0 oy
261 göst.
Diğer kategorisinde (433 puan) tarafından
Kızlar doğum parasını için ne yapmam gerekir aşama aşama nereye gideceğim bir de bu eşimin SGK'dan alacağı para varmıs onun için ne yapmak gerekir ayriyeten birde burda okudum süt parası falan bir şeyler ben bunların hiçbirini bilmiyorum beni aydınlatır mısınız ?

1 cevap

0 oy
(2,462 puan) tarafından
Eşinin alcağı para süt parası senin alacağın da doğum parası canım. Doğum yaptığın hastaneden bunlar için sana belge veriyorlar. Onunla sgkya gidip eşinin başvurması gerekiyor
(2,462 puan) tarafından
Bende özelde yaptım canım 2 doğumumuda. Hastane kendisi söyledi bize belge verceklerini bunlar için. Eşim başvurdu. Önce bebeğinin kimliğini çıkarttırman gerekiyor. Zaten orda geçici kimlik belgesi veriyorlar. Ordan sgkya gidip doğum parası için başvuruyorsun. Süt parası içinde aile yardım birimi oluyomuş belediyelerin. Oraya gidip başvurmak gerekiyormuş. Süt parasını eşin çekebilir. Doğum parası da senin adına yatacak
(433 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın burda bir kaç postta okudum da aile sosyal politikalar bakanlığı falan diyorlar onlar ne acaba ?
(3,284 puan) tarafından
Doğum parası için sosyal hizmetler e bssvuruyorsun ben oraya başvurdum ödeme aşamasında
(2,462 puan) tarafından
Benim eşim başvurdu canım 15 gün önce. Ona sordum o öyle söyledi
(3,284 puan) tarafından
Nereye başvurdu ben doğumdan 5ay sonra başvurdum :-):-)
-Reklam-

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 952 göst.
0 oy
3 cevap 365 göst.
0 oy
1 cevap 199 göst.
22 Haziran 2026 Diğer kategorisinde 1Esin12 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 517 göst.
26 Eylül 2025 Diğer kategorisinde O bir anne (1,008 puan) tarafından soruldu