0 oy
727 göst.
Diğer kategorisinde (228 puan) tarafından
Arkadaşlar bir ailenin ay sonuna kadar geçinebilmesi için ne kadar kalması lazım orta düzeyde ev kredi ödüyor kredi kartları vs ödemesi var maaş 10 bin civarı bazen daha yüksek ev kredisi 3000 civarı kredi kartları aylık ödeme 2000 falan bu arada bu maaş yeni bu kadar oldu eşim sadece çalışıyor ve işi aşırı ağır hani kötü gün için para atmak istiyorum ama herşey aşırı pahalı ay içinde tekrar alışveriş yapmak zorunda kalıyorum Rabbime bin şükür tabi ama siz olsanız bu şekilde evi nasıl idare ederdiniz  net maaşı biraz daha düşük ama genelde mesaişeri oluyor iltamşhe aylarında daha iyi oluyor sıkıntılarımız çok vardı şimdilik bu kadar borç kaldı işte 

25 Cevaplar

0 oy
(12,272 puan) tarafından
Valla gotun hep açıkta kalıyor helede 4 çocuk varsa ve adam işten kovulduysa 
(228 puan) tarafından
Çok zor
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gecinemiyoruz. Eve tek maaş ( asgari ücret) giriyor başka gelir yok . Rabbim sonumuzu hayretsin.
(228 puan) tarafından
Rabbim yar ve yardımıcımız olsun hepimizin
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Eşim 10 bin civarı maaş alıyor, hiç birseyimizden kısmadan geciniyoruz çok şükür. Yalnız şunu farkettim giyime falan ciddi zam gelmiş. Geçen hafta büyük kızıma mont aldım 500 tl verdim. 1 eşofman takımı, bir tayt, 2 de alt aldı 400 civarı da ona verdim. Küçük kızıma aldıklarım da 300 tl tuttu. Daha önce ki aldiklarimla karşılaştırma yapınca neredeyse 300-500 farkediyor. Rabbim asgari ücret ile geçinenlere yardım etsin. Maddi sıkıntımız olmadığı için kenara atabiliyorum. Keşke her kadın bunu yapabilse diye düşünürüm hep:(
(228 puan) tarafından
Bizim borçlarımız var bunada şükür tabi
(7,117 puan) tarafından
Onlar da biter insaAllah canım.
(228 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(314 puan) tarafından
Eşim 5000 bin Aliyo 3700 ev kredisi ödüyoruz bir tane kızım var mama yiyor geriye kalan parayı hesap edin yinede çok şükür bir şekilde geçinebiliyoruz ne kadar geliriniz varsa o kadar da borçunuz vardır sonuçta gelen bir gelir var ona güvenip borç yapiyosunuz o gelir olmasa hiç yapamazsınız yani toplam borç 6000 bin olsa geriye 4000 bin kalıyor geçinmek için çok iyi para canım daha düşük asgari ücretle çalışanlara Allah'ım yardım etsin dünya akbaba yeri olmuş çok zor geçinmek her ay herşeye zam geliyor gözleri doymak bilmiyor bir türlü Allah'ım fırsat vermesin
(228 puan) tarafından
Canım kalan para içimde market ve faturalar da var her şeyin fiyatı o kadar artmış ki bugünümüzede şükür
(314 puan) tarafından
Bizimde aynı canim geriye elimize kalan para1300 TL inin icinde faturalar market ve kızımin yediği maması var canım aynen öyle fiyatlar almış başını gidiyor eşimin iş yerinde mesai yi olayı her hangi ikramiyesi felanda yok
(228 puan) tarafından
Rabbim yardım etsin Mamalarda çok pahalı
(314 puan) tarafından
Evet aşırı pahalı gerçekten daha bugün mama aldım gece mamaya kalkiyo ve iki hafta surmuyo bitiriyo birşeyde yemiyor napicam bilmiyorum 19 aylık 9 kilo ayına göre zayıf artık mamayı kesmeyi düşünüyorum inşallah kesebilirim belki yemesi düzelir diye düşünüyorum
(228 puan) tarafından
Küçük değilmiş bence kesebilir siniz artık kahvaltı yaptığını yemek meyve herşey den yeme yaşında
(228 puan) tarafından
Çocuğa sürekli mama vermeyin ben çok yaptım o hatayı hep zayıf kaldı bir yaşından sonra kestim şimdi dört yaşında kendi açım diyor peşimde
