+3 oy
352 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Hep yazdım aslında aşı aşı aşı diye. Şimdi aşı karşıtı anneler "içeriğini bilmediğimiz şeyi vurdurmayiz" diyecek elbette haklısınız. Ama bir diğer aşılara bakacak olursak hangisinin içeriğini biliyoruz? Verem aşısının içeriğini İnterneten bakmadan bana söyleyecek olan var mı? Tabikide hayır büyük çoğunluk bilmiyor. Aşı diye diretmemin sebebi şehir hastanesinde covitle doğum yapmış bir gebe olarak söylüyorum ki o gün en az 10 tane gebe covitti. Ve hepsi odada tek başınaydı. Sezeryan olmuş olmama rağmen yanıma refakatçi vermediler ve 10 gebede aynı şekilde tekti odada. Kapalı bir hemşire çıkacağım gün odama geldiğinde 29 haftalık bir kadının yoğun bakımda covitle mücadele ettiğini ve tam tamına 5 haftadır orda tek başına dediğini benim erken çıkmak istememden dolayı yakınıyor olduğum için söylediğini belirtmek istiyorum. Bu Türkiye içinde yapılmış bir aşı değil küresel bir salgın ve küresel bir hastalık. Yapılan aşılar ilk başta yaşlılar ve kronik hastalar derken yaş sınırı çok düştü 15 yaşına bile yapılıyor eğer nüfus azaltma olsa eminim olun 18 yaş aşı olamazdı. Aşı elbetteki bizi tamemen korumuyor ama en azından bulaş riskini düşürüp hafif atlamamizi sağlıyor. Sonuçta vücuda enjekte edilen sıvı antikor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir sıvı. Bir covit ve 2 doz biontec aşım var ve hiç covide yakalanmadim o günden sonra çok şükür. Bana bir şey olmaz ama evde iki bebeğim var onlar için yapmak zorundaydım. Ve belkide benim yüzümden covit olmuş bir çok kişi vardır belkide benim yüzümden ölen vardır bu vebale girmek istemedim. İkra bebek beni kahretti. Gördükçe içim yanıyordu yemin ederim sanki kendi evladım orda yatıyor gibi hissediyorum hep. Ya ikraya sen ben yada aşı olmayan bir başkası bulaştırdıysa? Ya senin evladın başka birinin sorumsuzluğu yüzünden covit servisinde yatıyorsa? Lütfen bilinçli olalım. Aşı tamamen etkili değil belki ama en azından bulaş riskini düşürüyor ve hafif atlamamizi sağlıyor. Hem kendiniz için hemde çevreniz için rica ediyorum olun. Çünkü bizim yüzümüzden annesiz babasız evladından olanlar var belkide. Olaya bu boyutta bakalım. Ve aşının etkisine gelecek olursak 2. Dozun üstünden 2 hafta geçmesi gerek etkisini göstermesi için. 1. Dozu olup ölenler yada covit olanlar normal çünkü 2. Dozun vücuda oturmasi 2 hafta. Bu yüzden şehirler arası otobüsler bile 2. Dozun üstünden 2 hafta geçmiş yolcuları alıyor. Umarım anlatmak istediğimi güzel bir dille size aktarabilmişimdir. 

6 Cevaplar

+1 oy
(12,271 puan) tarafından
3. Hatırlatma 4 uyarma dozları nereye oturacak çok merak ediyorum gerçekten her sene binlerce insan gripten ölüyordu zaten bu kanıtlanmış bir şey
tarafından
Bildiğim kadarıyla sürekli tekrarlanması gerek tamamen bir aşı bulunana kadar çünkü vücutta etkisi ömürlük bir aşı değil canım kısacası 3 aylık korunma ignesi gibi düşün ben 3 ayda bir vurduruyorum tamemen korumuyor çünkü
(12,271 puan) tarafından
İşte tam da burda sorarlar adama oturmayan şeyi her seferinde ne diye enjekte edersin insanlara hayırdır
tarafından
Bende işte bunu diyorum tamamen oturan bir aşı bulunana kadar böyle 3 5 6 aylık koruyan aşıları vurdurmak gerek yoksa bu illet ciğere oturduğu zaman kalıcı hasarlar bırakıyor. Eşim oldu mesela çok ağır atlattı zatürre oldu ve 2 kez üst üste oldu zatürre covitten sonra
-Reklam-
0 oy
(1,355 puan) tarafından
aşi olanda olmayanda herkezin kendi fikrii sen ikra bebegi soruyorsun başlikta ama baslikla post alakasiz bişe  olmuss bencee
tarafından
Katılıyorum sana
tarafından
Ben ikraya örnek verdim ve annesinin kullanıcı adını unuttuğum için de burda size sorup aynı zamanda aşının önemine değinmek istedim
0 oy
(283 puan) tarafından
Her kezin düşüncesi kendine 
0 oy
(2,980 puan) tarafından
Canım benim düşüncelerin gerçekten çok doğru ne yaşadığımı bir ben bir Allah bilir Allah kimseye yaşatmasın böyle bir çaresizlik olamaz bugün kontrolümüz vardı doktorun eşime dediği kelime biz ikra dan çok korkmuştuk dedi bu söz bile herşeye değerdi bence. 
tarafından
Nasıl oldu iyi mi durumu nasıl eve geçtiniz mi kuzum yemin ederim paramparça oldum ben
(2,980 puan) tarafından
Geçen hafta perşembe günü taburcu olduk cnm elhamdülillah ikra iyi sadece ayağı kötü damar yolundan dolayı yürüyemiyor 10 gün içinde yürümezse getirin dedi doktor bakalım ne olacak
0 oy
tarafından
Aşı çıktı çıkalı ölümler arttı normal şartlardada kanserden veya başka sebepten ölen insanlar var tek kovide baglıyolar herşeyi aşı olmadım olmamda asla 
tarafından
Aynen bende aynı fikirdeyim birde aşılı ölenleri kimse söylemiyor niye aşı kötü olmuş olucak birde verem aşısı va bunkar başka bu onların yaptığı bi salgın sonuçta ve her ne hikmetse yaptıkları şeyin bide aşısını yapıyorlar bedavadan herkese dağıtıyorlar akıl işi şeyler sanki
tarafından
İlk çıkan hastalıkların aşıları 10 yıl y yıl da bulunmuş sanki herşey planlı gibi korona çıktı 1 senede aşı bulundu herşey oldu
tarafından
O zaman teknoloji çağı değildi canım şuan teknoloji çağındayız ve Amerika ve Avrupa gibi gelişmiş ülkelerin bulması normal
0 oy
tarafından
Kovit geçirdim ilaç kullanmadım aşı da olmadim. bir gün bile yatmadım en ufak hastalığım olmadı hastaneye de gitmedim zaten atlattım  ee nerede şimdi bunların faydası 
tarafından
Peki nerden biliyorsun testin pozitif çıktığı günden öncesine kadar markete şuraya buraya gidip başka birine bulaştirmadigini sonuçta kuluçka süresi 7 gün buda demek oluyor ki covit pozitif olmadan önce hastalığı taisiyordun o süre zarfında neler olup bittiğini nerden biliyorsun
tarafından
Çünkü arkadaşım pozitifti bana kesin geçtiğini biliyodum
tarafından
Test yaptım canım testten sonra gitmedim hastaneye yani

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 172 göst.
22 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 797 göst.
10 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde bbsradrkk (1,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 493 göst.
13 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,324 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 560 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,324 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,832 soru

24,064,735 cevap

330,300 kullanıcı

...