuna 

30 Cevaplar

+10 oy
tarafından

En İyi Cevap
Ona sarhoş dediler fakat sarhoşken kurduğu bu ülkeyi ayıkken yönetemediler. O benim sevdam. İdolüm. O yüzlerce ülkede heykeli olan tek lider ve o, gelmiş geçmiş en büyük önder. Dünya üzerinde gelmiş geçmiş en büyük lider diye biliniyor. Yarın ölüm yıl dönümü güzel atamın. Çocuklara verdiği değer, eğitime verdiği önem her şekilde insanlığın bir simgesiydi gerek liderliği gerekse vicdanı. Kimsenin ona laf etmeye hakkı yok olamazda. Bugün sokakta parkta yada herhangi bir yerde elimizi kolumuzu sallayarak geziyorsak yada istediğimiz şekilde giyinebiliyorsak hepsi onun ve silah arkadaşlarının sayesinde. Bazı insanlar 10 kasımda duyduğu siren sesinden rahatsız oluyormuş. Bilmiyorlar ki günde 5 vakit duyduğumuz o ezan sesini, yılda 1 kez duyduğumuz o SİREN sesine borçluyuz.

BENİM NACİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR. ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR

* Mustafa Kemal Atatürk *
(23,102 puan) tarafından
Helal olsun ben yazacaktım siyaset olmasın diye sustum söylenecek öyle çok şey varki neyse :)
tarafından
O benim hayat felsefem. Onun gençliğe hitabesini 15 dakikada seller sular gibi ezberledim, 10 senedir de hala ezberimde ilk günkü gibi.
(23,102 puan) tarafından
Yarın ne çok ağlarım  ben siren sesine :(
(2,587 puan) tarafından
Nede güzel yazmışsın +❤️
(486 puan) tarafından
Çok güzel yazmışsın canım gerçekler bunlar o olmasaydı herşey çok farklı olurdu
-Reklam-
+4 oy
(25,177 puan) tarafından
Allah rahmet eylesin. Saygı duyan kesimdenim 
(3,799 puan) tarafından
+.............aynen
+2 oy
tarafından
Aslında mesele sevmek, ardından ağlamak degıl mesele onu anlamak, onun dedıgı gıbı genclık olmak, ilim yolunda, laik, cumhurıyetcı, ulkesını seven ulkesını ılerıde götürmek ıcın çalışan, ben evladım nezdinde söz verdim vatanına mılletına hayırlı, ulkesını seven, çalışan bir vatandaş yetiştireceğim ❤️
+1 oy
(23,102 puan) tarafından
Bİ ATATÜRK GEÇTİ BU DÜNYADAN  aynı bende iki oğlumada aşıladım bayrak görseler Atatürkü görseler heyecanlanırlar ve onlar öyle mutlu olurken gururdan havalara uçarım benn Atatürke bişi denilse ağlarım benn çok şey denildi çok ağladım ben bugün yine ağlarım dünyanın tanıdığı adamı ülkesindekiler kıymetini bilmiyor güzel atam ışığın hiç sönmeyecek 
tarafından
Bende çok ağlıyorum hele ki siren sesinde . Ne güzel yazmışsın ❤️
(23,102 puan) tarafından
O beni mahvediyor zaten bittiğinin öldüğünün alarmı gbi çok dokunuyor kalbimle seviyorum çünkü atamı
+1 oy
tarafından
Her bir zerresine aşığım .. adını duysam tüylerim ulperir .  Ve surkeli keşke çıksa yeniden gelse derim .. Rabbim mekanını cennet eylesin dünyaya gelecek olan tek liderdi belki de ..
0 oy
(14,957 puan) tarafından

İlk + benden. Okudum <3

tarafından
Sağolasın canım ❤️
0 oy
(11,241 puan) tarafından
Herkes sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda bazen öyle yorumlar görüyorum ki... 
tarafından
Sevmeyeninde aklından şüphe ederim
(11,241 puan) tarafından
Neden kız kendin demissin aileden dolayı belki de aşılama yüzünden belkide
(53,809 puan) tarafından
Sevgi olarak kimse sevmek zorunda degil saygi duyan zaten sevendir diye düşünüyorum Atatürk e tapilma onu yucelestirme olarak algiliyo bazi kesim. Hakki ödenmeyecek bir insan onun sayesinde özgürüz
0 oy
(8,155 puan) tarafından

