+1 oy
527 göst.
Diğer kategorisinde (592 puan) tarafından
Ya kızlar annemler evi kentsel dönüşüme verdiler işte oldinbitti ev annem balkonlu biraz geniş mutfaklı bı ev yapacaklar diye umuyordu fakat balkonsuz oldu yani istedigi gibi olamdi onlarda kiraya verdiler Filistinli bı aile sanırım . Ondan sonra babam bundan 8ay öncesine kadar satışa koydu evi kiracilara da söyledi bunu şimdi bababm evi satti ve kiracılara 2  kadar mühlet verdi bunlarda çıkmıyoruz diyorlar yani sizce nasıl çıkarlar yani 

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Polis yoluyla cnm
(592 puan) tarafından
Hmm ama hiç kira sözleşmesi yenilemediler bu sorun olur mu
tarafından
Olmz cnm
-Reklam-
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Kaç yıldır oturuyorlar kiracılar 
(592 puan) tarafından
2 yada 3 oldu sanirim
(1,856 puan) tarafından
Polisle çıkaramaz ancak dava açar
(1,856 puan) tarafından
Kira sözleşmesinde tahliye taahhüdü dahi bulunsa kiracı ile ev sahibi arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bu gibi durumlarda ilk aşama yasal yollara başvurmak oluyor.

Öncelikli olarak gerekli belgeler eşliğinden noter onaylı bir ihtarname ile kiracıya tahliye için süre tanınıyor. Noterden gelen bu ihtarnameyle kiracıya durumun ciddiyeti de sunulmuş oluyor.

Bu süre, durumlara göre değişiklik gösterebiliyor. Kiracı adına çıkan bu ihtarname, sözleşmenin feshedildiğini belirten resmi bir uyarı niteliği taşıyor.

İhtarnamenin kiracıya, tahliye talep edilen tarihten bir ay önce kadar ulaştırılması gerekiyor. Verilen tarihe rağmen evi boşaltmayan kiracıya tahliye davası açılarak “tahliye kararı” çıkartılabiliyor.

Gerekçelere Rağmen Kiracı Çıkmazsa
İhtarnamenin ardından belirtilen süreye rağmen kiracı evden çıkmazsa bu durumda devreye mahkeme giriyor. Mal sahibi, kiracıya “tahliye davası” açabiliyor.

Tahliye davası, kiraya veren kişiden kaynaklanan sebepler ve kiracıdan kaynaklanan sebepler şeklinde ki farklı başlıkla açılıyor.

Kira sözleşmesinin bitmesine rağmen evden çıkmayan kiracılara direkt dava açılırken tahliye taahhüdü imzalayıp olası durumda evden çıkmayan kiracılar için ilk yol, ihtarname süreci oluyor.

Açılan davada şartlar yeniden incelenerek durumun tahliye için uygun olup olmadığına bakılıyor.

Dava sonucunda eğer sözleşme hâlâ devam ediyorsa feshediliyor ve resmî olarak tahliye kararı çıkartılıyor. Sözleşmenin zaten bittiği davalarda direkt olarak tahliye kararı veriliyor.
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Sozlesme varsa cikmama haklari var yoksa arayın polisi
(592 puan) tarafından
Anladm canm
(1,856 puan) tarafından
Polisin çıkarma yetkisi yok tahliye davası açacak polislerin işi gücü yok bir de bunlarla mi ugrasacak
(7,617 puan) tarafından
Tamam baby baby;)sakin
0 oy
tarafından
sözleşme yoksa çıkmak zorundalar uyarı fln göndersinler belki korkarlar
tarafından
sözleşme 1 yıllıksa bitmiştir polise haber verin uyarsınlar çıkarlar belki
(7,617 puan) tarafından
Sözleşme yenilenmezse de tekrar eder cikmama hakkina sahip mahkeme yolu açık ama siz zararli çıkarsınız kiraci varken ev satılmaz
(1,856 puan) tarafından
Kiracı varken ev satılabilir noterden bir ay öncesinden ihtarname göndermeli baban satildigina dair eğer uymazlarsa da tahliye davası açılır
tarafından
bence bu uğraşa gerek yok uzlaşmaya baksınlar.
(1,856 puan) tarafından
Yani kiracıdan bir kira almasın
0 oy
tarafından
Polis yoluyla cnm kira süreleri  varmiydi
(592 puan) tarafından
Onu bilmiyorum dün babam eşimi arıyor ordan aklımda kaldı sizlerde bı sormak istedim şimdi anneme gidip detayları öğrenicm
0 oy
(12,762 puan) tarafından
Kira sozlesmesi yok kontrat bitti ise iyi olur sizin için polise gidin şikayetçi olun
0 oy
tarafından
Polisle çıkarma demişsiniz ama öyle birşey yok. Kiracıyı çıkarmak en zor iş. Eğer tahliye taahhütnamesi varsa direkt icra dosyası açıp icra vasıtasıyla boşaltır. Yoksa eğer dava açıp tahliye kararı aldıracak ki bu işler 1 yılı bulur maalesef. Ya kendi rızası ile çıkar ya da iş böyle çözülür. Yok siz zorla çıkarma işlemi yapacaksanız burda suclu siz olursunuz. 
(1,856 puan) tarafından
Vallahi bravo herkes bilmeden yorum yazmış bir seninki doğru tebrik ederim doğru bilgi verdiğin için
tarafından
Teşekkürler. Çünkü o işi ben yapıyorum :D
(1,856 puan) tarafından
Kız kiracı mi çıkarıyorsun :))
tarafından
Heleneya katılıyorum... İcra memuru kendısı, saygılar:))
tarafından
Çıkmadığı zaman zorla çıkarıyoruz napalim :)
0 oy
(346 puan) tarafından
Sözleşmeyi senelik yenilemeye gerek yok canım. Sözleşmenin bittiğine dair karşılıklı bir şey imzalanmadıysa ya da sözleşmede şu tarihe kadar geçerlidir maddesi bulunmuyorsa her sene otomatik olarak yenilendi sayılıyor kanunlara göre. Yani eğer o tarih maddesi yoksa sözleşmenin yenileneceği tarihe kadar oturma hakkına sahip kiracınız
(592 puan) tarafından
Valla o kadar detaylı bilmiyorum şimdi gitcem annemlere bakalm ne diyorlar
(346 puan) tarafından
Hayırlısı neyse öyle olsun inşaAllah
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Avukata verin.. dayim da ayni durumu yaşadı siz ev bulup çıkmaları için sure vermis ve cikmamislarsa yapacak baska bise yok.
(592 puan) tarafından
Alacak kişi vazgecicek yoksa
0 oy
tarafından
Peki kiracı taşınırken demişsiniz ya ev satılkkta taşınma masrafını karşılama sözünüde verdiniz mi kolay değil taşınmak taşınma masrafının sözünü vermediyseniz onlar ne akla hizmet taşındı bilemedim doğrusu 
0 oy
(2,011 puan) tarafından
tahliye davası açabilir çok uzun sürmüyor 
0 oy
(1,621 puan) tarafından
Evi satmissiniz kız alan adam düşünsün zaman gecmeden noter de mı yapılıyor emin degilim ama yazı göndermesi gerekiyo evin el değiştiği ve bosaltilmasi için biz aldığımızda oturan vardi pek sicak degildi çıkmaya o ara çok araştırdım ama gerek kalmadı cıktı kendi

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 895 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Kubrabas (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 382 göst.
0 oy
10 cevap 340 göst.
22 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Cerenin Annesi (164 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 464 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,198 soru

24,397,970 cevap

349,907 kullanıcı

...