0 oy
285 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
yeniden gösterildi
Kizlar 6,5 aylik oğlum var 10 günde 500 gram yani yarim kilo almis sizce iyi mi kilosu benim gozume zayif geliyo ya bu sefer cok yemek verip obez yapmakta istemiyorum doktorumuz da dahil herkes iyi diyor kilosuna sizce nasil ? Kilosu 8.400

11 Cevaplar

+3 oy
(163,447 puan) tarafından
nispet olarak algilanir bebegi 1 yasini gecip 9 kilo olanlar var şu kilonun onemli olmadigini sagligin onemli oldugunu bi anlasalar artik
tarafından
Ben kilonun değil sağliğin onemli olduğunu farkinda olan bi anneyim merak etmeyin sadece takintim var kilo konusunda kendim çok çektim bebegimi de obez yapmak istemedigim icin sizlerden fikir almak istedim sunuda ekleyeyim asla nispet gibi bir durum yok allah herkesin evladina saglik versin tesekkurler...
-Reklam-
+2 oy
(4,094 puan) tarafından
Hiç doktora kontrole gitmiyor musunuz burada bebek kilosu soranları anlamıyorum hadi kontrole gitmiyorsunuz buraya girene kadar Google da persentil tablosu var ona da mı bakamıyorsunuz oraya bakarsan bebeğinin kilosu iyi mi yoksa obez mi anlarsın doğun kilosunu da bilmiyoruz bebeğinin 
tarafından
Her kontrolune gidiyorum hatta daha bu sabah gittik hic birseyini aksatmam asla aklima takilana da bakarim intarnet uzerinden farkindaysaniz orada da doktorumuzun kilosuna olumlu yanit verdiğini soyledim ayrica sizi niye bu kadar gerdi bu durum hanimefendi hosunuza gitmediyse post bakmayin yorum yapmayin bu kadar basit
(4,094 puan) tarafından
Çünkü burda bebeği hiçbir şey yemeyen ya da enmediği emse bile kilo almadığından sütün yaramıyor diye çevresinde laf eden insanlarla uğraşan kendini yiyip bitiren anneler var ve ulaşacağınız bi sürü kaynak varken özellikle bebeği iyi kilo da olup buraya soranlar da art niye görüyorum
tarafından
İciniz fesat yapacak birsey yok hanim efendi zihniyetinizi temizleyin günah aliyorsunuz
(4,094 puan) tarafından
:DD… iyi sor ya ne yapimmm doktor diyor iyi persentil diyor iyi illa burdakiler hepsinden daha iyi bilir diyorsan
tarafından
Canim sen soruyu anlamadin galiba ben kilodan dolayi agzi yanan bi anneyim bebegimde 10 gunde 500 gram alinca affalladim cunku cok ciddi bi kilo alimi var doktorumuza sordugumda normal iyi guzel dedi ama ben tatmin olmadim bana fazla geldi
+1 oy
tarafından
Zayıf gerçekten 15 kg olsa ıyı aslında yanı dalga mı gecıyosunuz napıyorsunuz ya 
tarafından
Size de sormadin farz edin ;)
tarafından
Kiz olan var bu bebeye bakamamış ☺️
0 oy
tarafından
6 aylık 8400 se kılosu çok guzl canım aylık kılo alımına bakma bundan sonra büyüdüler benım kızımda 6 aylıkken 8300 kiloydu şuna 7 aylık 8. 5 kilo 
tarafından
Anladim buyudukce kilo alimi yavasliyo o zaman demi canim
tarafından
Tabı canım çocuklar büyüdükçe yavaşlıyor kilo alması yavaş büyüyorlar artık o yüzden bu ay 300 diğer ay 500 gr almış diye düşünme canım :))
tarafından
Tesekkur ederim canim allah razi olsun :)
tarafından
Cümlemizden canım
0 oy
tarafından
Az kilosu 

