+1 oy
366 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Şeytanın yolu bir köye düşmüş.

Keyfi yerinde olan şeytan sırtını bir ağaca dayamış ve buzağısı kazığa bağlı olan ineğini sağan genç bir kadını uzaktan izlemiş.

Şeytan kadını epeyce izledikten sonra yerinden kalkıp kazığa bağlı buzağının ipini biraz gevşetmiş.

Buzağı bu az ötede annesinin sütünün kovaya sağılmasını aç karnına izlemeye daha fazla dayanamamış debelenmiş ve boynundaki ip çözülmüş.

Koşarak annesini emmeye giden buzağı süt kovasını devirmiş.

Sağdığı süt ziyan olunca sinirlenen genç kadın eline geçirdiği odunu buzağıya vurunca yavru yere yığılmış.

Yavrusuna saldırılan inek kayıtsız kalamayıp bir tekmede kadını yere serip öldürmüş.

Uzaktan geçmekte olan kadının kayın pederi, ineğin gelinini öldürdüğünü görüp ineği tüfekle vurmuş.

Silah sesini duyan koca , karısını yerde cansız yatar babasını da elinde tüfekle görünce silahını çekip babasını öldürmüş.

Kısa bir süre sonra gerçeği öğrenen genç adam , bu kadar acıya dayanamayıp intihar etmiş.

Bütün bu olayları bir kenardan izleyen şeytan;

“BU FELAKETİ DE BANA YÜKLERLER, BUZAĞININ İPİNİ GEVŞETMEKTEN BAŞKA BEN NE YAPTIM ŞİMDİ” DEMİŞ…

Hadis-i Şeriflerde buyurulur ki:

(Öfkelenen, dilediğini yapmaya gücü yettiği halde, yumuşak davranırsa, Allahü teâlâ da onun kalbini emniyet ve iman ile doldurur.) [İbni Ebid-dünya]

(Öfke, şeytandandır. Şeytan, ateşten yaratılmıştır. Ateş, su ile söndürülür. Öfkelenince abdest alın!) [Ebu Davud]

(Sinirlenen, ayakta ise otursun. Öfkesi geçmezse yan yatsın.)

[Ebu Davud] Alıntı.

12 Cevaplar

0 oy
(8,579 puan) tarafından
Öfke ile kalkan zararla oturur

. Dogru ne kadar anlamlı 
tarafından
Aynen valla  paylaşmak istedim burda bazen öfke çok şeye sorun aciyor
-Reklam-
0 oy
(14,194 puan) tarafından
Çok etkilendim ya 
tarafından
Ama çok doğru ya  paylaşım yaptım herkes ofkelenince neler olabilir diye düşünsün  dedim
0 oy
(22,837 puan) tarafından
Çok güzel.      
tarafından
Evet çok anlamli
0 oy
(3,676 puan) tarafından
Çok doğru bende de var bu durum maalesef çok fevriyim hemen ağzıma ne gelirse söylüyorum  kendime bu konuda hakim olmaya çalışıyorum 
tarafından
Bende damarıma bakılmadığı süreçle toplasan yılda 1 defa yapmam
0 oy
tarafından
Çok kötü olmuş yaa 
tarafından
Evet  rabbim öfkelenen insanın yüzüne saguk şu cirpsinki kendine gelsin  o kisi
tarafından
Amin canım amin
0 oy
tarafından
Çok güzel bı kıssa teşekkür canim 
tarafından
Evet ara ara kuran hocam paylaşıyor burda paylaşırım çok anlamlı kıssalar atiyor
tarafından
Tabiki paylaş okuyalım
0 oy
tarafından
Daha önce de okumuştum bunu çok etkilendim gerçekten.. öfkeyle kalkan zararla oturur gerçekten. 
tarafından
Bende çok etkilendim dedim dur kızlarıda etkiye koyayim
tarafından
Iyi  yaptn kız
0 oy
(2,751 puan) tarafından
Rabbim bizi korusun ya nerden nereye gelmişti olay
tarafından
Giz bu bir hikaye sadece insanlar bazen eşiyle dostuyla kavga edip buraya yazıyor ya dedim baksınlar ona gore temkinli ayak atsınlar
(2,751 puan) tarafından
Aynen canım anladım
0 oy
tarafından
Son zamanlarda okuduğum en iyi hikayelerden biri 
tarafından
Aynen valla
0 oy
tarafından

Çok güzel bi paylaşım olmuş yhaa ☺️

tarafından
Sağol gülüm  anlamlı herkes anlaşın ona gore okfenizi kontrol edin
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Çok güzelmiş gerçekten küçücük bir şey nelere sebebiyet verebiliyor gerçek hayatta da böyle aslında her zaman önce mantıklı düşünüp öyle hareket etmek lazım 
0 oy
tarafından
Çok doğru bende hemen sinirleniyom anlamadan dinlemeden söylüyom herşeyi

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 92 göst.
1 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifylmz0660 (1,357 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 290 göst.
0 oy
16 cevap 577 göst.
2 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bn bir anneyim (224 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 372 göst.
2 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,961 soru

24,066,108 cevap

330,374 kullanıcı

...