Canım Atam.<3 oğlum 3 yaşında o bile görünce aa Atatürk diyo <3

tarafından
İçlerindeki sevgi saygı giderek büyüsün inşallah ❤️
(8,155 puan) tarafından
İnsallah İnsallah.. ❤
0 oy
(2,924 puan) tarafından
Bende çok seviyorum hani böyle laf atıyorlar oturup kendilerine baksınlar.
0 oy
tarafından
Saygiyla ozlemle anıyorum bi izmirli olarak ailem bana o kadar guzel asiladi ki Atatürk sevgisini gozyaslarimi tutamiyorum
tarafından
İzmir Atatürk kokuyor zaten ya ❤️
tarafından
Guzel izmirim benim
tarafından
Canım izmirimm Atatürk'ün kalesi ❤️❤️❤️ bizde Tekirdağliyiz her dugunumuzde derneğimizde mutlaka İzmir marşı çalar bayraklar sallanır her seferinde tuylerimiz diken diken sesimiz kisilana kadar söyleriz YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA  ADİN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA ❤️❤️❤️❤️
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Can evimden vurdun bende o kadar severim. Babam pek düşkünü değildir annem de şöyle böyle korur savunur anlatırdı sadece özel zamanlarda. Ama ben coşkulu bı şekilde ona minnetle büyüdüm. Kızlarıma da aynı şekilde aynı sevgiyi vermeye çalışıyorum hatta bir kızımın ismini ilke koydum daima onun ilkelerinden giden çocuklar olsunlar inşallah ❤️ 
0 oy
(6,396 puan) tarafından
Din dusmani dediler ilk mevludi okutan bile oydu buyuk onder M.KEMAL ATATÜRK birakip gittigi guzelliklere hamdolsun❤
0 oy
tarafından
O laf edenler önce Allahın sonra Ulu Önder sayesinde hayatta kimse sevmek zorunda değil ama seve seve saygı duymak zorunda sevmeyen de gitsin içinde yaşasın duygusunu.....

Allah rahmet eylesin saygıyla özlemle yaşasın cumhuriyet⚘⚘⚘⚘
0 oy
(2,136 puan) tarafından

Asalet <3                 

0 oy
tarafından
Bir Tekirdağli olarak saygı ve özlemle anıyorum yaşadığım şehrin her metre karesinde izlerini görmek ne kadar şanslı bir nesil olduğumuzu gosteriyor . Yüzyıllar boyu yeri dolmayacak bir başkomutan ışıklar içinde uyusun canım ATA'M ❤️❤️❤️
0 oy
(891 puan) tarafından
Keşke sana aşılandigi gibi banada asilasaydi cevrem kucuklugumden beridir hep kotu anlattilr peygamberimizi asmış falan ddiler tabiki dogru degil buyuyunce ogrendm o zmndan beridir sevemedm ama nefrette yok duygusuzm yani ama yaptgi herseye saygim var mekani cennet olsun 
tarafından
Üzüldüm böylesi insanı o şekil anlatmalarina. Babam annem büyük Atatürkçüdur her bayramda omuzuna alır yürüyüşlere götürürdü büyüdüm kolkola gene yürüdük caddelerde ❤️
0 oy
tarafından
Soyleyecek cok seyim var ancak burada siyaset yapip kimsenin kalbini kirmak istemiyorum.

Belki de asker dolu bir aileden geldigim icindir ki, Mustafa Kemal benim kirmizi cizgilerimden biridir. İlerigoruslulugu, vatanina duskunlugu, askeri ve siyasi dehasi ile bir dunya lideriydi. GERCEK bir dunya lideri... Saniyorum bu ulke en buyuk sansini onun gibi bir lidere sahip olarak kullandi. "Benim naciz vucudum bir gun elbet toprak olacaktir, fakat Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktir" sozu ile aslolanin kisiler ve kurumlar olmadigini, kimsenin vazgecilmez olmadigini, onemli olanin sadece vatan topragi oldugunu bize anlatmaya calismistir. 

Canim benim, nurlar icinde yatsin. 
0 oy
tarafından
Rabbim rahmet eylesin inşallah artık minnet duyulacak 1 tane adam kalmadı bu ülkede hepsi toprak oldu......, 
0 oy
(2,587 puan) tarafından
10 Kasım 09:05 de çalacak olan 'Siren' sesinden rahatsız olanların sorunları kulaklarında değil, kanindadir. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı Gurur Duyarız ❤️
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Ben de Alevi ya da CHP li olmayıp  tarihini çok iyi bilen Atatürk sevdalısı biriyim annem okur yazar değildi ama  ailem Atatürk'e müthiş saygı duyuyordu  aslında eskinin insanları çok sever saygı duyardı bir kitleye maletmeye çalışıyorlar Atatürk onun bunun değil hepimizin 

Atatürk vatanımızı leş kargalarindan kurtardı hasta adam öldü ama Atatürk Anka kuşunun kullerinden yeniden doğması gibi dirilti vatanımızı 

Atatürk kurucudur kimseyle mukayese edilemez 

İlgili sorular

+6 oy
10 cevap 310 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde rlm (4,897 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 143 göst.
9 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Maya1603 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 236 göst.
+8 oy
10 cevap 361 göst.