Desek ne değsck 
tarafından
Size sormadim farz edin ;)
0 oy
tarafından
6.5 aylik oglum 9 kg. Daha ne olacak bacim, her ay 1 kg alirlarsa 2 yasinda 30 kg olur bu cocuklar. Tabiki bi sure sonra kilo alimi yavaslayacak. Takilma bu kadar kilosu gayet iyi
tarafından
Tesekkur ederim bu seviyeli ve duzgun yorumunuz icin :)
tarafından
Rica ederim ne demek :)
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Bebeğinin 10 günde 500 gram alması güzel ama fazla da. Benim bebeğim de 6 ay 10 günluk oda 8bucuk kilo hemşire gayet iyi güzel dedi böyle. Ama 4 aydan 6 ayına kadar sadece 1 kilo almış. Yani o 500 gram çok fazla obez olur çocuk.
tarafından
Ha iste benim bu soruyu sorma gayemde buydu ben kilodan dolayi agzi yanmis bir anneyim ama fark ettim ki oglum cok hizli ve cok kilo aliyor doktorumuz ve hemsire sorun teskil etmedigini soyledi ama benimde icimde bi suphe oldu iste bana gorede fazla 10 gunde 500 gram
(6,048 puan) tarafından
Bebekler ilk dogduklarinda 1bucuk kiloya kadar alıyorlar 4 5 aylıkken aylık yarım kiloya düşüyor. Sonra o şekilde devam ediyor hatta bazen hiç kilo almayıp aldığı kiloyu sadece boyuna da verebiliyor. Ama gerçekten 10 gün için 50p gram çok. 10 günde bir böyle alsa aylık birbucuk kilo bu çocuğu obez yapar
tarafından
O zaman hata doktorda ve hemsirede yani bana normal denildi
(6,048 puan) tarafından
Mesela benim büyük çocuğumda da hemsiremiz demişti 6 aydan sonra her ay 500 gram 700 gram arası alır. Artık eskisi gibi aylık birer kilo alamaz. Oğlum da 4 ayından 6 ayina kadar 1 kilo almış ama çok güzel boy atmış. Şuan 72 cm. Zaten her ay bir kilo bir buçuk kilo alacak olsa 2 yaşında cocuk30 kiloya yakın olur
tarafından
Benim oglumunda boyu uzun o yuzden kilosunu gostermiyo ama iste ne biliyim ya kafam karisti suan
0 oy
tarafından
Cocuklar genelde 4. Ayından sonra ayda en az 600 gram almalı maşallah sizinki 5 buçuk aylık 10 günde 500 gram almış bence çok iyi
tarafından
Kuzum cook iyi allah bebislerimize saglik versin herseyden once ama bence 10 gunde 500 gram fazla obez olur diye korkuyorum sorum buydu ama bayaa linc yedim
tarafından
Peki anne sütü tek mi alıyor yoksa mama da mi veriyorsunuz eğer anne sütü tek alıyorsa obez olmaz çünkü anne sütü obez yapmaz mama veriyorsanız eğer dr ile görüşüp azaltabilirsiniz
tarafından
Mama aliyor bide ek gida iste
0 oy
(848 puan) tarafından
Baya zayıf, neden iyi demiş ki doktorunuz, bence değiştirin. 
tarafından
Kiskandin mi
(848 puan) tarafından
Üf hem de nasıl :D
0 oy
tarafından
25 aylık oğlum 10 kilo cnm maşallah de yavruna kimseye de söyleme kilosunu
tarafından
Kuzum masallah bebeklerimize allah saglik versin herseyden once ama 10 gunde 500 gram fazla diyo burdakiler doktorlarda iyi nirmal diyo bencede 10 gunde 500 gram fazla obez olur diye korkuyorum
tarafından
Yok kuzum bisey olmaz ya yürümeye baslayinca atar hepsini
0 oy
(808 puan) tarafından
Benim bebeğim 1yasinda ve 7,5kilo abartma istersen sağlıklı olsun de sukret
tarafından
Sukur ediyorum zaten allah once saglik versin sadece obez olur diye korkuyorum
(808 puan) tarafından
Yürüyünce kilo veriyo almiyolar birşey olmaz merak etme

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 340 göst.