(314 puan) tarafından
İşte canım bir cozebilsem hiç birşey yemiyor sadece sabahları yumurta yiyor o akşama kadar duruyo öğlen yediremiyorum akşam yediremiyorum zorla ağzına versem hemen ard arda kusuyor inan kafayı yemek üzereyim bir çocuk neden yemez anlamıyorum istemiyor ağlıyo sürekli ya hergun farklı şeyler pişiriyorum sevdiği hiç birşey olmaz mı bir çocuğun yok meyvede yemiyor
(314 puan) tarafından
Şöyle soyliyim öğlen uykusunda 100 ml mama yiyor birde gece yatarken 160 ml mama yiyor ondan sonra gece bir kere daha yiyor yediği bu sadece canım ama gün içinde sürekli mama der yaparım mesla içmiyor döküyorum o yüzden mama çabuk bitiyor şimdi tamamen artık kesmek istiyorum
(228 puan) tarafından
Canım mamaya alışmış çocuk bir an evvel bırak bir kaç gün sonra oturur birde ben şu özel yemek meselesini hiç sevmiyorum hani yaptığından yedir hatta sen yedirme önüne koy oynasın etsin o şekilde öğrensin inana bende çok pimpiriktim neler neler yok onu yesin yok şunu alalım ne zman artık takmamaya başladım çocuğumu sıkmadım o zaman düzeldi ve çocuğun 2 yaşına dayanmış kes mamayı süt içir günde birkere o şekilde dene birde
(314 puan) tarafından
Ama mama yemedigi gunlerde oluyo yine aynı özel yapmıyorum canım bize yaptıklarımdan aynı yapıyorum farklı pisirmiyorum yemeğini sadece sürekli farklı şeyler yapıyorum hani sevdigi birşey olur diye o kadar zaten benim yedirmeme müsade etmiyor yersede kendi yer ama hiç yemiyor tabağı ters çevirip kalkıp gidiyor yani mamaya alissa desem mama yemedigi gunlerde oldu o zamanda yemedi mama durumunu sordum iki biberon normal dedi doktor bana
(314 puan) tarafından
Mesela bugun mama vermedim öğlen uykusuna yaticakdi mama istedi yapmadım süt içmiyor ama süt verdim o şekilde yattı yine kalktı yemedi bu saat olmuş yine yemedi bilmiyorum ki ben nerde yanlış yapıyorum
(228 puan) tarafından
Canım bende öyleydim çevrem hep derdi çocuğu serbest bırak çok üstüne düşüp her şeyi denedim çocuğum daha fazla hasta olurdu ve yemezdi birazda serbest bırakmak şart cnm ben bunu öğrendim biraz bırak verme bir kaç saat kendisi isteyecektir zaten
(314 puan) tarafından
Kuzum vermiyorum mamada vermiyorum ek gıdada vermiyorum yemezse yemesin diyorum ama inan saat tutuyorum 20 saat birşey yemeden duruyo açlik süresi çok uzun duruyo mesela ben vermiyorum akşama kadar duruyo sesini bile cikarmiyo zaten yemiyor ki mesala bu saat olmuş hala kahvaltı yapmadı
(228 puan) tarafından
O zman tahlil falan yaptır cnm o kadar aç kalması hiç iyi değil
(314 puan) tarafından
Yaptırdım canım düzenli goturdugum doktorumuz cok şükür herhangi hiç bir sorun çıkmadı masallah değerleride iyi doktorumuz yemesini engelliycek hiç bir durumu yok dedi ama ben çok kafama takıyorum üzülüyorum cok zayıf
(228 puan) tarafından
Sağlıklı olması daha önemli takma canım bende aynı senin gibiydim yer bitiririm kendimi şimdi hepsi geçti kendisi açım diyor.:)
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Maaş ne kadar yüksek ise o kadar fazla giderin oluyor maalesef artık hiçbir şeyin bereketi kalmadı 

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 1,399 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 382 göst.
14 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Mavi Rüya (249 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 287 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (206 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 510 göst.